ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/30°
    ADANA
  • ANKARA
    5/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    4/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Orkun kızardı, Fenerbahçe 2-0 geriden gelip kazandı
Orkun kızardı, Fenerbahçe 2-0 geriden gelip kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan: Ahmet Türk ile İmamoğlu’nu hiç ayrıştırmadık
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan: Ahmet Türk ile İmamoğlu’nu hiç ayrıştırmadık
6 Mart 2022 Pazar - 13:09

Bu kez Konya... 4 gündür elektrik yok!

Konya'da 4 gün önce etkili olan kar yağışının ardından Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini belirten CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer, vatandaşların ısınma başta olmak üzere birçok konuda mağduriyet yaşadığını belirtti.

Bu kez Konya... 4 gündür elektrik yok!

Yoğun kar yağışının ardından günlerce elektrik kesintisi yaşanan Isparta'dan sonra bu kez de AK Parti'nin kalesi Konya'da benzer bir durum yaşanıyor.

4 gün önce etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya'nın Ilgın, Doğanhisar, Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. İlçelere bağlı bazı mahallelerde elektrik kesintilerinin 4 gündür devam ettiği öğrenildi.

“BEYAZ EŞYALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ”

Elektrik kesintilerinden en çok etkilenen ilçe ise Akşehir oldu. Elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların ısınma başta olmak üzere birçok konuda mağduriyet yaşadığı mağduriyet yaşadığını ifade eden CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer şunları söyledi:

“Bölgemizde yaşanan yoğun kar yağışının ardından neredeyse Akşehir merkez dahil olmak üzere tüm mahallelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintilerin bir kısmı giderilse de yaklaşık 4 gündür hala elektrik verilemeyen birçok mahalle mevcut. Bilindiği üzere bölgemiz ağırlıklı olarak hayvancılıkla geçimini sağlamakta. Elektrik yok ise,  kişisel ısınma da yok, hayvanların beslenmesi ve sulanması, sağılabilmesi de mümkün olmamakta. Düşük voltaj nedeniyle dayanıklı tüketim malları ve beyaz eşyalar kullanılamaz hale geldi. Hastalıkları nedeni ile evlerinde elektrikli sağlık destek cihazlarına bağlı insanlar ağır mağduriyet yaşamaktalar. Ancak bölgedeki mağduriyet 4'üncü gününde daha da artmış durumda”

“İLK KEZ BU DENLİ MAĞDRUYET YAŞANIYOR”

Vatandaşların kendi imkânlarıyla mağduriyetlerine çözüm üretmeye çalıştığını kaydeden Ali İlker Gencer, “Ağır kış koşullarında yaşlısı genci kendi imkânları ile hayvanlarını sulayabilmek için çatı oluklarından akan kar sularını biriktirip, donmuş pınarlılardan su çekmeye çalışmaktadırlar. Bazı vatandaşlar ekmek yapımında kullanılan tüplü ocaklar ile ısınmaya çalışmakta, imkânı olanlar ise yakınlarında gecelerini geçirmeye çalışmaktadırlar. Maalesef vatandaşımızın sesini, köylümüzün mağduriyetini duyan yoktur. Memleket ilk kez yoğun kar yağışı ile karşılaşmamıştır ancak ilk kez bu denli mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

 “OLAYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

MEDAŞ yetkilileri ile kesintilerle ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve konun takipçisi olacaklarını aktaran Gencer, “İş özelleştirme ile bitmemelidir, özelleştirilen kurumların sorumluluklarının yerine getirilip getirilmediğinin denetimi, tespiti, gerekli iyileştirme ve yatırımlarının sürekli kontrolü elzemdir. Fatura ödenmediğinde anında tedariki kesebilme yetisine ve teknolojiye sahip kurumun bu şartlarda da aynı hızda ve kabiliyette çözüm sunması gerekmektedir. MEDAŞ ve ilgili yetkililerin konu ile ilgili gelişmeler ve mağduriyetin ne zaman giderileceği hakkında bilgi vermelerini beklemekte ve olayı yakından takip etmekteyiz” dedi.

“SOĞUKTAN İNSANLAR BATTANİYELERİNE SARILARAK ISINIYOR”

Öte yandan CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener de Akşehir'de yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şener, “Akşehir’de elektrik yok. Dördüncü gününe girdi. Vatandaşlar hayvanlarını karları eriterek suluyor. Soğuktan insanlar battaniyelerine sarılarak ısınıyor. Özelleştirme sonrası elektrik şebekelerinde rutin bakım onarım bile yapılmayınca olan oluyor. Sorumlular neredesiniz? İfadelerini kullandı.

 
ABD, Ukrayna’yı şehir savaşına hazırladı!
 
Göztepe iyice ateşe düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD, Ukrayna’yı şehir savaşına hazırladı!
Pentagon’un belgeleri basına sızdı. Buna göre ABD, aralık ayından itibaren ...
Kemalpaşa'da kadınlar günü
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ...
Savcı Sayan’dan tartışma yaratan görüntüler
Ağrı Belediye Başkanı AK Partili Savcı Sayan'ın, 'donuyorum' diyen bir ...
 
Depremin kalbi Bayraklı'da önemli uyarılar!
Bayraklı’da deprem haftası dolayısıyla “Deprem Gerçeği İle Yaşamak” adlı ...
Babası için yola çıktı kadınların hayatlarına dokundu
İzmir'de alzheimer hastası babası ve yatalak hastalar için özel iç çamaşırı ...
Karaburun Kaymakamı haberleri ile ilgili flaş gelişme...
Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ile ilgili habere getirilen erişim ...
 
Bunu da gördük... YAĞ KUYRUĞU!
Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine ...
174 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
İzmir'den güçlü tepki... "ZEYTİNİME DOKUNMA"
İzmir'de oda, dernek, sendika ve çevre örgütlerinin yer aldığı 61 kuruluş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri