ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3280
    Dolar
  • Euro
    35,0837
    Euro
  • Altın
    2.292,560
    Altın
  • Bist-100
    8,98
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
5 Aralık 2019 Perşembe - 21:41

Bornova'da 'Dijital Sınıf' gururu...

Bornova Belediyesi'nin ödüllü 'Dijital Sınıf' projesinin tanıtımı muhteşem bir törenle yapıldı. Eğitimde fırsat eşitliği yaratacak projeyle 55 bin öğrenciye cepten, tabletten ve bilgisayardan eğitim verilmesi hedefleniyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un, "Projenin İzmir'e oradan Türkiye'ye yayılmasını arzu ediyoruz" sözleriyle işaret ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Elimizden gelen desteği veririz" dedi. Başkan İduğ, sürpriz hediyesiyle de Soyer'i 33 yıl öncesine götürdü  

Bornova da  Dijital Sınıf  gururu...

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Bornova Belediyesi'nin Çevre Bakanlığı koordinatörlüğündeki Çevre Konferansı Ödülleri'nde 'Yılın en iyi vizyon projesi' seçilen "Dijital Sınıf' projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve birçok davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 'Dijital Sınıf Projesi ile ilgili bilgiler verildi. 
Eğitimde engelleri kaldırıp fırsat eşitliği yaratacak proje ile cepten, tabletten ve bilgisayardan verilecek eğitimle Bornova Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) desteklenecek. İlk etapta 6. ve 12. sınıf öğrencileri hedef alacak eğitim programı ile Bornova'da 55 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Toplam 3 bin 700 saatlik eğitim videoları ile engelli öğrencilere ulaşılacak. İşitme engelliler için de işaret diliyle ders anlatılacak. 
ENGELLİ VATANDAŞLARA HEDİYE
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Türkiye üretecek, katma değerli üretim yapacak. Bunu da gerçlerle gerçekleştirecek. Ancak 40 soruda 2 matematik sorusu yapan çocuklarla bunu başaramayız. Sayın Tunç Soyer başkanımızdan bir ricada bulunuyorum. Bu proje Bornova'daki 55 bin öğenci için ücretsiz. Projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tamamına, buradan da tüm Türkiye'ye yayılmasını çok arzu ediyorum. İkinci çıkış noktamız da engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalık yaratmak. Engelli vatandaşlarımız Türkiye'de nüfusun yüzde 12'sini oluşturuyor. Bir hesap yapın, yaklaşık 8-10 milyon engelli vatandaşımız var. Bu insanların dershalelere ve eğitim alanlarına gitmesi çok zor. Onların evlerine dershane getirdik. Bu projeyi tüm engelliliere hediye ediyorum" dedi. 

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"
Başkan İduğ şöyle devam etti: "Bornova Belediyesi çok yakın zamanda başka projelerle karşınızda olacak. Tunç başkanımıza 68 aracı aldığımız törende 'Bizi izmleyemeye devam edin' demiştim. İnşallah bu bütünlük içinde İzmir'i çok büyük başarılara birlikte kavuşturacağız. Dijital Sınıf projesinin çoban ateşini yakan kişi Ege Üniversitesi akademisyeni Yakup Özkaya'dır. Kendisine de teşekkür ediyorum" dedi.


SOYER'E 33 YILLIK SÜPRİZ 
Başkan İduğ, Tunç Soyer'e "Siz hep ileriye gidiyorsunuz ama şimdi biz sizi 33 sene öncesine götüreceğiz" diyerek Soyer'in 33 yıl önce öğrencilik yıllarında çevirisini yaptığı 'Geri döneceğiz' adlı kitabı hediye etti. Büyük şaşkınlık yaşayan Başkan Soyer, "Filistinli mülteci kadınlarla ilgili bir kitap çevirmişytim öğrencilik yıllarımda. Sevgili başkan bulmuş çıkartmış. Çok şaşırdım" dedi. Projeye emek veren herkesi tüm kalbiyle kutladığını dile getiren Soyer ise, "Umut ediyorum ki proje Türkiye'de çok daha fazla yaygınlaşır, çok daha fazla çocuğumu bu imkanlara erişir. Biz de elimizden gelen desteği verme fırsatı buluruz" dedi. 
NASIL BAŞVURU YAPILACAK?
Dijital Sınıf Projesine katılmak isteyen öğrencilerin ikametgah, nüfus cüzdan fotokopisi ve öğrenim belgesi ile Bornova Belediyesi'in Çamdibi BELGEM Dershanesi,  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Pınarbaşı Kültür Merkezi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde başvuru yapabilecekleri belirtildi.

    

 
Altınordu gol düellosunu kaybetti
 
AK Parti'li belediyede skandal tuvalet cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den Ankara'ya cinsiyet eşitliği talebi
Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 85. yıl dönümünü ...
Başkan Selvitopu kadınlarla buluştu
Karabağlar’da 5. Geleneksel Seçilmiş Kadınlar Kahvaltısı gerçekleştirildi. ...
Turizm Fuarı'nda Bayraklı ilgisi
Bu yıl kapılarını 13. kez açan uluslararası turizm fuarı Travel Turkey ...
 
Başkan İduğ'dan parti ziyaretleri
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarına ...
TÜRFAD, futbola emek verenleri yaşarken ödüllendirdi
Türk futboluna hizmet veren değerli isimlere her yıl düzenlenen törenle ...
Başkan Soyer'den çağrı... Haydi fidan dikmeye!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 8 Aralık 2019, ...
 
İzmir Büyükşehir'in LOPİ gururu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yolcu ve yük taşımacılığının Avrupa ...
Karşıyaka’da nefes kesecek yarış!
Dünyada hızla yaygınlaşan ve ilgiyle takip edilen drone yarışları, İzmir’de ...
Mordoğan’da altyapı hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “bütünşehir yasası”yla birlikte büyükşehire ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri