ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4970
    Dolar
  • Euro
    34,6042
    Euro
  • Altın
    2.477,660
    Altın
  • Bist-100
    9.582,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/30°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/27°
    IZMIR
  • KONYA
    10/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
AVM'de intihar şoku!
AVM'de intihar şoku!
Eşini öldürdü, kuzenini yaralayıp intihar girişiminde bulundu!
Eşini öldürdü, kuzenini yaralayıp intihar girişiminde bulundu!
Boşanmak isteyen eşini öldürüp intihar etti!
Boşanmak isteyen eşini öldürüp intihar etti!
16 Ocak 2020 Perşembe - 13:08

Bornova Belediyesi'nden Türkiye'ye örnek atılım

Dijital Sınıf Projesi ve yaygınlaştırdığı dershaneleriyle eğitimde büyük bir atılım yapan Bornova Belediyesi, yarı zamanlı çalıştırdığı 37 öğretmeni ise tam zamanlı sisteme geçirip kadroya aldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel-İŞ Genel Başkanı Remzi Çalışkan'ın da katıldığı törende, toplu sözleşme ve sendikal haklara kavuşan öğretmenler birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşı döktü. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Eğitime yatırımdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Bornova Belediyesi nden Türkiye ye örnek atılım

Bornova Belediyesi, binlerce öğretmen adayının atama beklediği, binlercesinin sosyal haklardan yoksun olarak sözleşmeli çalıştığı bir ortamda Türkiye’ye örnek bir karara imza attı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim desteği verilen BELGEM’de (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) yarı zamanlı görev yapan 37 öğretmen, tam zamanlı çalışma sistemine geçirildi, toplu sözleşme ve sendikal haklara kavuştu. Bugüne kadar memur ve işçi sendikalarıyla imzaladığı toplu sözleşmelerle, örnek kararlara imza atan  Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, BELGEM’de uzun  süredir yarı zamanlı çalışan öğretmenlerin kadroya alınmasını sağladı, diğer kurumlara da örnek oldu.

GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Başkan İduğ, yarıyıl tatili öncesi öğretmenleri ve öğrencileri ziyaret ederek, müjdeli haberi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın da katıldığı toplantıda verdi. Öğretmenler Başkan İduğ’un sürpriz ziyarette verdiği müjdeyi birbirlerine sarılarak kutladı, sevinç gözyaşları döktü.

ÖĞRETMENLER GÜVENLE ÇALIŞMALI

Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri yerine getiren Başkan İduğ, işçisinden memuruna tüm çalışanlara hak ettikleri ücret ve sosyal hakları sunduklarını belirtti. Geçtiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu müjdeli haberi vermeyi arzuladıklarını, ancak düzenlemeleri yetiştiremediklerini belirten İduğ, “Yarıyıl tatili öncesi bu müjdeyi veriyoruz. BELGEM’de yarı zamanlı çalışan öğretmenlerimiz için bu çok önemli bir karar. Biz olması gerekeni yaptık. Ülkemizde binlerce öğretme işsiz. Öğretmenlerimizin güvenle iş yapması, öğrencilerimize daha verimli olması için tam zamanlıya geçmeleri bizim için önemli. Öğretmenlerin daha iyi koşullarda çalışması gerekiyor. Eğitime yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, eğitime önemli paylar ayırmaya devam edeceğiz” dedi.

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM 

Bornova’yı her alanda olduğu gibi eğitim alanında büyütmeyi amaçladıklarını söyleyen İduğ, “60 bin öğrenciye hizmet vereceğimiz Dijital Sınıf Projesi’ni hayata geçirdik ama yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve önemsiyoruz. Bornova Merkez’de 36 sınıfı bulunan dershane binasını satın aldık. Böylelikle eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayısını 5 bin 500’lerden 10 binlere çıkaracağız. Aynı şekilde öğretmen sayımızı da arttıracağız. Türkiye ancak eğitimle büyüyebilir. Bu anlayışla eğitim hep önceliğimiz olacak” diye konuştu.

İŞSİZ VE ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER VAR 

Bornova Belediyesi’nin Türkiye örnek girişime imza attığını belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, öğretmenlere tam zamanlı ve güvenli çalışma ortamı sağladığı için Başkan İduğ’a teşekkür etti. Çerkezoğlu, “Sayın Mustafa İduğ’u seçim öncesinden tanıyoruz ve ortak olma onurunu yaşadığımız bu çalışmaları gururla takip ediyoruz. Bir öğretmen çocuğu olarak Bornova Belediyesi’nin attığı bu adım beni çok mutlu etti. Kendisine öğretmenlerimize tam zamanlı ve güvenli bir çalışma ortamı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Türkiye’deki eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin durumu ortada. Yüz binlerce işsiz ve atanamayan öğretmen var. Gençlerimizin geleceğinin nasıl karartıldığını hep birlikte görüyoruz ama bir o kadar da umutluyuz. Bu çocuklar, bu gençler bizim. Geleceğimizi, memleketimizi onlara emanet edeceğiz. Umutla atılan adımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz” diye konuştu. 

1.5 MİLYON İŞSİZ

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 1.5 milyon üniversite mezununun işsiz olduğu, geleceğimize yönelik büyük kaygılar taşıdığımız bir ortamda aydınlık geleceğin ancak eğitimle kurulabileceğini vurgulayarak, “Bu anlamda çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmelerimizin güvenceli bir işte çalışmaları çok önemli. Mustafa Başkan eğitime ne kadar önem verdiğini aldığı bu kararla da bir kez daha gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

RÜYADA GİBİYİZ

Daha önce girdikleri ders saatine göre sigorta primi ödenen 37 öğretmen, alınan kararla tam zamanlı çalışma sistemine geçirilmenin ve toplu iş sözleşmesinden yararlanma haklarını elde etmenin mutluluğunu yaşadı. Başkan İduğ, Çerkezoğlu, Çalışkan ve öğretmenlerle birlikte pasta kesti. Mutluluklarını dile getiren öğretmenler, “Rüyada gibiyiz”,  “Sağladığınız imkanlar için, eğitime desteğiniz ve BELGEM'e dokunuşlarınız için çok teşekkür ediyoruz”, “Öğrenciler de bizler de çok şanslıyız. İyi ki varsınız” sözleriyle, Başkan İduğ’a teşekkür etti.

 

 
Buca Metrosu’nda flaş gelişme!
 
Altay 106 yaşında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Metrosu’nda flaş gelişme!
İzmir tarihinin en büyük yatırımı olarak anılan Üçyol - Buca Metro projesinin ...
Nazım Hikmet Foça'da anıldı
TÜRK edebiyatının önemli isimlerinden, şair Nazım Hikmet Ran, doğumunun ...
En büyük AKUT merkezi İzmir'e... EL Bab şehidinin adı verildi
Türkiye'nin en büyük AKUT yerleşkesi, İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde faaliyete ...
 
Çiğli'de çocuklara sömestr hediyesi
2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler, ...
Buca'ya 1000 ağaçlık orman!
Buca Belediyesi, Şirinkapı Mahallesi Buca Tenis Kulübü karşısında kalan ...
Gaziemir'de çevre dostu nesiller yetişiyor
Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı geri dönüşüm seferberliği kapsamında, ...
 
Alevilerden Başkan Sengel'e teşekkür
Alevi Kültür Dernekleri Efes Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri; önceki ...
'Bir Gidiş Hikayesi' Bayraklı'da sahnelendi
Bayraklı Belediye Tiyatrosu, “Bir Gidiş Hikayesi” oyunla seyirci karşısına ...
Karşıyaka'da 'Atık Değerdir' sempozyumu
Karşıyaka Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Kent Konseyi; ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri