ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3739
    Dolar
  • Euro
    45,5649
    Euro
  • Altın
    4.289,450
    Altın
  • Bist-100
    9.350,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    9/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
Kamu hastanesine soruşturma: 6 kişi gözaltında
Kamu hastanesine soruşturma: 6 kişi gözaltında
Dilan Polat'ın koruması 7 kurşunla vuruldu!
Dilan Polat'ın koruması 7 kurşunla vuruldu!
Özgür Özel de katılacak: CHP'li 101 belediye başkanı toplanıyor
Özgür Özel de katılacak: CHP'li 101 belediye başkanı toplanıyor
25 Kasım 2021 Perşembe - 16:22

Buca’da şiddete geçit yok!

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yarattı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Kadınlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz bırakılmadığı, eşit ve insanca yaşam şartlarına kavuştuğu günlere ulaşana dek, çalışmalarımızı tüm kararlılığımızla sürdüreceğiz” dedi.

Buca’da şiddete geçit yok!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Forbes Sevgi Yolu girişinde dayanışma yürüyüşü düzenlendi. Buca Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. “Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Özgür Olsa”, “Kadınlar Yürüyor, Mücadele Büyüyor” sloganları atan vatandaşlar, Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Merkezi’ne yürüdü. Yürüyüşe Forbes Sevgi Yolu esnafı da destek verdi. Forbes Güzelleştirme Derneği Başkanı Kadir Kaya, sevgi yolu esnafı adına Başkan Erhan Kılıç’a çiçek takdim etti.


Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Merkezi’nde cinayete kurban giden 11 kadının isimleri ve gelecekte yaşayabilecekleri hikâyelerinin yer aldığı “Neden Olmadı” temalı sergi büyük dikkat çekti. Burada oluşturulan “Kız Kardeşlik Duvarı”na Başkan Kılıç ve katılımcılar da “Neden Olmadı” yazılı bilgi notu astı.


İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, cinsiyet eşitsizliğinin toplumların en büyük sorunlarından birini oluşturduğunu belirterek, “İnsanın temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden, evde, iş yerinde, sokakta kısacası her yerde karşımıza çıkan kadına yönelik şiddet de, bu eşit olmayan güç ilişkilerinin bir ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Şiddetten ölen kadınlar için oluşturulan dijital anıt rakamlarına göre; 2021 yılında 355 kadın erkek cinayetine kurban gitti. Yine başka bir veriye göre; kadın cinayetlerindeki ölümlerin yüzde 61’i ev içinde gerçekleşti. Yüzde 29’u ise sokakta, ormanda öldürüldü. Faillerin yüzde 60’ının ise koca, sevgili ve eski koca olduğunu görüyoruz. Bu nedenle hem bir insan hem bir hukukçu olarak bir kez daha üzerine basa basa söylemek istiyorum; İstanbul Sözleşmesi kâğıt üzerinde kuru bir imzadan ibaret değildir. Kadına yönelik şiddeti ve cinayetleri durdurabilecek yaptırımları içeren bir sözleşmedir. Yaşayan ve yaşatan bir mücadelenin ürünüdür. İstanbul sözleşmesi uygulanmalıdır” dedi.


ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Buca Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Kılıç, kadınların hiçbir ayrımcılığa maruz bırakılmadığı, eşit ve insanca yaşam şartlarına kavuştuğu günlere ulaşana dek çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


TAHAMMÜLÜZ YOK
Buca Kent Konseyi’nden avukat Melike Özdemir, şiddeti besleyen ayrımcı politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim failleri cesaretlendirecek, hukuksuzluklara, bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” dedi. Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi Hatice Çoruk ise “Buca Belediyesi bize ‘neden olmadı’ diye soruyor. ‘Nasıl olabilir’ sorusuna şöyle yanıt vermek istiyorum; bizler bugün öldürülüyorsak, şiddete, tacizlere, mobbinge maruz kalıyorsak, bunlar bizi örgütsüz durduğumuzu gördükleri içindir. Birlik olursak, beraber durursak elbette başarabiliriz” diye konuştu.

 
Binali Yıldırım: Coğrafya kaderdir!
 
İzmir'de uyuşturucu tacirlerine baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de farkındalık çalışması!
Çiğli Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Büyükşehir, Kavaklıdere’nin girişinde ilk asfalt serimini yaptı!
Kavaklıdere İlçesinin ana caddesini yenilemek için çalışma başlatan Muğla ...
AYKADER'den Başkan Çerçioğlu'na teşekkür!
Aydın Kadın Girişim, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (AYKADER) Başkanı ...
 
Türk Kadınlar Birliği'nden Çerçioğlu'na ziyaret!
Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkanı Saadet Kavasgil ve yönetim kurulu ...
Kuşadası'nda 2 bin 500 aileye yakacak yardımı!
Kuşadası Belediyesi ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımında bulunmaya başladı. ...
Milas Balcılar Mahallesi’nde 42 hane suya kavuştu!
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Milas Balcılar Mahallesi’nde ...
 
Batur: İnsanlığa, ülkeye ihanettir...
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, Konak Belediyesi’nin ...
Başkan Sandal öğretmenlerle buluştu!
Eğitim ve öğretim alanındaki projeleri ile fark yaratan Bayraklı Belediyesi, ...
Köy Enstitüleri fotoğraf sergisi Karabağlar'da!
Karabağlar Belediyesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Yeni Kuşak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri