ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
8 Mart 2024 Cuma - 11:53

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, projelerini tanıttı

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, partililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı proje tanıtım toplantısında salona sığmayan kalabalık, toplantıyı dışarıda kurulan ekranlardan seyretti. 

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, projelerini tanıttı

Kalabalığın alkışları eşliğinde sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, büyüdüğü kenti yaşanabilir, müreffeh bir kent yapma hayali ile yola çıktıklarını vurguladı.

PROJELERİMİZİ HALKA SORARAK HAZIRLADIK

Projelerini oluştururken, halka sorduklarını dile getiren Güç, “Bugün burada sizlere sunacak olduğumuz projelerimizin her biri, yıllardır yaşadığımız kentin çözülemeyen sorunları, aylardır yürüttüğümüz çalışmalarda dokunduğumuz her bir hemşehrimizin “mutlaka olmalı” “eksik kaldı” “yapmalıyız” dediği istek ve ihtiyaçlarıdır” dedi.

KENTİN ZENGİNLİĞİNİ PAYLAŞMAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ

Kente dair projelerini gerçekleştirirken, Aliağa halkının huzuru ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduracaklarını ifade eden Güç, “Bizlerin hayallerine etki eden, mecbur olduğumuz 3-5 sermayedar yok, büyütmek zorunda olduğumuz müteahhitler yok, bizlerin yaşanacak mutlulukları var, birbirimize olan inancımız var, ülkemize olan sevdamız var. Şehrimizin zenginliğini bu kentin insanlarıyla paylaşmayıp bize bu günleri yaşatanlara da soracak hesabımız var” diye konuştu.Projelerini “İş, Aş, Barınma” ve “Kent Yaşamı” başlıklarında tanıtan Çağatay Güç, “Aliağa’nın en önemli sorunu iş, aş ve barınma sorunudur. Bizler proje başlıklarımızda da bu üç temel soruna ağırlık verdik. Çalışmalarımızı da buradan başlayacağız” dedi.

ALİAĞA’YA 3 BİN SOSYAL KONUT

Aliağa’nın her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Başkan Adayı Güç, öncelikli sorunun barınma sorunu olduğunu ve bunu çözmek için ilk elden 3 bin sosyal konut inşa edeceklerini belirtti. 

Güç, “Aliağa’mızdaki binaların yapı envanterini çıkarıp depremde yıkılma riski taşıyanlardan başlayarak doğal afetlere karşı dirençli bir kent inşa edeceğiz” dedi.

AŞINIZI BÜYÜTMEYE GELİYORUZ

Halk lokantalarını açarak, vatandaşlara aileleriyle birlikte uygun fiyata yemek yeme ve vakit geçirebilme imkanını sunacaklarını belirten Güç, “Ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği bugünlerde, halkımızın aşını büyütmeye geliyoruz” diye konuştu.

Ayrıca mevcut belediye yönetimince kaldırılan Halk Ekmeği de yeniden açacaklarını belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “herkesin ucuza ekmeğe ulaşmasını, esnafımızı da mağdur etmeden sağlayacağız” dedi. 

Aliağalıların bir diğer sorunun da iş sorunu olduğunu söyleyen Güç, bu sorunu çözmek için de Kırsal Kalkınma Desteği, İş ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi, Girişimcilik ve Teknoloji Merkezleri projelerini tanıttı.

FUAR VE SERGİ ALANLARI İLE ZENGİNLEŞEN ALİAĞA

Güç, Aliağa sanayisini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtacak bir alana ihtiyaç olduğunu, bu alanı da Fuar ve Sergi Alanları projesi ile hayata geçireceklerini söyledi. 

Ayrıca kültürel gelişimi de önemsediklerini ifade eden Güç, “Aliağa’yı içe kapanık bir kent olmaktan çıkaracağız. Burayı yeniden canlandıracak, renklerini yansıtacak Atatürk Kültür Merkezi’ni açacağız” diye konuştu.

Aliağa’nın en önemli unsurlarının yaşlılar, engelli bireyler, kadınlar, çocuklar ve gençler olduğunu belirterek bu unsurların Aliağa’daki yaşamlarını ileriye taşıyacakları ve önceleyecekleri projeleri tanıtan Çağatay Güç, “Aliağa’mızı çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız için ürettiğimiz projelerle huzur içerisinde yaşayacakları bir kent haline getirmek için çalışacağız” dedi.

YAŞLI YAŞAM MERKEZLERİ

Yaşlı yaşam merkezi ile Aliağa’da yaşayan tüm yaşlıların faydalanabileceği, dinlenme alanları, atölyeler, açık ve kapalı aktivite alanları ve kütüphaneyi de içinde barınan bir alan yaratacaklarını belirten Güç, “Benim en çok önem verdiğim konu. Görüyoruz ki yaşlılarımız evlerinde ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorlar. Yaşlı yaşam merkezlerimizin dışında, yaşlılarımızın evdeki ihtiyaçlarını da karşılamak kendilerine yetmedikleri durumlarda yanlarında olmak için evde destek birimimizi oluşturacağız” diye konuştu. 

KAPATILAN BELEDİYE KREŞİNİ YENİDEN AÇACAĞIZ 

Aliağa’da belediye kreşinin kapatıldığını hatırlatan Çağatay Güç, “Kadınlarımızın en önemli ihtiyacı çocuklarını güvenle emanet edecekleri belediye kreşleridir. Bu ihtiyacı acilen gidereceğiz. Kapanan belediye kreşini yeniden açacak, sayısını arttıracağız” dedi. Güç ayrıca açılacak kreşlerde belediye bürokratlarının çocuklarına değil ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına hizmet vereceklerini söyledi. 

Gençlere yönelik projelerini de açıklayan Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Gençler bizim en önemli değerimiz. İmkanlarını arttırmak için, onları geleceğe taşıyacak sosyal ve kültürel projeleri hayata geçireceğiz. Genç kafeteryalar, Gençlik merkezleri, Öğrenci Misafirhaneleri ile Aliağa’da yaşayan gençlerin taleplerini yerine getireceğiz” dedi. Güç, Aliağa’da Düğün ve Nikah Salonları yaparak, maddi durumu uygun olmayan ama evlenmek isteyen tüm gençlerin mutlu günlerinde belediye olarak yanlarında olacaklarını belirtti.

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Aliağa’nın trafik sorunu ve otopark sorununa da değinen, Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, büyükşehir belediyesi ile birlikte katlı otopark projesini de gerçekleştireceklerini söyledi. 

Kent yaşamına dair sahil bandının düzenlenmesi, kadın sığınma evleri, sokak hayvanlarına dair çalışmalar gibi diğer projelerini de paylaşan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Güç Sizden Hizmet Bizden” diyerek proje tanıtımlarını tamamladı.

Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayları’nı da sahneye çağıran Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, burada toplu fotoğraf vererek tebrikleri kabul etti.

 
Şehir Plancıları'ndan flaş Zorlu çıkışı... Belediyenin orada ne işi var?
 
Başkan Sengel: Başka sularda yüzersem 'hain' deyin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu, Foça'da sahaya indi: Mal satarak belediye başkanlığı yapılmaz!
İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire'nin ardından ...
Başkan Kırgöz’e dede ocağı Kıratlı’da zeybek sürprizi
Yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP’li Dikili Belediye Başkan ...
Demokrat Parti'de şok istifa
DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, görevinden istifa ettiğini duyurdu. ...
 
Başarır'dan Önal'a destek ve Bayraklı çıkarması
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bayraklı'ya gelerek CHP Belediye ...
CHP Lideri Özel, Bilecik'te konuştu: 'Onların ittifakının adı korku ittifakı'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Onların ittifakının adı korku ittifakı, ...
Başkan Tugay'dan 0-4 yaş arasında çocuğu olan kadınlara 'Anne Kart' sözü
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Selçuk'ta ...
 
Başkan Tugay'dan Beydağ'a soğuk hava deposu ve greyder sözü
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Beydağ'ı ...
Buca'da Ceylan Ertem coşkusu...CHP'li Duman: Tüm mevsimlerin aydınlığı için buradayız
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
Başkan Kırgöz’ün Salimbey Mahallesi’deki ev ziyareti mitinge dönüştü
31 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları kapsamında ev ziyaretlerini sürdüren ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri