ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1879
    Dolar
  • Euro
    34,9927
    Euro
  • Altın
    2.510,980
    Altın
  • Bist-100
    10.740,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    16/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
18 yaşındaki genç kız boynunda iple ölü bulundu
18 yaşındaki genç kız boynunda iple ölü bulundu
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
10 Mayıs 2024 Cuma - 10:30

Büyükşehir'de gündem 900 milyon TL borçlanma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin pazartesi günü yapılacak Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk bileşiminin gündemi belli oldu. Mecliste yatırım ve kamulaştırma harcamaları için 500 milyon TL, İZSU için de 400 milyon TL kredi kullanımı için Başkan Cemil Tugay'a yetki verilmesi oylanacak.

Büyükşehir de gündem 900 milyon TL borçlanma!

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, pazartesi günü Kültürpark Fuar Alanı 4 No'lu Hol'de yapılacak meclis toplantısında borçlanma yetkisi isteyecek. Buna göre Büyükşehir'in yatırım ve kamulaştırma harcamaları için 500 milyon, İZSU'nun yatırım ve diğer harcamaları için de 400 milyon TL İller Bankası'ndan kredi talebi görüşülecek.

Büyükşehir meclis gündeminde yer alan ilgili maddeler şöyle:

-  Yatırım ve kamulaştırma harcamaları için İller Bankası A.Ş.'den 500.000.000,00-TL (Faiz hariç) gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.'ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40'ın dışında ve %100'üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde; İller Bankası A.Ş’ce talep edildiği takdirde bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.'ce talep edildiği takdirde Belediyemiz mülkiyetinde bulunan kamu yararına tahsis edilmemiş, meclisimizce belirlenecek ve İller Bankası A.Ş tarafından uygun görülecek gayrimenkulleri İller Bankası A.Ş.'ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.'ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.'ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.'ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, İller Bankası A.Ş'nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'ın yetkilendirilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai.Bşk.E.1894581)
 - Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş’den kullanacağı yatırım ve diğer harcamalar işi için olmak üzere toplam 400.000.000,00-TL (faiz hariç) gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'ın yetkilendirilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai.Bşk.E.1915064)
 

 
Başkan Duman, Engelsiz Buca hedefini anlattı!
 
Karabağlar meclisinde gündem SMA'lı Gülsima!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Duman, Engelsiz Buca hedefini anlattı!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, kentin tüm Bucalılar için erişilebilir ...
Bornova Belediyesi'nden sanayi sitelerine destek!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 3. Sanayi Sitesi'nin her ayın ilk ...
Başkan Ünsal işçilerle buluştu: Zor günleri dayanışmayla aşacağız!
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, mesaiye Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde ...
 
Urla'ya kayyum faturası... İŞTE BORÇ MİKTARI!
Yerel seçimde CHP'li Selçuk Balkan'ın rekor oyla başkanlığa seçildiği ...
Başkan Türkmen: Hedefimiz borçsuz belediye olmak!
Kemalpaşa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, ...
İzmir'de o ilçede 24 milyon 750 bin TL'lik satış!
Bergama Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait işyeri ve mesken niteliğindeki ...
 
Narlıdere'de ekipler sahada!
Narlıdere Belediyesi, sorumluluk sahasında bulunan alanlarda bakım ve ...
Başkan Tanju Çelik'ten Engelliler Haftası mesajı!
Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik, Engelliler Haftası nedeniyle ...
Wenergy 2024’te İZSU da yerini aldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Fuar İzmir’de ikinci ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri