ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Haluk Güney
Bu sene, sanki o sene!
18 Eylül 2023 Pazartesi

Çalkantılı günler yaşadı Karşıyaka…

Şampiyonluk şarkılarıyla başladığı son iki sezonu, hayal kırıklığıyla tamamlamanın camiada yarattığı travma, yönetime karşı büyüyen tepki ve sancılı değişim süreci…

Tüm bunların ardından yeni bir yönetim, yepyeni bir takım ve yeni umutlarla başlayan yeni bir sezon...

İlk hafta Eynesil Belediye deplasmanında alınan galibiyetin de verdiği moralle, yaklaşık 5 bin Kaf-Kaf aşığı Alsancak’a koştu ilk iç saha maçında…

Rakip, grubun iyi takımlarından biri olarak gösterilen Amasyaspor’du… Ama rakibin kim olduğu pek önemli değildi Karşıyakalılar için… Onlar sahada, geçen iki sezondaki gibi pasif, üretkenlikten uzak, pozisyon fakiri bir takım görmekten korkuyordu… Beklentiler, enerjisi ve üretkenliği yüksek, yaratıcı, bir sistem dahilinde golü düşünen, yani futbolu futbol gibi oynayan bir takım görmekten yanaydı…

İLK YARI FUTBOL TAT VERMEDİ

Ne yalan söyleyeyim, Amasyaspor karşısında ilk 25 dakikada bu beklentiyi karşılayacak bir Kaf-Kaf yoktu sahada. Pas yapmakta, hücuma çıkmakta zorlanan yeşil-kırmızılılar, rakibe daha fazla topla oynama şansı tanıyordu…

Bu tabloyu 25. dakikada korner atışından gelen topa, geçen sezondan çok daha fit ve hareketli görünen Emre Gemici’nin, ön direkte kafayı vurarak attığı gol bozdu. Bu gol maçın “skorunu” değiştirdi ama, “sporunu” pek etkilemedi. Karşıyaka ilk yarının sonuna kadar işin rakibi rahatsız eden bir takım görünümünde değildi. 

İKİNCİ YARI GOLLERLE COŞTU

Peki ya ikinci yarı… İşte o bölümde işler değişti.  

Emre Gemici’nin yine yan toptan attığı 2. Golle birlikte, sahadaki sinerji, tribündeki enerji tamamen değişti. Artık sahada, seyircisi önünde ilk maçta puan kaybetme baskısını üzerinden atan, üretken ve deyim yerindeyse “tıkır tıkır işleyen” bir takım vardı. Öyle ki; Amasyaspor’un eski Karşıyakalı Hakan Kuş ile farkı bire indiren golüne reaksiyon jet hızıyla geldi. Enes Nalbantoğlu’nun iki dakikada attığı iki harika gol, rakibin gardını düşürdü, Kaf-Kaf’a farkı, tribünlere de “şampiyonluk umudunu” getirdi.  

İçerideki ilk maçındaki görüntüsüyle Karşıyaka’da ön plana çıkan oyuncuların başında Emre Gemici, Enes Nalbantoğlu, son golün sahibi Bilal Ceylan ve Sefa Küpeli geliyordu. Bir maçla değerlendirme yapmak belki haksızlık olur ama, savunmada Erdinç Çepoğlu telaşlıydı ve topu ileriye doğru kullanma becerisi yeterli değildi. Cepheden karşıladığı pozisyonlarda birkaç kritik müdahale yapmasına rağmen, hemen hemen her aldığı topta kaleciye dönüşü, özgüven eksikliği olarak yorumlandı.  Hakan Erçelik ise oynadığı süre içinde dağınıktı ve pek etkili bir oyun sergileyemedi. 

KADRO ZENGİNLİĞİ ÖNEMLİ

Tüm bunlara rağmen kadrosunda Cenk Ahmet, Adem Büyük, Berat Kalkan, Barış Sağır gibi önemli kozları bulunan Karşıyaka, kadro zenginliğiyle de şampiyonluk yarışının en güçlü favorilerinden biri olarak duruyor. 

Teknik Direktör Ersin Aka, bu ligin en iyi teknik adamlarından biri… Geçen sezon Mersin’de yaşadığı şampiyonluğu, bu sezon yeşil-kırmızılı takımla yaşamaması için hiçbir neden yok. Amasya maçında Emre Gemici, Enes Nalbantoğlu ve Sefa Küpeli’yi alkışlatmak için oyundan alışı, hem de Cenk Ahmet ve Adem Büyük gibi oyuncuları taraftarın huzuruna çıkarması güzeldi. Ancak değişiklik haklarını erken tüketmesi Emre Keleşoğlu’nun 81’de sakatlık yaşamasıyla, takımı son 10-15 dakika 10 kişi bırakma riski yarattı. 

Sonuç olarak Karşıyaka, Amasyaspor ile oynadığı sezonun ilk iç saha maçında, bu sezon, yine şampiyonluk hedefiyle başladığı geçen iki sezondan daha farklı olacağının sinyalini verdi. 

Bize de bu sene, sanki o sene gibi geldi…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri