ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3780
    Dolar
  • Euro
    35,0278
    Euro
  • Altın
    2.324,000
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
17 Ekim 2019 Perşembe - 09:35

Bornova’da 500 milyonluk tasarruf

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, görevde henüz 200 günü dolmadan parmak ısırtacak bir performansa imza attı. Yeni belediye hizmet binası projesini rafa kaldırarak 200 milyon TL, daha öncesinde çok yüksek fiyatlarla kiralanan araçları satın alarak da 300 milyon TL tasarruf sağlayan Başkan İduğ, gelecek 5- 10 yıl içinde 500 milyon TL’lik kaynağı belediye kasasında tuttu. Başkan İduğ, “Sağlanan tüm bu kaynakları eğitime, kültüre, spora ve istihdama harcayacağız” dedi.

Bornova’da 500 milyonluk tasarruf

Röportaj: Mustafa AKBAŞ- Fotoğraflar: Abdullah ÇELEBİ-SONKALEİZMİR- İzmir’in üniversitesi, sanayisi, sporu, sanatı, tarımı ve turizmi ile öne çıkan ilçesi Bornova, şimdilerde sessiz ve derinden bir dönüşüm yaşıyor. Göreve gelir gelmez uzun iş yaşamında edindiği tecrübeleri bir bir kamu hizmetine yansıtmaya başlayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kısa sürede yarınlar için önemli ipuçları verdi. Başkan İduğ, görevdeki 6 buçuk ayını, hedeflerini ve projelerini SONKALEİZMİR’e anlattı. Bir biri ardına gelen sorulara kendinden emin, bilgiyle yoğrulmuş, açık, net ve samimi yanıtlar veren İduğ, tamamına yakını entegre projelerini, bir üniversite hocası ustalığıyla peş peşe sıraladı.


KENDİMİZE FİZİKİ ALANLAR YAPMAYIZ
2020 yılı bütçesi 420 milyon 200 bin lira olarak belirlenen Bornova Belediyesi’nin etkinlik, verimlilik, ekonomiklik, saydamlık ve hesap verilebilirlik prensibiyle çalışacağını vurgulayan Başkan İduğ, özellikle eğitim, spor, sosyal ve kültüre ağırlık vereceklerini dile getirdi. Başkan İduğ, yeni belediye hizmet binası projesini iptal etmesiyle ilgili, “Yeni bir bina öncelikli projelerimiz arasında değil. Paramız olursa düşünebiliriz. Ama para yokken, halka hizmet etmemiz gerekiyorken, projelerimizden vazgeçip de kendimize fiziki alanlar yaparsak bu olmaz. Bu halk tarafından bize verilmiş fırsatı tepmiş olmak demektir. O yüzden yapmayacağız” dedi.
MÜDÜRLÜK AYRI ÇALIŞAN AYRI OLMAZ
Dağınık olan belediye müdürlüklerini çekirdeğe yaklaştıracaklarını belirten İduğ, “Örneğin hemen yanı başımızdaki İş Bankası binasını satın alarak Mali Hizmetler Birimimizi buraya, iyi bir yere taşımış oluyoruz. Onların boşalttığı yerlere de 'ruhsat' gibi belediyenin içinde olması gereken, ancak dışarıda kalmış bölümleri alıyoruz. Böylelikle bir sinerji yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Ruhsat, Zabıta ve Maliye belediyenin içinde olacak. 2020 yılının başında hepsi gerçekleşecek… Ayrıca Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, çalışan işçi ile aynı yerde olmalı. Daha önce müdürlük ayrı, çalışan ayrı yerdeydi. Bu doğru değil. Müdür çalışanını, çalışma alanını, potansiyeli görecek ki müdahaleleri yapabilsin, iyileştirsin. Bu üç birimin müdürleri, bu binadan oralardaki çalışma alanının içine gitmek durumunda” diye konuştu.


POLİSE BÜYÜK JEST
Mustafa İduğ şöyle devam etti: “Bu üç birim gittikleri anda, onların boşalttıkları yerlere, biz Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü getiriyoruz. 1 Ocak 2020 itibariyle Bornova merkezde, 4 katlı binada yerlerini alacaklar. Çünkü 500 bin nüfuslu sanayi kentine merdiven altında bir İlçe Emniyet Müdürlüğü yakışmıyordu. Protokolü henüz imzalamadık ama ön görüşmeyi yaptık. Vali beyle gittik konuştuk. Yeri gösterdik. Şu anki Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yanındaki, bizim 7 katlı binamızın ilk 4 katını onlara veriyoruz. Kaymakamlık da Hükümet Konağı da tam karşılarında olacak… Bizim tüm yapmaya çalıştığımız; dağınık olan müdürlükleri bir araya toplamak, olması gereken müdürlükleri de birleştirerek çalışma verimini artırmak. 2020 yılı belediye hizmet binasına ihtiyaç olmadığını ortaya koyacağımız bir dönem olacak.”
YAVAŞLARSAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAM
Uzun yıllar içinde olduğu ticaret yaşamı ile belediye hizmeti arasındaki farklılıkların sorulması üzerine Başkan İduğ, “Ticaret ve bürokrasi arasında çok ciddi hız farkı var. Birinde tam gaz var. Diğerinde fren var, stop var. Çok farklı iki araçtan bahsediyoruz. Kaptan hız yapmaya alıştıysa buraya geldiğinde de o hızı ister. Ya o hıza ekip alışacak ya siz yavaşlayacaksınız. Ben yavaşlarsam belediye başkanlığı yapmam. O kadar zamanım yok. Ekip o hıza ulaşmak durumunda” yanıtını verdi.


TUNÇ SOYER KAÇ DÖNEM VARSA YANINDAYIM
İduğ, şöyle devam etti: “Buradaki hız Büyükşehiri de tetikleyecek ve buradaki başarı onu daha yukarı çekecek. Ve bir bütün başarıyı elde eden İzmir olacak. Çünkü Tunç Soyer’in başarılı olmasını çok istiyorum. Önümüzdeki kaç dönemde belediye başkanı ise yanındayım. Çünkü ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de iktidar olması gerektiğini ve onun da yerelden geçtiğini, bunun büyükşehirlerdeki başarı ile de doğru orantılı olduğunu bilen biriyim. O yüzden asla kimsenin koltuğunda gözü olan değil, tam tersine 30 belediyenin hepsinin başarılı olmasını isteyen biriyim. Başarı olsun ki halk da memnun kalsın. Bizim de buraya ayırdığımız zaman anlamlı olsun. Öteki türlü ben bir işadamıyım. Giderim bakarım işime. Burada niye zaman harcayayım. İyi işler yapmak istiyoruz.”
ABARTMAYI SEVMEM AMA 500 MİLYON
Bir işadamının yönetim tarzının Bornova Belediyesi’ne ne kattığı sorusuna ise Başkan Mustafa İduğ şu yanıtı verdi: “Daha önce bürokratlar ya da başkaları yönetmiş ama bir işadamı yönettiğinde nasıl farklılıklara doğduğunu anlatayım. Öncelikle verimli olabilmek için kaynakları etkin kullanmak gerek. Araç kiralama sistemi ile yılda 30 milyon lira kira ödeyen belediye, bu araçların hepsini yıllık 30 milyon lira ödeyerek satın aldı. 3 yılda 90 milyon lira kira ödeyeceğine 1 yıl 30 milyon lira ödeyip kurtuldu. Sonraki yıllar bu para ödenmeyecek, araçlar belediyenin olacak. 68 araç aldık. İhaleye çıktık 37 araç daha alıyoruz. Üstelik bakım masrafları içinde anlaştık. 3 yıl bakım masrafı da yok. Bu işten en az 300 milyon tasarruf sağladık. Yani 300 milyon lira araçlardan, 200 milyon lira iptal ettiğimiz belediye hizmet binasından gelecek. Abartmayı sevmem ama sanıyorum 500 milyon liralık kaynak 5- 10 yıl içinde belediyenin kasasında kalacak.”


ÖNCE PAZARYERİ VE DÜĞÜN SALONU
Başkan İduğ, kaynakları nasıl kullanacaklarını ise şöyle anlattı: “Ne yaptık; önce kaynak yarattık. Peki bunu nasıl etkin kullanacağız şimdi de ona bakalım. Sağlanan tüm bu kaynakları eğitime, kültüre, spora ve istihdama harcayacağız. Halk benden ne istedi seçim döneminde; pazaryeri, düğün salonu, taziye evi, kreş, park ve iş… Biz bu 6 maddeden pazaryeri ve düğün salonları ile işe başladık. Taziye evlerini de kiralayıp muhtarlara veriyoruz. Ayrıca kreş sayısını artıracağız. Hatta kreş açmaktan çok öğrenciyi kreşlere yönlendirmeyi istiyoruz. Örneğin, bir veli, çocuğunu mahallesindeki kreşe yazdırabilir. Ücreti 1000 lira ise bunun yarısını belediye verebilir. Üzerinde çalıştığımız ve tüm hazırlıklarını yaptığımız kreş projesini de önümüzdeki günlerde netleştireceğiz.”

(RÖPORTAJ YARIN DEVAM EDECEK...)

 
Yasemin'e çarpan oğlu değil kendisiymiş!
 
Başkan Sepil'den Göztepeliler'e müjde... Yeni stada yıldız transfer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark Üretici Pazarı açıldı
Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi ...
İzmir'de ulaşıma zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak ...
İzmir'deki yatık binalar için flaş karar
İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı semtinde 40 yılı aşkın süredir yatık ...
 
Kıyı belediyeleri hizmet için tek yürek
Marmaris’te toplanan kıyı belediyeler birliğine bağlı üye belediye başkanları ...
İzmir'den Türkiye'ye örnek olacak bir proje... Protein Zinciri geliyor!!!
Dar gelirli ailelerin sofralarından iyice uzaklaşmaya başlayan kuru bakliyat ...
Çeşme’de bütçe 202 milyon 700 bin TL
Çeşme Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi oy birliği ile 202 milyon 700 bin ...
 
Bornova’da hamleler Cumhuriyet aşkına
Bornova Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet ...
İzmirli zabıtalar sahaya iniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve ilçe belediyelerinin ...
Fakir Baykurt Çiğli’de anıldı
Köy enstitüsü kökenli edebiyatçılar içinde yer alan ve eserleri geniş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri