ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5289
    Dolar
  • Euro
    34,9441
    Euro
  • Altın
    2.438,860
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    16/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
14 Aralık 2019 Cumartesi - 10:09

Buca'da Balkan filmleri başlıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 5. Balkan Panorama Film Festivali, bu yıl dolu dolu programıyla Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.  Tarın Akan Gençlik Merkezi’nde 23 – 27 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Sırbistan’ın ünlü oyuncu ve yönetmeni Lazar Ristovski, “Sırbistan Kralı Peter” adlı Oscar adayı filminin Türkiye’deki ilk gösterimini yapacak.

Buca da Balkan filmleri başlıyor

Ristovski’nin yanı sıra İgor Galo, İsmet Krvavac, Robert Jazadziski, Semir Aslanyürek, Çiğdem Sezgin gibi Türk ve Balkan sinemasının önemli isimleri sinemaseverlerle buluşacak.  Buca Belediyesi,  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü tarafından bu yıl 5’inci kez sinemaseverleri bir araya getirecek Balkan Panorama Film Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 

23 – 27 Aralık 2019 tarihleri arasında Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek festival kapsamında 25 uzun, 10 kısa metrajlı film beyazperdede sergilenecek. Gösterimlerin ardından seyirciler, izledikleri filmlerin yerli, yabancı oyuncu, yönetmen ve yapımcılarının söyleşilerine katılma fırsatına sahip olacak.  Filmlerin tümü orijinal dillerinde, Türkçe altyazılı olarak seyirciyle buluşacak. 

RİSTOVSKİ, OSCAR ADAYI FİLMİNİN GALASINI TARIK AKAN’DA YAPACAK  

Bu sene ilk kez Buca Belediyesi’nin destek vermesiyle daha da genişleyen festivalin sürpriz konuğu Emir Kusturica’nın ‘Yeraltı’ filmindeki ‘Bleki’ ve James Bond serisinin ‘Casino Royale’ filmindeki ‘Kaminofsky’ rolleriyle hatırlayacakları dünya çapında üne sahip Makedon kökenli Sırp aktör, yönetmen, yapımcı ve yazar Lazar Ristovski olacak.  Ristovski’nin hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği, Sırbistan’ın bu yıl Oscar adayı; ‘Sırbistan Kralı Peter’ filmi festival kapsamında ülkemizde ilk kez gösterilecek. Gösterimin ardından İzmirliler kendisiyle yapılacak söyleşiye katılıp, tanışma şansı bulacaklar.

TÜRK VE BALKAN SİNEMASININ BAŞARILI İSİMLERİ BU FESTİVALDE

Festivalin bir diğer konuğu Eski Yugoslavya’nın ünlü ve üretken oyuncularından İgor Galo olacak. Festival kapsamında Eski Yugoslavya’da büyük filmlerin yönetmeni olarak tanınan Boşnak İsmet Krvavac’ın, resmi rakamlara göre 1 milyarın üzerinde seyirciye ulaşan ‘Köprü’ filmi gösterilecek. Gösterimden sonra İgor Galo ile film ve özellikle de Eski Yugoslavya’daki sinema deneyimi konusunda keyifli bir söyleşi gerçekleştirilecek. Makedonya’nın son yıllardaki en başarılı yapımcılardan Robert Jazadziski’nin ‘Bal Gecesi’ filminin de yer bulacağı etkinlik kapsamında kendisiyle söyleşi yapılacak. 

Kaos filminin yapımcı ve yönetmeni Semir Aslanyürek’in de katılımıyla festival konuğu olacak. Çiğdem Sezgin’in yazıp yönettiği bol ödüllü ‘Kasap Havası’ adlı filmin gösterimi ve ardından filmin yönetmeniyle söyleşi de programda yer alan bir diğer etkinlik olarak yer alacak.  

GENÇ YETENEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK 

Öte yandan festival genç yeteneklerin gün yüzüne çıkmasında etkili olacak.  Türkiye’nin en eski ve en verimli sinema okullarından sayılan D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nün 2. sınıf öğrencilerinin çektikleri yaklaşık 10 kısa metrajlı filmi, festival kapsamında gösterilirken, filmleri çeken geleceğin sinemacıları bu deneyimlerini seyircilerle paylaşacak.

HEDEF ULUSLARARASI FESTİVAL 

Balkan Panorama Kurucusu, Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sali Saliji, bu sene farklı ülkelerden üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan düzenleme kurulunun ve dünyaca ünlü sinemacıların da katkılarıyla Balkan filmlerinden oluşan bir sinema şöleni hazırladıklarını, beşincisi düzenlenen etkinliğin önümüzdeki yıllarda Uluslararası Balkan Film Festivali’ne dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.  

 
Karşıyaka’da Mevlana gecesi
 
Lösemi arkadaşları için seferber oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Mevlana gecesi
Karşıyaka Belediyesi, öğretileriyle yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ...
Folkart Academy fabrika gibi!
Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek amacıyla 2017 yılında kurulan Folkart ...
Aynı merdivenlerde 49 yıl sonra!
İzmir Bayraklı'daki Osman Faruk Verimer İlkokulu'nun ilk öğrencileri, o ...
 
Diyarbakır'ın 'Soğuk Baklava'sı İzmir'de
İzmir'de 13'üncü kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Diyarbakır ...
Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi öğrencileri ağırladı
İzmir’in ilk ve tek, Türkiye’nin sayılı fotoğraf müzelerinden biri olan ...
İzmir'de yosun tutan tarih kurtuluyor!
İzmir'de yapılmak istenen iş merkezi temelinde, Milattan Sonra 2. yüzyılda ...
 
İzmir'in en özel anları...
Buca Belediyesi ev sahipliğinde, Arkas Sanat Merkezi ve İFOD tarafından ...
2019’a müzik dolu veda
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2019’u Aralık ayındaki beş muhteşem konserle uğurluyor
Çocuk Senfoni Orkestrası nefes kesti
Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Howard Griffiths yönetiminde sahneye çıkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri