ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1998
    Dolar
  • Euro
    35,0231
    Euro
  • Altın
    2.520,750
    Altın
  • Bist-100
    10.740,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    16/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
18 yaşındaki genç kız boynunda iple ölü bulundu
18 yaşındaki genç kız boynunda iple ölü bulundu
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
3 Nisan 2021 Cumartesi - 12:24

Büyükşehir kanser hastası kadınları ağırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir dışında yaşayıp İzmir'de kanser tedavisi gören ancak kalacak yeri olmayan kadınların barınma ihtiyacını Umut Atölyesi ile karşılamaya devam ediyor. Umut Atölyesi'nde kalan kadınlar hizmetten  memnun.

Büyükşehir kanser hastası kadınları ağırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’de tedavi gören kanser hastası kadınları Umut Atölyesi’nde misafir ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıkta Kalite Derneği tarafından Balçova Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen Umut Atölyesi, hizmete alındığı 9 Ağustos 2016’dan bu yana 170 kişiye kapılarını açtı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın 1-7 Nisan tarihleri arasının Ulusal Kanser Haftası olduğunu hatırlatarak ''Umut Atölyesi Projesi, İzmir için çok önemli ve faydalı bir projedir. Emeği geçen herkese özverili çalışmaları için teşekkür ederken,  tüm misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanındayız, her türlü ihtiyacınızı karşılamak için tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız.'' dedi.  Ayrıca Huzurevi Şube Müdürü Gülgün Yılmaz “Burada şehir dışından gelen, maddi imkanı olmayan ve kalacak yeri bulunmayan kanser hastası kadınlara tedavi gördükleri süre boyunca refakatçileri ile barınma hizmeti veriyoruz. Bir an önce herkesin sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Onlar için varız” diye konuştu.  


Umut Atölyesi Sorumlusu Sümer Aslanoğlu ise “Burada biz sadece barınma hizmeti sunmuyoruz. Hayatlarına dokunuyoruz. Tedavi süreçleri çok zor, çok sıkıntılı. Çok sıkıldıkları, bunaldıkları bir dönemde hayatlarına giriyoruz. Sadece hayatta kalmayı değil hayatın içinde kalmayı gösteriyoruz. İyiliği bulaştırıyoruz aslında. Tedavilerinde ciddi anlamda etkili oluyor bu. Fiziksel olarak tam iyileşmemiş olsalar bile ruhsal anlamda iyi bir şekilde gidiyorlar. İyiliğin ne kadar güzel olduğunu görüyorlar. Aile olmayı öğreniyoruz” dedi.


“BERABER GÜLÜP, BERABER AĞLIYORUZ”
Umut Atölyesi'nde konaklayan kadınlar hizmetten memnun. Semra Orhan, “Burada tedavi görüyorum. İzmir'de kalacak yerimiz olmadığı için bize açılan kucağa geliyoruz. Çok güzel, burada olmak beni çok keyiflendiriyor. Ortak paydamız olan insanlarla bir aradayız. Birbirimize şifa olmaya çalışıyoruz. Gerekirse beraber ağlayıp beraber gülüyoruz. Verilen hizmet çok güzel, bu hizmetlerin çoğalmasını diliyoruz” dedi. Celile Mengüaslan ise “Daha önce kemoterapiye gelince arkadaşlarımda kalıyordum. Bana burayı tarif ettiler. Buraya geldikten sonra bu dünyada insan olduğuma inandım. Burası evimden daha güzel. Burayı kuran kim varsa minnettarız. Türkiye'de ilk kez böyle bir yeri görüyorum, o kadar mutluyum ki” ifadelerini kullandı. Sevim Canım ise “Çok memnunuz, herkese teşekkür ederim. Çok rahatız burada” diye konuştu.


BÜYÜK İŞBİRLİĞİ
Umut Atölyesi 1 tane 3 kişilik, 2 tane 2 kişilik ve 5 tane de tek kişilik olmak üzere toplam 16 kişilik oda kapasitesine sahip. Refakatçi koltuklarıyla kapasite 20 kişiye çıkabiliyor. Umut Atölyesi binası ile ilgili tüm bakım onarım, iş ve güvenliği olmak üzere temizlik personeli ve malzeme ihtiyaçları, elektrik, su ve ısınma giderleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Kanser hastası kadınların ve refakatçilerinin merkeze yönlendirme süreci, kalanlara rehabilite hizmeti, kanserle mücadele, eğitim ve psikolojik danışmanlık gibi konularda SAĞ-KAL Derneği destek sağlıyor.
Kuruma yerleşim SAĞ-KAL Derneği aracılığıyla olabildiği gibi, vatandaşların kendi aralarındaki iletişim ve/veya hastane onkoloji bölümü yönlendirmeleri ile gerçekleşebiliyor. Umut Atölyesi'nde görev yapacak personel görevlendirmesi, konukların hastaneye gidip gelmesi için servis hizmeti, öğlen ve akşam yemekleri ise Balçova Belediyesi tarafından karşılanıyor.

 
Büyükşehir'den Engelli bireylerin sorunları için çalıştay
 
Kaçak kazı operasyonunda 1500 yıllık tarih ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Engelli bireylerin sorunları için çalıştay
İzmir Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Engelsİzmir 4. Kongresi kapsamında ...
Vali Köşger'den İzmirlilere uyarı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk ...
Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe görevden alındı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla; Sağlık ...
 
Bu da yeni doğa talanı... Katarlı zenginlere çadır alanları!
Orman, mera, yayla ve SİT alanlarını yağmaya açan yasa teklifiyle Katarlı ...
KIlıçdaroğlu'dan Aslı Özkısırlar'ın ölümüyle ilgili açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 40 yaşındaki Aslı Özkısırlar'ın ...
Doktor, hastasını torbacı olarak kullandı
Narkotik polislerince, İstanbul'dan getirdikleri kırmızı reçeteli hapları, ...
 
Göçmenleri dövüp ölüme terk ettiler
Çanakkale açıklarından 40 düzensiz göçmen, Yunanistan unsurlarınca ölüme terk edildi. 
Yakarak öldürmüştü, cezası belli oldu
Aydın'da beraber yaşadığı Gamze Esen'i benzin döküp yakarak öldüren Fatih ...
İzmir'de PKK/KCK operasyonu
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 7 zanlı yakalandı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri