ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2820
    Dolar
  • Euro
    34,7906
    Euro
  • Altın
    2.406,830
    Altın
  • Bist-100
    10.244,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    3/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kendine zarar veren Dilan Polat hakkında karar!
Kendine zarar veren Dilan Polat hakkında karar!
ABD'de ölen fenomen Yağmur'un cenazesi mezarından çıkarıldı!
ABD'de ölen fenomen Yağmur'un cenazesi mezarından çıkarıldı!
Benzin ve motorine indirim geliyor!
Benzin ve motorine indirim geliyor!
Eski manken banyoda eşinin cesedini buldu!
Eski manken banyoda eşinin cesedini buldu!
6 Mayıs 2021 Perşembe - 11:53

Büyükşehir'den çifte destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek hayata geçirdiği İzmir Tarımı vizyonu doğrultusunda hem kooperatif altında örgütlenen üretici nefes alıyor hem de ihtiyaç sahiplerinin mutfağına sağlıklı gıda ürünleri ulaştırılıyor. Büyükşehir'in kooperatiflerden aldığı bal, peynir, pirinç, nohut, bulgur gibi ürünler, sosyal yardım kapsamında dağıtılan gıda kolilerine ekleniyor.

Büyükşehir den çifte destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda üretimi desteklemek için başlattığı “Başka Bir Tarım Mümkün” politikası kapsamında, çoğunluğu İzmir'den olmak üzere 18 kooperatife daha nefes oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla alınan çay, şeker, siyah zeytin, bal, kaşar peyniri, bulgur, pirinç, ayçiçek yağı, zeytinyağı, elma, enginar gibi ürünler, paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yurttaşın sofrasına sağlıklı ve güvenilir gıda ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle pazar imkanı bulamayan üreticilerin de yüzünü güldürdü.


ÇİFTE DESTEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, daha önce 28 tarımsal kalkınma kooperatifleri ile ürün alım sözleşmesi imzaladığını hatırlattı. Bu kapsamda yalnızca geçen yıl Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın dağıtması için yaklaşık 100 milyon liralık alım yapıldığını ifade eden Ertuğrul Tugay, alınan ürünlerin hem ihtiyaç sahiplerine, hem de dağıtılan gıda kolilerinin içerisine konulduğunu belirtti. 2021 yılı içerisinde kooperatiflerden yaklaşık 58 milyon liralık alım yapıldığını da açıklayan Tugay, bu rakamın yılsonu itibariyle yaklaşık 120 milyon liraya ulaşacağını söyledi.


MEVSİM ÜRÜNLERİNİN ALIMI DA BAŞLADI
Kırsaldaki küçük üreticinin ürününü kooperatif kanalıyla aldıklarını belirten Tugay, “Böylece hem kırsaldaki yaşamın devamı için üreticiyi desteklemiş oluyoruz hem de kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak onların yaşamlarını idame ettirmeleri konusunda bir parça katkı sağlamaya çalışıyoruz. Mevsim ürünlerinde de alımlara başladık. Örneğin enginar geldi. Yarımada üreticisi tarafından üretilen ama kısıtlama nedeniyle hal esnafının da kapalı olduğu bu dönemde, enginar alımı yaptık. Bunu da kolilerin içerisine koyduk” dedi.


''HEM KIRSALDAKİ HEM KENTTEKİ İNSANLARA DOKUNUYORUZ''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek hayata geçirdiği uygulamaların üreticiye nefes olduğunu söyleyen Ertuğrul Tugay, “Tüm bu desteklerin tek amacı, kırsaldaki küçük ölçekli üreticinin üretime devam etmesi. Böylece kırsalda yaşam devam edecek. Aksi takdirde küçük ölçekli üretici ürettiği ürünün karşılığını alamadığında, alın terinin karşılığını bulamadığında bir sonraki sezonda üretmekle ilgili endişe yaşayacak. Biz bu endişeleri gidermek, hem üreticiye hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz. Hem kırsaldaki hem de kentteki insanlara dokunuyoruz. Bu zinciri tamamlamak gerekiyor. Aksi takdirde kırsaldaki insanlar üretimden vazgeçerek kent yoksulları arasına katılacaklar. Bu daha büyük bir kaos oluşturacak” diye konuştu.

İZMİRLİLERE DESTEK ÇAĞRISI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, birçok insanın zor günlerden geçtiğini, yardımseverlerin ihtiyaç sahiplerine Halkın Bakkalı üzerinden alacakları gıda kolileriyle de ulaşabileceklerini hatırlatırken, Ramazan ayı nedeniyle de sofralara iftar yemeği paketi desteği vermeleri çağrısında bulunarak, İzmirlileri bu dayanışmaya katılmaya davet etti. Tugay, bu ay sonuna kadar yaklaşık 100 bin civarında gıda kolisi dağıtmayı hedeflediklerini belirtti.

 
İzmir esnafına 'Yiyin gari' dopingi!
 
Fatih Portakal'dan Habertürk eleştirisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir esnafına 'Yiyin gari' dopingi!
Zor günler geçiren esnaf için Seferihisar'da dikkat çeken bir uygulama ...
Bayraklı'da ramazan dayanışması sürüyor!
Bayraklı Belediyesi; birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi Ramazan ...
5 yıldızlı spor kompleksi tamamlandı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez inşasını hızlandırdığı ...
 
Dijital Dershane’de KPSS dönemi!
Buca Belediyesi, binlerce gencin sınav sürecine katkı sağlayan Dijital ...
O yetki artık ilçe belediyelerinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi  altyapı çalışmaları nedeniyle kazı izni verme ...
Karabağlar’da pazarlara sıkı denetim!
Karabağlar Belediyesi, tam kapanma sürecinde cumartesi günleri yeniden ...
 
Bornova Belediyesi yardım üssü!
Bornova Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere verdiği desteği Ramazan Ayı’nda ...
Engelsiz Adımlar Projesi hayata geçiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve görme engelli bireylerin ...
Başkan Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri