ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2084
    Dolar
  • Euro
    34,7319
    Euro
  • Altın
    2.431,150
    Altın
  • Bist-100
    10.202,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti!
Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti!
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
İYİ Parti'de bir istifa daha!
İYİ Parti'de bir istifa daha!
CHP'li Polat: Kamuda tasarruf için ödemeleri TL bazında yapın!
CHP'li Polat: Kamuda tasarruf için ödemeleri TL bazında yapın!
16 Aralık 2020 Çarşamba - 22:59

Büyükşehir meclisinde "S plaka ihalesi" tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde, "S" plakası ihalesinin mahkemece iptal edilmesi ve servisçilerin mağduriyeti tartışma konusu oldu. 

Büyükşehir meclisinde  S plaka ihalesi  tartışması

Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı 2. birleşimi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetiminde toplandı.

CHP'li Meclis Üyesi Ertan Certel, Urla ilçesinde yapımı planlanan ancak Çevre ve Sağlık Komisyonunca reddedilen akaryakıt istasyonu projesine ve söz konusu araziye ilişkin kendisi ve CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur hakkında mesnetsiz iddialar ortaya atıldığını ileri sürdü. 

Certel, hakkında asılsız iddialar ortaya atanlar hakkında hukuki süreç başlattığını belirtti.

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise akaryakıt istasyonuna ilişkin iddiaları konu alan bir mektubun kendilerine ulaştığını, bu mektubu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ilettiklerini, iddialarla ilgili hiç kimseyi suçlamadıklarını ve isim de vermediklerini dile getirdi. 

- "S" plakası ihalesine ilişkin tartışma yaşandı

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise akaryakıt istasyonu arazisi iddialarına ilişkin haberlerle partilerinin bir ilgisinin bulunmadığını söyleyerek, "Atatürk hepimizin, cumhuriyet hepimizin. Atatürk ve cumhuriyet üzerinden söylem geliştirilmesini doğru bulmuyorum. İktidara, Urla üzerindeki tasarrufları üzerinden eleştiri yapılmasını da asla kabul etmiyorum." dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin "S" plakası ihalesine ilişkin bir süreç geçirdiğini söyleyen Hızal, şöyle konuştu:

"İhale öncesinde servisçi esnafının belediye önünde yaptığı eylemler oldu. Mart ayından bu yana özellikle okulların kapalı olması nedeniyle birçok servisçi esnafın mağdur olduğunu hepimiz biliyoruz. Şehirde 7 bin civarında servis aracı var, bunların yaklaşık 3 bini okullardaki öğrenci kardeşlerimizi taşımak için kullanılıyor. Dolayısıyla şu an kullanılamıyor. Hal böyleyken İzmir Büyükşehir Belediyesi bir inat uğruna, belki gelir elde etmek amacıyla 400 plakanın ihalesi gerçekleşmiş. 150 milyon lira belediyenin kasasına girmiş. Zaten mağdur olan esnaf daha da mağdur edilmiş. Gerçekten ihale konusunda bir problem var bu kurumda. En son yapılan S plaka ihalesi İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş. 30 gün içinde ihalenin iptal edilmesi ve bedelinin iade edilmesi gerekiyor. Umarım para başka yere harcanmamıştır."

Söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise Urla'daki akaryakıt istasyonu planları konusunda 5 farklı komisyonun değerlendirme yaptığını, doğal şartlar göz önüne alınarak istasyon yapılmamasına karar verildiğini aktardı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinin başından itibaren her sektöre katkıda bulunduğunu vurgulayan Kökkılınç, "Bildiğimiz kadarıyla 'S' plakası ihalesinin mahkemece iptalinin sebebi ihalenin UKOME tarafından yapılmış olması. Yetki nedeniyle yanlış bulunmuş. UKOME'de valilik, emniyet de var. Hata varsa İzmir'in kurumlarının hatası var." dedi. 

Kökkılınç, meclis toplantılarında sık sık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in özel hayatının da sık sık gündeme gelmesini doğru bulmadığını ifade etti. 

Bunun üzerine söz alan AK Partili Hüsnü Boztepe de CHP'li Kökkılınç'ın özel hayat konusundaki iddialarda kendisini hedef aldığını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Ben hayatım boyunca kimsenin evinin içiyle ilgilenmedim ama belediyenin bütçesi, parası pulu bizi ilgilendirir. Başkanlığını Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in yaptığı İzmir Köy Koop Birliği'ne süt alımı karşılığında milyonluk faturalar kesildi. Bu kooperatifin başkanı belediye başkanımızın eşi. Ben bununla ilgili konuşurum. Bunun hiçbir tarafı özel hayatla ilgili değil. Eğer belediye başkanı kardeşini İZTAV'a genel sekreter yapıyorsa ben konuşurum. Bu özel hayat değildir, ben kimsenin yatak odasına girmiyorum. Belediyenin bütçesi, parası pulu kardeşim. Ben köylüye destek olmasın demiyorum. Tire Süt'ten hep övgüyle bahsettiniz ama yavaş yavaş devreden çıkarıyorsunuz." 

Nilay Kökkılınç ise Neptün Soyer'in kooperatiften huzur hakkı almadığını, alım satım ile de ilişkisinin bulunmadığını vurguladı. 

Meclis toplantısında, komisyonlardan gelen önergeler görüşülerek karara bağlandı. AA

 
FED faiz kararını açıkladı
 
Dolarda son durum...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mucize çocuk Ayda'ya sürpriz doğum günü kutlaması...
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, depremden 91 saat sonra enkaz altından ...
Büyükşehir'den iki önemli hamle... ÜRETİCİ VE MİNİBÜS ESNAFI NEFES ALACAK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde üreticiye ve pandemi nedeniyle ...
Başkan Koştu'dan esnafa destek çağrısı
Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren ve toplumun önemli bir kesimini ...
 
Selçuk'ta online kültür sanat kursları
Efes Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
Çiğli Belediyesi’nde e-randevu dönemi!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde kurumsal değişim ...
Kuraklığa karşı iklim dostu yem bitkileri
İzmir Büyükşehir Belediyesi azalan su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını ...
 
Başkan Yılmazlar koronayı yendi
Koronavirüs tedavisi sona eren Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ...
Bornova'da spor hamlesi... KAPALI HAVUZ GELİYOR
Bornova Belediyesi, sporda iki önemli hizmet için düğmeye bastı. Çamdibi ...
Başkan Sandal sözünü tuttu... 26 YIL SONRA YENİ BİNA
Bayraklı Belediyesi tarafından inşası tamamlanan Fuat Edip Baksı Mahallesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri