ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
28 Şubat 2024 Çarşamba - 14:24

CHP Bornova Adayı Eşki: 2009'daki tulum çıkan seçimlere yakın sonuç olur!

CHP'nin Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, CHP'de küskünler nedeniyle risk yaşanacağı iddialarına, "Ben CHP seçmenini iyi tanıyorum. Her gün o kızgınlığın azaldığını, başka yöne aktarıldığını ve sandığa gitme eğiliminin her gün daha çok arttığını görüyoruz. Ben, 2009'daki tulum çıkardığımız seçim zaferine yakın, belki daha fazla bir başarı sağlanacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

CHP Bornova Adayı Eşki: 2009 daki tulum çıkan seçimlere yakın sonuç olur!

SONKALEİZMİR- CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. SONKALE TV'de gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtlayan Eşki, "Vatandaşın genelinde bir değişim ve gençleşme talebi vardı. Ben de o talebe uygun düşen bir aday oldum. Hem belediyeci, hem sendikacı hem de partinin gençlik kolları mutfağında yetişmiş bir isim olarak vatandaşın talebine, istediği profile uygun bir aday olarak çıktık. Ben Bornova'yı iyi bilen bir isimim. Sahadaki sorunları, sıkıntıları, talepleri, üniversite gençlerinin istediklerini, kırsaldakilerin isteklerini, merkezdeki ihtiyaçları iyi biliyorum. Bu nedenlerle, sahadaki tepkiler gayet olumlu. İlk yola çıkarkenki koyduğumuz hedefin üzerine çıtayı yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

BORNOVA TEK VÜCUT HALİNE GELDİ

İzmir genelinde, adaylaşma ve meclis üyesi listeleri üzerinden gündeme gelen kırgınlıkların Bornova'da yaşanmaması konusunda Eşki, "Aday olduğum andan itibaren diğer aday adayı arkadaşların tebrik telefonlarını aldım. Zaten, tüm adaylar içinde örgütle en iç içe isimdim. O yüzden örgütten de hiçbir tepki gelmedi. Meclis listeleri ile ilgili ise 167 başvuru vardı. Bunun dışında da talepler vardı. Tabii ki tek başıma oturup listeyi yazmadım. İlçe başkanı da tek başına yazmadı. Bir sürü denge vardı. Biz bunu meclis üyesi aday adaylarımızla toplantı yaptık anlattık. Bu toplantıya katılan her 10 arkadaştan 9'unun yazılamayacağını söyledik. Bornova'da meclis için dengeli bir dağılım yaptık. Işıkkent, Pınarbaşı, Altındağ, Çamdibi gibi Bornova'nın ikinci bölgesi olarak tarif edilen bölgenin temsiliyeti daha yüksek oldu. Bornova'nın merkezinde ve diğer bölgelerinde temsiliyetler var. Adayların meslek gruplarına, özelliklerine göre temsiliyetler oldu. Dengeli bir dağılım yapıldığı için çok ciddi kırgınlık olduğunu düşünmüyorum. Birkaç arkadaşımızda kırgınlık vardı. Bu her dönem olan kırgınlıktır. Bu kırgınlıkları da toparlayabilecek profesyonelliğe sahibiz. Gittik onları da evlerinde, işyerlerinde ziyaret ettik. Motivasyonlarını sağladık. Şu an Bornova tek vücut haline geldi. Hiçbir sıkıntı yok" dedi.

2009'DAKİ TULUM ÇIKARDIĞIMIZ SEÇİMLERE YAKIN SONUÇ OLUR

Eşki, İzmir genelindeki kırgınlıkla ilgili ise şunları söyledi: "İzmir'de bir kırgınlık, kızgınlık olduğu yerler var. Siyasetin doğasında ve her dönem olan şeyler. Mesela Çeşme'de bunun toparlandığını gördük. Ancak, bu mesele üzerinden, 'kayba gidiyor, kırgınlıklar, küskünlükler var' diye bir algı oluşturulmaya çalışıldığını düşünüyorum. Ama önünüze tabloyu alıp baktığınızda, durumu okuduğunuzda böyle bir sorun olmadığını görüyoruz. Sadece şu var; seçmenimizin ufak bir kesiminde genel seçimler sonrası kızgınlık, küskünlük vardı. Bu parti içi dengelerden kaynaklı değildi. Genel seçimin kaybedilmesi ve umutsuzluğun artmasından kaynaklıydı. Ben CHP seçmenini iyi tanıyorum. Her gün o kızgınlığın azaldığını, başka yöne aktarıldığını ve sandığa gitme eğiliminin her gün daha çok arttığını görüyoruz. Ben, 2009'daki tulum çıkardığımız seçim zaferine yakın, belki daha fazla bir başarı sağlanacağını düşünüyorum."

Özgür Özel'in toplumdaki değişim talebini herkesten önce gördüğünü ve çok genç, yeni kadroyla sahaya çıktığını vurgulayan Ömer Eşki, "Bu kadro genç ve yeni olabilir ama son derece tecrübeli bir kadro. Kendilerinden önce belediye başkanlığı yapanlardan da daha deneyimli olanlar var içlerinde. O anlamda hem vatandaşımızın istediği gibi yenilik, hem de belediyelerin ihtiyaç duyduğu kadar tecrübeli bir kadroyla yola çıkıyoruz. Zaten kendimizi anlattıkça toplumun çok farklı kesimlerinden de teveccüh görüyoruz. O yüzden ben 2009'daki seçim zaferine rakip bir seçim sonucu çıkaracağız diye düşünüyorum" dedi.

BU GEMİYİ TERK EDEN BOĞULUR GİDER

Ömer Eşki, Bornova'daki seçim ofisi açılışı sırasında Cemil Tugay'ın Aziz Kocaoğlu ile birlikte elini yukarı kaldırıp aday gösterilmeyen mevcut CHP'li başkanlara "gelin yanımızda durun" çağrısının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

"Gönül istiyor tabii ki. Siz adaysınız ve mevcuttaki de Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı. Onun yanınızda olması psikolojik olarak önemli bir destek göstergesi. Ama herşeyden önce şunu söylemek gerekir, CHP 100 yılı aşkındır siyasal yaşantısını sürdüren bir partidir. Kurtuluş Savaşı'nı yapmış, Türk milletini en karanlık döneminden alıp aydınlık ufuklara çıkarmış, Türkiye'de devrimleri gerçekleştirmiş, kadınları özgürleştirmiş, gençleri hayatın içine katmış bir parti. Hiçkimse Cumhuriyet Halk Partisi'nden büyük değil. Hiç kimsenin CHP'den ayrılması da CHP'ye okyanustaki bir kum zerresinin vereceği kadar zarar veremez. Bu anlamda, bu gemiyi terk eden boğulur gider. Gemi yoluna devam eder. İstenilen şey sadece şu; bu parti sizleri belediye başkanı yaptı, partiye olan vefanızı gelin gösterin. Çok ihtiyaç duyulduğu için filan değil, partililiğin gereği olarak böyle..."

BOŞUNA AZİZ KOCAOĞLU OLMAMIŞ

Aziz Kocaoğlu'nun 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını, o dönem pek çok kez siyaseten karşı karşıya gelmelerine rağmen davetine icabet edip seçim bürosu açılışına geldiğini vurgulayan Eşki, "Demek ki Aziz Kocaoğlu olmak kolay değil. Boşuna 15 yıl o görevi yapmamış. O anlamda mevcut belediye başkanları da gelirlerse güç verirler, mutluluk verirler. Gelmezlerse de CHP'nin kaybedecek bir şeyi yok onlarla ilgili" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'YE SALVO: İZMİR'İN İÇİNE GİREMEZLER, ANCAK ETRAFINDAN GEÇERLER

Eşki, AK Parti'nin İzmir'de başarı sağlayamayacağını vurgularken, şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, kendi ampulünü, logosunu seçim çalışmalarında kullanamıyor. Büyükşehir'de Hamza Dağ, Bornova'da Cevdet Çayır, Bayraklı'da Bilal Kırkpınar bir şirketin adayı mı? Ortada olmayan bir parti var, reklam ajansları tarafından yürütülen bir süreç var. Ama İzmir siyasal bir kent. İzmir'de politika üretmeden, politik söylem geliştirmeden, siyasetin dinamiklerini harekete geçirmeden hiçbir şey kazanamazsınız.  Ben tam tersini düşünüyorum, AK Parti burada başarı sağlayamayacak. 2009'daki sonuç neyse CHP açısından fazlası olacak eksiği olmayacak. Hamza Dağ'ın bir reklamı var, 'İzmir'in etrafından geçen bir çevre yolu yapacağız' diyor. Ben de dedim ki; 'ancak İzmir'in etrafından geçerler, içine giremezler.' Meyhaneleri dolaşmalarına da kimse inanmaz. Kimse buna inanmıyor."

DİPLOMA SORUSUNA YANIT VERMEDİ

AK Parti Bornova Adayı Cevdet Çayır'ın üniversite diplomasının sahte olduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine Eşki, "Çok yorum yapmak istemiyorum" yanıtını verdi.

 
Ukrayna'da Türk gemisi vuruldu!
 
Erdoğan'dan emekli maaşı sözleri: Yeterli değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtlar Vadisi Tire... Başkan Duran'la tartıştı, kahvehane dışında silah çekildi!
İYİ Parti'nin yeniden aday gösterdiği Tire Belediye Başkanı S. Atakan ...
Hamza Dağ, 'Alkol yasaklanacak mı?' sorusuna yanıt verdi... 'Müftülüğe talip değilim'
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Belediye ...
İzmir Büyükşehir Binası Basmane Çukuru'na... Hamza Dağ: 'Tarihe geçeceğime inanıyorum'
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ESİAD ...
 
CHP Foça ilçe başkanlığına atanan Günal Biçer ve yönetim kurulu göreve başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 yönetim ...
Buca'da yurttaş sordu, Cemil Tugay yanıtladı... İzmir'e 25 bin sosyal konut!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin Buca ...
Başkan Kırgöz baba ocağı Salihler’e 1300 araçlı konvoyla çıkarma yaptı
Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dikili’nin CHP’li Belediye ...
 
Kırkpınar'dan hemşehri dernekleri çıkarması!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar hemşehri ...
Kiraz'da yol seferberliği...
Kiraz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Saliha Özçınar ...
İrfan Önal: İlk işim ‘Kentsel dönüşüm’
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, minibüsçü esnafıyla bir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri