ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3761
    Dolar
  • Euro
    34,7143
    Euro
  • Altın
    2.400,070
    Altın
  • Bist-100
    10.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
9 Kasım 2019 Cumartesi - 02:17

Bitcoin safiye tutuklandı!

Bursa'da yakalanıp, Aydın'a getirilen Bitcoin Safiye lakaplı Safiye Gökçe Y., İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Buradaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Safiye Gökçe Y. tutuklandı.

Bitcoin safiye tutuklandı!

Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Safiye Gökçe B.'nin Bursa'da olduğunu belirleyerek, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gebze- Orhangazi- İzmir yolu Bursa gişelerinde önlem aldı. Kente saat 03.00 sıralarında araçla giriş yapan Safiye Gökçe B., polis ekiplerince durdurularak, gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Safiye Gökçe B., işlemlerinin ardından Aydın Emniyet Müüdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

AYDIN'A GETİRİLDİ
Aydın'da, kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp, farklı meslek gruplarından 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı; yaklaşık 30 milyon TL dolandırıp ortadan kaybolduğu ileri sürülen Safiye Gökçe Y., Bursa'da polis tarafından yakalandı. Aydın polisine teslim edilen Safiye Gökçe Y., kente getirilerek, devlet hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada mağdurlardan bazıları da emniyet müdürlüğü önüne gelerek, beklemeye başladı.

Adana'da yaşayan Safiye Gökçe Y., yaklaşık 2 yıl önce eşi O.Y.'nin bir jeotermal enerji santralinde elektrik mühendisi olarak göreve başlaması üzerine Aydın'a taşındı. Burada eşiyle birlikte taşeron şirket kuran Safiye Gökçen Y., JES şirketlerine işçi bulmaya başladı. Bu sırada Aydın Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne giden Safiye Gökçe Y. iddiaya göre tanıştığı bir doktora kendisini, 'ekonomist- broker' olarak tanıttı. Doktora, yatırımını kripto para birimi bitcoin'e yapmasını söyledi. İkna olan doktordan adına bitcoin almak üzere para aldı. Bir süre sonra kar payı verdiği doktora, kendisine yeni müşteriler bulmasını, bunun üzerinden de kar payı ödeyeceğini vadetti. Böylelikle saadet zinciri benzeri bir yapı oluşturan Safiye Gökçe Y., kısa sürede hemşireden, polise kadar çok sayıda meslek grubundan 40 kişiye ulaştı. Bitcoin almak için para topladığı bu kişilere 2 yıl boyunca kar payı ödedi. Para aldığı kişilere, kurdukları şirketin arkasında JES firması bulunduğunu, yeğeninin Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli olduğunu söyleyerek, güven kazanan Safiye Gökçe Y., 2 ay önce ortadan kayboldu. Safiye Gökçe Y.'nin, telefonlarını açmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 28'i avukatları aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Safiye Gökçe Y.'nin hesapları incelemeye alındı. Kripto para hesaplarında toplam 8 bin 300 bitcoin olduğu ve bu sayının giderek arttığı belirlendi. Mağdurların 'Bitcoin Safiye' adını taktığı Safiye Gökçe Y.'nin birlikte hareket ettiği kişilerle web sitesi kurduğu, buradan da paralı kişileri ağına düşürdüğü, bir süre sonra da siteyi kapatıp, ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Safiye Gökçe Y.'nin Aydın'da 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı; yaklaşık 30 milyon lira dolandırdığı belirlendi. 

OTOYOL GİŞELERİNDE YAKALANDI
‘Bitcoin Safiye’ her yerde aranırken dün gelen bir ihbar, Bursa polisini harekete geçirdi. İhbar üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gebze-Orhangazi-İzmir Karayolu Bursa gişelerinde önlem aldı. Saat 03.00 sıralarında araçla giriş yapan Safiye Gökçe Y., polis ekiplerince durdurulup, gözaltına alındı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Safiye Gökçe Y., işlemlerinin ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı. Aydın'a getirilen Safiye Gökçe Y., Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MAĞDURLAR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE GELDİ
Safiye Gökçe Y.'nin yakalandığını öğrenen bazı mağdurlar emniyet müdürlüğü önüne gelerek kendilerini dolandırdıklarını iddia ettikleri Safiye Gökçe Y'yi bekledi. Mağdurlardan B.A., kendisinin Safiye Gökçe Y.'nin yanında temizlikçi olarak çalışırken bitcoin aldığını belirtip, "3 ay kadar evinde çalıştım. Kuaför bir arkadaş beni onunla tanıştırmıştı. Para alıp verdiğini öğrendik. Ben de buna şahit oldum. Verdiğim paranın kısa sürede katlanıp, anaparasını çıkartacağını söyledi. Ben de babamın parasını verdim. 2 ay önce en son saat 03.00 sıralarında kendisiyle görüşmüştüm. 'Yarın paranızı yatıracağım' dedi, ancak yatırmadığı gibi ortadan da kayboldu. Beni de 60 bin lira dolandırdı" dedi.

TUTUKLANDI
Aydın'da, kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp, farklı meslek gruplarından 40 kişiyi 600 'bitcoin' karşılığı; yaklaşık 30 milyon TL dolandırıp ortadan kaybolan ve Bursa'da yakalanıp, Aydın'a getirilen Safiye Gökçe Y., İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Buradaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Safiye Gökçe Y. tutuklandı.

 
Kahramanmaraş'ta dedikodu cinayeti!
 
Bayraklı'nın vizyon projesi... Smyrna sahille buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş'ta dedikodu cinayeti!
Kahramanmaraş'ta, Y.V., eşi hakkında dedikodu yaptığı iddiasıyla H.E.'yi ...
Kamyondan yayılan koku kenti alarma geçirdi!
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, park halindeki kamyondan sızan sıvının kötü ...
Soyer'den jeotermal kabusuyla ilgili flaş çıkış... İZMİR İÇİN ÇOK SARSICI!
İzmir Valiliği'nin 16 ilçedeki 33 jeotermal enerji sahasını ihaleye çıkarması, ...
 
Isırmasın diye ellerine pet şişe geçirdiler!
Manisa'da yaşayan Serdal Maden, 7 yaşındaki çocuğu Yusuf'un ellerine ısırarak ...
Soylu: Karayılan'ı ölü yılan haline getireceğiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Kırmızı kategorideki 2 teröristin öldürülmesine ...
İGC üyeleri Geleceğe Nefes olacak
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 11 Kasım 2019 günü 81 ...
 
Tiyatro sanatçısı Özdemir Nutku'dan kötü haber
İzmir’de bir süredir yoğun bakımda olan usta tiyatro sanatçısı Prof. Dr. ...
Oyuncak tekerleklerden köpeğe yürüteç!
İzmir’de öğretmenlik yapan Mehmet Tanrıverdi, öğrencileri ile birlikte ...
İran'da şiddetli deprem!
İran'da 5,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri