ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
29 Ekim 2019 Salı - 09:17

Buca'da Cumhuriyet coşkusu..

Buca Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, 96’ıncı yıla özel resepsiyon ve fener alayıyla kutladı. Buca'da dev Türk bayrağı eşliğinde başlayan Cumhuriyet coşkusu, yürüyüşün ardından resepsiyonla devam etti. Başkan Kılıç, cumhuriyetin 96’ıncı yaşını zeybek oynayarak karşıladı. Kılıç, “Cumhuriyet; kadınların öldürülmediği, çocukların yatağa aç girmediği, kimsenin ötekileştirilmediği, fikirlerin düşüncelerin özgür olduğu, adaletin herkes için olduğu aydınlık bir ülkenin teminatıdır” dedi.  

Buca da Cumhuriyet coşkusu..

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü, Buca’da adına özel resepsiyon ve fener alayı ile kutlandı. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Buca sokakları, bayramdan günler öncesinde ay yıldızlı Türk bayraklarıyla donatılarak başladı. 
FENER ALAYI VE DEV TÜRK BAYRAĞI  
Kutlamalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” dediği 28 Ekim akşamı, Buca sokaklarındaki yürüyüşüyle devam etti. Buca Kent konseyi ile birlikte Buca Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, fener alayı ve Türk bayrakları eşliğinde Kasaplar Meydanı’na kadar devam etti. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın katılımı ve yüzlerce Bucalının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı. 


CUMHURİYET RESEPSİYONU BÜYÜLEDİ 
Yürüyüşün ardından Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 96’ıncı Yıl Resepsiyonu’na geçildi. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde(BBKSM) düzenlenen baloya Başkan Kılıç’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilge Torun,  Buca protokolü, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.  
96’INCI YILA ZEYBEKLİ KARŞILAMA 
Resepsiyonda Mustafa Kemal Atatürk’ün özel fotoğraflarından hazırlanmış sergi ve  Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından Seyit Onbaşı, Türk kadını ve Türk askerini canlandıran performans sanatçıları konukları karşıladı. Tango gösterisinin büyülediği etkinlikte Pınar Bulut ve Ümit Bulut, Türk Sanat Müziği performansıyla katılımcılara eşsiz bir gece yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Başkan Kılıç, cumhuriyet coşkusuna Harmandalı eşliğinde zeybek oynayarak ortak oldu. Cumhuriyetin yeni yaşı ise hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile karşılandı. 


CUMHURİYET AYDINLIK BİR ÜLKENİN TEMİNATIDIR
Resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kılıç, sözlerine Nutuk’tan alıntılarla başladı. Cumhuriyetin, en zor zamanda Türk milletinin birlik beraberliğiyle kurulduğunu hatırlatan Kılıç, “Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür birçok nesiller yetiştirmiş, özgür ve bağımsız bir milletin yaşam biçimi haline gelmiştir. O yüzdendir ki bugün en büyük bayramdır. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, yaşam biçimidir.  Cumhuriyet medeniyettir; aydınlıktır.  Cumhuriyet seçme seçilme hakkıdır;  kadındır. Cumhuriyet köy enstitüleridir;  üretmektir, emektir. Cumhuriyet irfanı hür, vicdanı hür, fikri hür eğitimdir.  Cumhuriyet hakça bölüşmektir;  kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet bağımsız yargıdır, inanç özgürlüğüdür; adalettir.  Yani cumhuriyet; kadınların öldürülmediği, çocukların yatağa aç girmediği, kimsenin ötekileştirilmediği, fikirlerin düşüncelerin özgür olduğu, adaletin herkes için olduğu aydınlık bir ülkenin teminatıdır” dedi.

 
YENİ NESİLLERLE BİRLİKTE AYNI KARARLILIKTA YAŞATACAĞIZ
Kılıç, “Bizler hepimiz cumhuriyet çocuklarıyız. Ata’mızın en büyük mirası olan cumhuriyetimize sahip çıkmaktan, onun ilkelerini fikirlerini savunmaktan asla vazgeçmedik. Aldığımız cumhuriyet mirasını koruyabilmek adına hak, hukuk, adalet diyerek toplumun her alanında mücadelemizi sürdürdük.  Cumhuriyet değerlerine karşı hayırsız bir evlat gibi davrananlara, mirasyedilere inat mücadeleden asla taviz vermedik.  Evet bugün ne yazık ki cumhuriyetimiz Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetten çok farklı. Ama bizlerin cumhuriyete bakışı hala aynı. Cumhuriyeti yeni nesillerle birlikte aynı kararlılıkta yaşatacağız.  Bugün milyonlarca pırıl pırıl gencimiz, ne kadar işsizliğin ümitsizliğin pençesinde hayat kavgası mücadelesi verse de söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk olduğu zaman, adalet mücadelesi olduğu zaman neler yapabileceklerini sadece bizler değil tüm dünya gördü. Cumhuriyet için, özgürlükleri için, ellerinde kitaplarıyla sadece ‘adalet’ diyen gençlerimiz… Onlara ümidimiz sonsuz. Gençliğimizin ve çocuklarımızın Atatürk’ü ve cumhuriyeti algılama sağlamlığını görünce dünyalar bizim oluyor, ufuklar aydınlanıyor” şeklinde konuştu. 

 
Bornova’da fener alayı çoşkusu
 
Başkan Batur'dan Cumhuriyet mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da fener alayı çoşkusu
Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı. Otoyol ...
İzmir Büyükşehir'den 29 Ekim videosu
İzmir Büyükşehir'den 29 Ekim videosu
500 kilo kestane dağıtıldı
İzmir'in Beydağ ilçesinde, '1'inci Kestane Festivali' düzenlendi. Festivale ...
 
Üniversiteler babam yüzünden beni kabul etmedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, babası Nurettin Soyer nedeniyle ...
İzmir'de dijital kütüphane açıldı
İzmir'de Türkçe, Çin, Akdeniz ve felsefe veri tabanlarının kullanıldığı ...
Çocuklar Cumhuriyet için sahne aldı
Bornova Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde kurulan İnci ...
 
Cumhuriyet için koştular
Bornova Pınarbaşı Rahvan At Yarışları'nın 7.si, Türkiye'nin dört bir yanından ...
Karabağlar'da eğitime tam destek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetim olarak eğitimi ...
Kadınlar yeşil için buluştu
İzmir'de 18 Ağustos'ta yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri