ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
30 Mart 2024 Cumartesi - 15:15

CHP Genel Başkanı Özel: İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve partililerle Bornova'da seçmeni selamlayan CHP lideri Özgür Özel, yurttaşlara seslendi. Özel, “İçki yasağının en katı savunucusu, İzmir'de içkili mekanları ziyaret ederek güvence vermeye çalışıyor. ÇEDES projesinin altında İzmir adayının desteği, oyu var. İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir. O kaleyi TÜRGEV’cilere, Ensarcılar’a, TÜGVA’cılara teslim etmeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel: İzmir Cumhuriyet in zapt edilemez kalesidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan yardımcıları Murat Bakan ile Gökçe Gökçen, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkan adaylarının katılımıyla kenti turladı. Balçova'da üstü açık otobüse binen Özel ve Tugay, Narlıdere'den Alsancak Kordon boyuna, Bayraklı ve Bornova'ya kadar kentin birçok yerinde seçmeni selamladı. Yurttaşlar da sokaklarda ellerinde Türk bayraklarıyla, evlerinin balkonlarından el sallayarak karşılık verdi.

“BİR DEVİR AÇILACAKSA İZMİR'DEN AÇILACAK”

Özel, programını Bornova'da yurttaşlara seslenerek tamamladı. Seçim otobüsü üstünde konuşan Özel, son mitingini “Memleketim” dediği Bornova'da yapmak istediğini anlatarak, şunları söyledi:

“Bornova ve İzmir, Cumhuriyet'in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, dönüşüm olacaksa, bir devrim başlayacaksa, bir devir açılacaksa, o Bornova'dan, İzmir'den başlayacak. İzmir'in takdir ve teveccühü ile 9 kadın belediye başkanımız olacak. Adaylarımızı İzmir'in Atatürkçü kızlarına emanet ediyorum. Genç adaylarımızı İzmir'in her yaştan zihni genç, kalbinde vatan, millet sevgisi olan seçmenlerine emanet ediyorum.”

“İÇKİ YASAĞININ EN KATI SAVUNUCUSU GÜVENCE VERİYOR”

Birilerinin İzmir üzerinden planlar kurduğunu ifade eden Özel, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ı eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bıyıkları kessinler, yakalarındaki rozetleri çıkarsınlar, ampulü gizlesinler, Tayyip Erdoğan'ın resmini gizlesinler ama gerçek niyetlerini gizleyemezler. İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir. O kaleyi TÜRGEV’cilere, Ensarcılar’a, TÜGVA’cılara teslim etmeyeceğiz. Özellikle meydanlarda herkese gülücükler dağıtanlar, hoşgörü timsali olanlar şunu unutmasın; bugünkü büyükşehir adayları dahil hatta en başta o, 4+4+4 geçerken, tekme tokat muhalefet milletvekillerine saldırarak, zorla eğitimin canını okuyan o sistemi getirdiler. ÇEDES dediğimiz projenin altında İzmir adayının desteği, oyu, planı var. İçki yasağının en katı savunucusu, İzmir'de içkili mekanları ziyaret ederek güvence vermeye çalışıyor. Nerede olursa olsun AKP gelirse, buradaki adayları TÜRGEV'in de Ensar'ın da hem üyesi, hem geçmişte yöneticisi. Alsancak İskelesi'ni birine, Karşıyaka İskelesi'ni TÜGVA'ya, Asansör'ü Ensar Vakfı’na, paraşüt kulesini okçuluk vakfına vermezlerse namerdim. Bu niyetle gelmeye çalışıyorlar.”

“TAKIMIN KAPTANI CEMİL TUGAY”

İzmir'in sesine kulak verdiğini ve partide önemli bir değişime imza attıklarını belirten Özel, şöyle dedi:

“Biz, İzmir'in sesini duyduk, heyecanını hissettik. Değişim talebinin arkasındayız. İzmir'de çok önemli vizyon değişikliği yaptık. Yaş ortalamaları 43 olan, iyi eğitimli, kendilerini değil İzmir'i parlatacak canavar gibi bir ekip var. O ekibe inanıyoruz, sonuna kadar güveniyoruz. Cemil Tugay Başkanımız çok çalışkan, kararlı, cesur ve sakin ama ileri görüşlü yapısı ile İzmir'in önünü açacak. Takımın kaptanı Cemil Tugay. İzmir CHP'nin yıllardır yönettiği, kimsenin yaşam biçimine karışılmayan, kimsenin giyimine karışılmayan, özgürlüklerin kentidir. İnanç özgürlüğünün de ibadet özgürlüğünün de kentidir. Özgürlüklerin teminatıdır.”

“İZMİR'İN TÜM RENKLERİ BİR ARAYA GELİN”

Özel, konuşmasının devamında seçmenin CHP'li adaylara sahip çıkmasını isteyerek, “CHP belediyeciliğinde korkulacak bir şey olmadığı gibi geçmişte 'Bunlar gelirse sosyal yardımları keserler' söylemleri yalan oldu. Bunu beş katına çıkardık. Yatırımları artırdık. CHP'li belediyeler iyi çalışmaya, çalmadan, çırpmadan çalışmaya, yandaşları değil vatandaşı sahiplenmeye, yüz güldürmeye devam edecekler. Kim Cumhuriyet'in değerlerinin yanındaysa ve bu değerlerin yaşamasını istiyorsa tek adres var. Bu değerlere önem verenler bir başka partiye oy verirse, AKP'ye kazandırır. Ama CHP'ye oy verirlerse kendilerine, kentlerine, Türkiye'ye kazandırırlar. İzmir'in bütün sosyal demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, İzmir'in bütün renklerini bir araya gelmeye ve Cemil Tugay ile Ömer Eşki'ye sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı İzmir ittifakıdır.”

Programın ardından Özel, İzmir'den ayrıldı.

 
Çiftçioğlu'dan Karşıyakalılar'a çağrı: ''Yol arkadaşlığınızı istiyorum''
 
Soyer: İzmirli'nin parası cebinde kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçioğlu'dan Karşıyakalılar'a çağrı: ''Yol arkadaşlığınızı istiyorum''
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, sandıkların kurulmasına ...
CHP'den Kemalpaşa'da 6 bin kişilik iftar sofrası...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kemalpaşa'da katıldığı iftar programında alan doldu taştı.
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal: Oyumuza sahip çıkalım
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
 
CHP'li İrfan Önal: ''Çağdaş İzmir'den taviz vermeyeceğiz''
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, 31 Mart’ta oy kullanmaya ...
CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de üstü açık otobüsle halkı selamladı...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçime saatler kala geldiği İzmir'de gazetecilere ...
Türkiye sandık başına gidiyor... İşte seçim yasakları!
Türkiye, yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor. ...
 
CHP’li Çiçek’ten Menderesli seçmene çağrı
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, 31 Mart günü seçmeni oy ...
AK Partili Saygılı: ''İzmir köklü çözüm ve değişim bekliyor''
AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, 31 Mart Yerel Seçimleri sandığına bir ...
Ulaş Aydın'dan yurttaşlara sandık çağrısı
CHP'nin İzmir'deki etkili genç isimlerinden Ulaş Aydın, yurttaşları 31 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri