ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5318
    Dolar
  • Euro
    34,8631
    Euro
  • Altın
    2.444,900
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
14 Mart 2024 Perşembe - 16:01

CHP Çeşme Adayı Lal Denizli'den yerel seçim mesajları... 'REKOR KIRACAĞIZ'

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, SONKALE TV canlı yayınında dikkat çeken mesajlar verdi. Çeşme'nin tarımsal ürünlerinin değerleneceğini, ilçenin kışın da turizmin merkezi olacağını vurgulayan Denizli foseptik sorununu bitireceklerini söyledi. Çeşme Projesi ile ilgili "Türkiye'ye ihanettir" yorumunu yapan Denizli, "Sahayı kokluyorum, sonucun beklediğimizin üzerinde olacağını düşünüyorum. Rekor kıracağız, bu benim inancım. Çeşme kadın adayına sahip çıkıyor" dedi.

CHP Çeşme Adayı Lal Denizli den yerel seçim mesajları...  REKOR KIRACAĞIZ

SONKALEİZMİR-CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, SONKALE TV canlı yayınında gazeteci Mustafa Akbaş'ın konuğu oldu. İlçenin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili dikkat çeken mesajlar veren Denizli, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde rekor kıracaklarına inandığını söyledi. 



"İZMİR DEĞİŞİMİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ"

CHP'deki değişim süreci ve adaylığının netleşmesinin ardından sahadan aldıkları geri dönüşlerle ilgili konuşan Lal Denizli şunları kaydetti:

"CHP'deki yıllardır denenmiş olanın dışına çıkmaktan bahsettik. En büyük göstergelerinden biri kadın ve gençlik temsiliydi. İzmir değişimin en büyük göstergesidir. 40 yaş altı 12 adayımız var. 9 kadın belediye başkan adayımız var tamamı seçilebilecek yerlerden. Gençlerin siyasetteki varlığı mutfakta çalışan, hazırlık süreçlerini yapan, sahada halkla birebir iletişimde olanlardı. Artık dünya farklı bir noktada. Aslında bizim parti tarihimiz de öyle. Deniz Baykal'ın bakanlığındaki yaşı 30'lardır. Kıymetli Bülent Ecevit'in 30'larda bakanlık tecrübesi olmuştur. Bir bütün olarak ele aldığınızda biraz geri gitmişiz bu konuda. Genel başkanımızın önderliğinde değişimi en önden İzmir'den izleyebiliyoruz. Bunun sonuçlarını en güçlü şekilde seçimde alacağımızı düşünüyorum. Benim üzerimden yapılan bir algı çalışmasıydı. Sahada önyargı yoktu. Tabi ki merakta olan insan grubu vardı. Adaylığım açıklandı, ertesi gün İzmir'e geldim, Çeşme'ye geçtim. Coşkulu bir karşılama oldu. Kimse bana 'Sen nereden çıktın?' demedi. Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olacağım. Kadın temsiliyetinin önemi de bunu gösteriyor. Sanmayın ki bu coşku sadece kadınları kapsıyor. Erkekler daha fazla söylüyor. 'Çeşme'ye bir kadın eli değmeli' diye. Sahada bizlerle olan örgütümüz başta olmak üzere gençlerimiz, kadınlarımız, hiçbir siyasi parti üyeliği olmayan gönüllümüz var ki sahada. Bu coşku dalga dalga bütün Çeşme'ye yayılıyor. Hayatlarında hiç CHP'ye oy vermemiş aileler gelip size destek vereceğiz diyor."



FOSEPTİK SORUNU TARİHE KARIŞACAK... 

Çeşme'de sahadan gelen taleplerle ilgili konuşan Lal Denizli şöyle devam etti:

"Çeşme'de ciddi bir altyapı sorunu var. Büyük çoğunluk foseptiklerden oluşuyor. Günümüz ve çağımızla uyumlu olmadığı için ve giderek pahalılaşan hayat koşulları nedeniyle bir vidanjörü çağırmak bile külfet. Büyükşehirin sağladığı vidanjör hizmeti özeldeki kadar pahalı değil ama her bir kuruş cepleri yakıyor. Çok çağdışı. 21. yüzyılda halen foseptik konuşmamamız gerekiyor. Altyapının bu kadar geri kalmasının nedeni sadece bir şey yapılmıyor olmasından kaynaklı değil. Etap etap yapılıyor olmasından da aksama var.. Çeşme bütçesinin 4-5 katında bir yatırım yaptı Büyükşehir Belediyesi, Tunç Başkan. Bir atık su altyapısı çalışması yapıldı. Bu bizim bütçemizin kat be kat üzerinde. Hemen akabinde kanalizasyon altyapı çalışması olacaktı ki diğer çalışma aksadı. Cemil başkanımızla telefonda ilk açıklandığı gün güzel bir konuşmamız oldu. Diğer tüm ilçelere olduğu gibi Çeşme'ye de ilgil duyuyor. Sürekli elini omuzumda hissettiriyor. 'Benden aldığın sözü toplumla paylaşmakta kendini özgür hissedebilirsin' diyor. Direkt sözünü verdi. Kanalizasyon protokollerini imzalayıp ilk 120 günde hızlıca yaz sonunda ilk kazmayı vuracağımız projelerimizden biri. Bu artık bir zaruret. Otopark yine en çok öne çıkan sorunlardan biri. Doğal gazın her herde olmayışı da öyle.. Mevcut belediyemizin yaptığı altyapı sayesinde getireceğim. Çeşme Belediye Başkanımızın ve daha önceki dönem belediye başkanlarımızın tüm çalışmalar için her yerde teşekkür ediyorum. 

"ÇEŞME PROJESİ TÜRKİYE'YE İHANETTİR"

Çeşme'deki çevre tahribatları ile Çeşme Projesi hakkındaki soruya yanıt veren Denizli şöyle konuştu:

"Çevreciler beni şimdiden yanlarında görüyorlar. Çeşme Projesi'ne dair konuşulacak bir şey yok. Süreç zaten hukuki olarak durdurulmuş durumda. Büyük bir talan projesi. Tarım arazilerinin hoyratça imara açılacak olması konuşmak bile topraktan para kazanan bir ülkeye ihanettir. Hükümetimiz, devletimiz Çeşme'ye yatırım yapmak istiyorsa mega projelere ihtiyaç yok. oranın temel sorunlarını da giderseniz aslında büyük bir yatırımdır. Çeşme'de konuşulacak son projedir Büyük Çeşme Projesi. Topyekün Çeşme halkının 'Hayır' dediği projedir. Kanal İstanbul Projesi gibi düşünün. Kamunun sesini kısarak yapacağınız hiçbir projenin halkta karşılığı olmaz. Katılımcı belediyeciliği konuşurken, birlikte yönetmeye vurgu yaparken bunu söylemeye çalışıyorum. Bir gün benim insanların aklı ile uyuşmayacak bir projem olabilir. Toplumsal bir ret geliyorsa ısrar etmemek lazım. Biz alt tarafı yöneticiyiz, temsilciyiz. Halkı temsil ediyoruz. Makam kalıcı, bizler değiliz. Çeşme Çarşısı'na başım dik girdim. Bir şeyleri yanlış yapabilirim ama ben o çarşıdan başım dik çıkmak istiyorum. Yarın kimsenin bana 'Bize rağmen bunu yaptın' demesini istemiyorum. Desinler ki 'Denedi güzel oldu, denedi ama başaramadı.' Ben kendime güveniyorum, buradan örnek bir belediyecilik çıkaracağıma inanıyorum. Değişim halkla birlikte yönetme cesaretini gösterebilmektir. Ben sözünü tutabileceğim projeleri konuşuyorum. Oy kaygısı ile sahada dolaşmanın, halkı kandırmanın anlamı yok. Halk buluşmaları benim sözüm. Her ay düzenli yapılacak. Onlar konuşacak biz dinleyeceğiz."



ÇEŞME'NİN TARIMSAL ÜRÜNLERİ DEĞERLENECEK

Çeşme'nin tarımsal değerlerini Türkiye çapında geliştireceklerini belirten Denizli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çeşme tarım potansiyeli yüksek alanlardan. Türkiye'de bunun bilinmiyor olması, sadece turizmin konuşuluyor olması Çeşme'nin doğal yapısına hakaret. Deniz turizmi konusunda iyiyiz ama sahip olduklarımızı topluma anlatabilmemiz gerekiyor. Enginar Urla ile özdeşleşmiş durumda. Çeşme Enginarını konuşmamak üzücü. Çeşme sakızını, kavununu, beyaz soğanı, anasonu konuşmamak üzücü. Susamı ne kadar kullanan bir toplum olduğumuzu düşündüğümüzde susuz tarımda çok önemli. O kadar iyi yetişiyor ki susam Çeşme'de.. Tarım kooperatiflerimizle sürekli toplantılar yapıyoruz. Gece tüm toplantılar bittikten sonra oturup tarımı konuşuyoruz. Kendimi de geliştiriyoruz. Tarıma ilgim var. Kompost üretim tesisi açmak istiyoruz. Büyükşehir belediye başkan adayımız Cemil Tugay da açıkladı bunu. Çiftçinin yaş ortalaması 58. Bir mesleğin yok olmasını konuşmak demek bu. Toprak ürünlerini desteklemezsek yarın öbür gün tarımı konuşamamak demek. İzmir'i tarımdan çekersek Türkiye'de konuşacak şey çok azalıyor. Tunceli Ovacık'ta Munzur Suyu tüm Türkiye'de biliniyorsa Çeşme'nin kendi üretimlerinin de biliniyor olması lazım. Bunun için yerel üreticilerimizi destekleme, işsiz gençlerimizi tarım konusunda eğitim arazilerimizde çiftçiliğe teşvik etmeliyiz. Hem onlar hem belediyemiz kazanmalı. Hem de Türkiye limanonun da kavunun da en iyisine ulaşabilmeli."



7/24 DENETİMLİ HAYVAN BARINAĞI... 


Çeşme Belediyesi'nin hayvan haklarına da sahip çıkacağını dile getiren Lal Denizli, "Barınak kullanmayı sevmediğim bir tabir. Hapishane gibi geliyor. Kafes, kafes, kafes köpeklerin kötü şartlarda bir arada tutulması gibi. Çeşme Belediyesi hayvan hakları konusunda güzel çalışmalar yapmış bir belediyedir. Yeterli mi değil. Çok güzel bir pati parkımız var. Çeşme Barınağımızın bulunduğu alan 19 dönümlük arazi. Bir bölümü Orman İşletmeleri'ne ait. Hayvanların yaşam alanları doğa ile iç içe olmalı. Kafes hapishaneler yerine ağaçların olduğu alanları konuşmamız lazım. İyi bir hayvan ameliyathanemiz olmalı. Veteriner hizmetlerinin orada 7/24 veriliyor olması lazım. Bütün hayvanseverlerin 24 saat denetimine açmak lazım. Denetim bize çeki düzen verdirir. Kapasitesini geliştireceğiz. Tüm etaplarında hayvan hakları dernekleriyle, STK'larla, İzmir Barosu'ndaki Hayvan Hakları temsilcileriyle denetime açacağız. 24 saat boyunca herkese kamera ile izlenebilir bir alan vaat ediyorum. İyi bir iş yaparsan denetimden korkmazsın" dedi.

1800 ARAÇLIK 3 KAPALI OTOPARK...

Çeşme Otogarı'nın durumu ve ilçedeki otopark sorunu ile ilgili konuşan CHP Adayı Denizli, "Toplam kapasitesi 1800 araç olacak şekilde 3 yeraltı otoparkı projemiz var. Biri Çeşme merkezde, biri Alaçatı'da olacak. Üçüncünün lokasyonu için 4 farklı noktada çalışmamız var. Henüz netleşmediği için açıklamak istemiyorum. Motor kullanımı fazla. Park edecekleri alan yok. Park alanları açmamız gerekiyor. Bisikletliler için keza aynı şekilde. Çeşme Otogarı Çeşme'nin çehresi ile uyumlu değil. Büyükşehire ait bir alan. Cemil başkana ivedi bir yenileme istediğimizi iletmiştik. Sağolsun kendi lansmanında da Çeşmemize yer verdi" yorumunu yaptı.  



ÇEŞME KIŞIN DA TURİZMİN ADRESİ OLACAK!

Çeşme'nin turizmin potansiyeli ile ilgili değerlendirme yapan Lal Denizli şunları söyledi:

"Gastronomi ve tarım turizmin lokomotiflerinden olacak. Turizmi hep böyle konuşuyoruz. Niye sadece yaz aylarına sıkıştırılmış bir turizm var? Çünkü sunduğumuz başka bir şey yok. Kışın gelecek turistlere verebilecek şeyimiz yok. Termalimiz var ama tanıtımın çok iyi yapılması lazım. Ilıca Termal bitiyor. Çeşme Belediyemiz bir kısmını bitirdi. Bitirmek bize kısmet olacak. Termal turizmi yaymamız lazım. Sağlık turizmi dediğimiz alan milyarlarca dolarlık bir alan. Kışın 2 çocuklu aile olarak geldiğiniz. Termale gittiğiniz günü bitirdiniz ne yapacaksınız? Otele döneceksiniz. Çünkü tiyatro yok. Sömestirde çocukları bize getirmeleri için ailelere bir gerekçe vermemiz gerekiyor. Tiyatromuz yok, sinemamız çok kötü durumda. Bunlar hem Çeşme'nin ihtiyaçları hem de turistlere geldikleri zaman sunabileceğimiz sosyal kültürel alanlarımız olmalı. Otele kapalı bir tatil anlayışını kimse istemez. Projelerimizin arasında gençlik merkezinin olmasının sebebi bu. Bütünleşik sağlık merkezini önemsememizin sebebi bu. 'Sörf bizim ata sporumuz' dedim. Bu espri olarak söylediğimiz bir şey ama Çeşme için öyle. Çeşme ve spor dersek akla gelen ilk şey rüzgar sörfü. Liyakat çok önemli. Sörf konusunda bir şey yapacaksak buna hayatını adamış insanlarla birlikte yapmamız lazım. Sadece belediye içindeki yöneticilerle değil bir yönetim anlayışı olarak konuşmamız lazım."

"ÇEŞME MARİNA YOLU DÜZENLENECEK"

Çeşme Marina Yolu ile ilgili konuşan Lal Denizli, "Bu yol yeniden düzenlenecek. Görsel olarak muazzam bir yol. Baktığınızda insanın içi açılıyor. Ancak kullanım olarak her mahalleden şikayet gelen bir yol. Estetik olarak yine güzel olması çok önemli benim için. Kullanışlığı çok daha önemli. İki kez motorlu arkadaşların düştüğünü gördüm. Gece daha beter. Araba ile de konforlu değil. Hızlıca düzenleme yapılacak" dedi. 

"419 SOSYAL KONUT YAPILACAK"

Çeşme'de 419 sosyal konut yapmayı hedeflediklerini belirten Lal Denizli, "15 yıldır gecekondu önleme bölgesi Reisdere'de konuşulan bir proje. Sosyal belediyeciliği konuşurken Çeşme'de ciddi barınma sorunu var. Satın almak telaffuz edilebilecek bir şey değil toplumun büyük kesimi için. Bizlerin sosyal belediyecilik olarak en büyük projemiz. Başvuruları alındı. Başvuruları alınmış bir şeyi hayata geçirmemek yönetim sorunu olur. 419 sosyal konut Çeşme halkımıza benim dönemimde kazandırılacak" diye konuştu..

ÇEŞME BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA GÜVENCE

Çeşme Belediyesi çalışanlarına güvence veren Denizli, "Bir kesim 'Çeşme Belediye çalışanlarını kovacak, İstanbul'dan getirecek' dedi. Buna cevap bile vermiyorum. Dönen bir çarkı durdurmak hiçbir belediye başkanının yapacağı bir şey değil. Çeşme Belediyesi içinde şahane insanlarımız var, pırıl pırıl gençlerimiz var. Böyle bir gündemim yok. Ekip kurarken yerliliği yüzde 100 olan bir meclis listemiz var. Mahalle dengesine, siyasi liyakata, eğitime çok dikkat ettik. Büyükşehir'e gidecekler kadın olacak. Pozitif ayrımcılık yaptım liyakat esaslı olarak. Herkes kıymetli. Çeşme'de muazzam bir çalışma yapıyoruz. Çeşme'nin her yerinde çalışıyoruz. Kendi şahsi ekimizi kurarken de ince eleyip sık dokuyorum. Temkinli bir insanımdır. Kararlarımı biraz yavaş alırım ama doğru aldığımı her zaman görürüm. Belediyeyi yönetmek ciddi bir sorumluluk. Ekip enerjimiz çok iyi durumda ve tüm dönem boyunca böyle olacağını düşünüyorum." dedi.

 "REKOR KIRACAĞIZ, İNANCIM BU"

31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki hedefi ile ilgili konuşan CHP Adayı Lal Denizli sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiç anket yaptırmadım. Farklı adaylar yaptırıyormuş anladığım kadarıyla. Genel merkezimiz bir anket yaptırdı, onun sonuçlarını biliyorum. Bir anket daha olacak yine tüm ilçeleri kapsayan. Yaşayarak göreceğiz ama ben sahayı kokluyorum sonucun beklediğimizin üzerinde olacağını düşünüyorum. Veri ile konuşmayı seviyorum. Göstermem gereken bir çalışmam olması gerekiyor. Halkımızın coşkusunun ekibimize yansıması. Rekor kıracağız, bu benim inancım. Çeşme kadın adayına bütün halinde sahip çıkıyor."

 
Hamza Dağ'dan taksici esnafına kamera ve kabin vaadi!
 
Buca Belediyesi sağlık çalışanlarını unutmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi
CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tüm Bel-Sen ile Tüm Yerel-Sen ...
AK Partili Çiftçioğlu'dan Karşıyaka'ya meydan projesi...
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin vitrini olacak ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal sendika temsilcileriyle buluştu...
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, işçi ve memur sendikalarını ...
 
CHP'li Eşki, öldürülen kedi Eros adına Bornova'da klinik açacak!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, İstanbul’da Eros isimli kediyi ...
AK Partili Çayır: ''İzmir’in ruhunu Bornova’da hissetmek mümkün’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, İzmir’in ruhunu, İzmir’in ...
AK Partili Sadık Tunç: ''Belediye alfabesini bilmeyen yöneticiler halka hesabını verecek''
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
 
CHP’li Mutlu: ''Bizim başarımız başka kadınların önünü açacak''
Saha temasları kapsamında ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Konak ...
CHP Bayraklı Adayı Önal’dan, gençlere müjde...
CHP Bayraklı’nın genç belediye başkan adayı İrfan Önal, gençlerle yaptığı ...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Çok çalışın bu seçimi alın
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri