ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3438
    Dolar
  • Euro
    34,8994
    Euro
  • Altın
    2.394,480
    Altın
  • Bist-100
    10.206,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
8 Ekim 2021 Cuma - 12:57

CHP, İzmir'de 190 köye çıkarma yapacak!

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke başkanlığında 30 CHP milletvekilinin yer aldığı heyet, İzmir'de 8 ilçede saha çalışması başlattı. İki günde 190 köye çıkarma yapacak heyet kooperatif ve odaların yanı sıra çiftçi, üretici ve yurttaşlarla bir araya gelip dertleri dinleyecek. Tarım Kanunu'na göre iktidarın her yıl milli gelirin yüzde birini çiftçiye destek olarak vermesi gerektiğini söyleyen Böke, "İktidar, çiftçiye 210 milyar lira borçlu. Kaybedecek bir gün bile yok. Derhal erken seçim" dedi.

CHP, İzmir de 190 köye çıkarma yapacak!

SONKALEİZMİR-CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke başkanlığında İzmir ve Türkiye'nin farklı illerinden 30 CHP milletvekilinden oluşan heyet, CHP İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda saha çalışması başlattı. Buna göre bugün Kınık, Bergama, Aliağa ve Menemen'de köylere gidecek olan heyet, kooperatif ve oda ziyaretlerinin yanı sıra yurttaşlarla bir araya gelecek. Çiftçinin ve yurttaşın dertlerini dinleyip çözüm üretmeye çalışacak CHP heyeti, yarın da İzmir'in Kiraz, Bayındır, Beydağ ve Tire ilçelerinde temaslarda bulunacak.

İzmir'in 8 ilçesinde yapılacak saha çalışması öncesi CHP İzmir İl Başkanlığı'nda milletvekilleri ile birlikte basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye'nin tarımsal üretimde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.



"TÜRKİYE REFAHA KAVUŞANA KADAR DURMAYACAĞIZ"

Ziyaretlerde çiftçi ve yurttaşın dertlerine ortak olacaklarını ve çözümleri paylaşacaklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı Yücel şunları söyledi:

"AKP iktidarının başarısız, liyakatsiz ve adaletsiz şekilde yönettiği ülkemizde ekonomik darboğazın yarattığı çöküntüyü en ağır hisseden çiftçi ve üreticilerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için yola çıkarıyoruz. Dış politikadan ekonomiye, hukuk sisteminden eğitim ve tarıma kadar tüm sorunların ana kaynağı olan tek adam yönetiminin açtığı yaraları iyileştirmek, halkımızın taşıyamadığı yükleri kaldırmak, aydınlık bir Türkiye'de yeniden refah içinde yaşamak ancak dostlarımızla birlikte kuracağımız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkün. Siyasi iktidarın yaratmaya çalıştığı yapay gündemleri ya da herkesi terörist ilan ederek kutuplaştırmak yerine halkın gündemiyle ilgileniyor, Türkiye'yi karanlıktan kurtaracak projelerimiz ve kadrolarımızla halkın karşısına çıkıyoruz. Birilerini zengin etmek için yapılan geçiş garantili köprü ve otoyolların, millet açlıktan kırılırken 3-5 yerden maaş alan bürokratların, liyakatsizliğin ve beşli müteahhit çetesine aktarılan yüzlerce milyarın hesabı ilk seçimde AKP iktidarı ve Erdoğan'dan sorulacaktır. Bu tablo ülkemizin kaderi değildir. Bu siyasi iktidarın bir tercihidir. Milletimize reva görülen bu kadronun nasıl değişeceğini toplumun tüm kesimleriyle paylaşıyoruz. Gündemi belirleyen, sorunlara çözüm üreten, kimsesizlerin kimsesi olan genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve örgütümüzle halkının her zaman yanında olan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Ülkemiz aydınlığa ve refaha kavuşana kadar durmayacağız."



"GIDA ENFLASYONU ŞAHLANMIŞ UÇUYOR"

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de tarım alanında uzmanlaşmış milletvekillerinden oluşan heyetle çiftçinin ve üreticinin sorunlarını dinleyip çözüm arayacaklarını vurguladı. İzmir'in 8 ilçesinde yoğun bir saha çalışması yürüteceklerini ve 190 köyde yurttaşlarla bir araya geleceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz, çözüm üreteceğiz. Türkiye tek adam rejiminin kurduğu düzen nedeniyle çok yönlü bir krizin içerisinde. Ekonomik buhran iliklerimize kadar işlemiş vaziyette. Hayat pahalılığı günden güne artıyor. İktidar enflasyonu dizginlemek için çaba bile harcamıyor. Gıda enflasyonu şahlanmış uçuyor. Son bir yılda yumurtaya yüzde 70, domatese yüzde 70, tavuk etine yüzde 69, patatese yüzde 58 zam gelmiş. Üstelik bunlar TÜİK'in makyajlı rakamları. Kurutulmuş mangolar, suyu sıkılmış ejder meyveleri eksik olmayan saray mutfağında masraflar yüzde 65 artmış. Bunun hepsini vergilerimizle ödemişiz. Saraydan market alışverişine çıkılmış, et, süt, yağ almadan abur cuburla doldurulan sepetlere 1002 lira ödenmiş. AKP genel başkanı utanmadan kuş sütü eksik olmayan sarayın masraflarını ödeyen halka fiyatlar gayet normal diyor. Cumhuriyetin tüm kurumlarını özelleştirmiş, bir aile şirketi olan Varlık Fonu'na her şeyi devretmiş sonra dönmüş 'Bin tane market kuracağız' diyor. Patatesi, soğanı ve kebapçıyı terörist ilan ediyor. Sorunu çözecek çareyi üretmek yerine algıyı yönetmeyi seçiyor. Ama artık bunu da yapamıyor."



BÖKE'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Türkiye'nin sorunlarının çözümsüz olmadığını söyleyen Böke şöyle devam etti:

"Sorunun iktidarda olduğu ve düzenden kaynaklı olduğu çok açıktır. Sadece enflasyon verisine bakmak yeterli. Fiilen başkanlık rejimine geçtiğimiz 2014'te enflasyon 9.54, resmen tek adam rejiminin kurulduğu 2018'de ise yüzde 15.8. Bugün ise yüzde 20'lere dayandı. Tesadüf değil, kader hiç değil. Değiştirmek mümkün. Güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye ihtiyacımız var. Biz mutlaka kuracağız. Halkın, parasının nereye harcanacağına dair söz sahibi olduğu bir düzen kuracağız. Tarım Kanunu 'Her yıl milli gelirin yüzde biri çiftçiye destek olarak verilir" diyor. Hukuku tanımayan, yasa dinlemeyen tek adam hükümet sistemi bunun yarısını bile vermiyor. İktidar, çiftçiye 210 milyar lira borçlu. Bütçeden hak ettiği, kanunla güvence altına alınmış olan desteği göreceği güçlü bir demokrasiyi el birliği ile kuracağız. Çiftçiye yasal destekler ödenmediği gibi ödenmiş desteklerden vergi kesintisi yapıldığı ortaya çıktı. Şanlıurfa'da 4 çiftçinin mücadelesi sonucu, Danıştay bu kesintinin hukuksuz olduğuna karar verdi. Bunun için vergi kesintisi yapılmayacak bir değişikliğe gidiliyor. Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmamasını önerdik ama kabul edilmedi. İktidar olduğumuzda çiftçinin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçların faizlerini ilk bir hafta içerisinde sileceğiz. Vergi cennetleri listesini yayınlayacağız. Halkın olan paranın halkın sorunlarını gidermesi için kullanacağız. Erken seçim, derhal seçim. Türkiye'nin kaybedecek bir güne bile yok. Bugünkü yağmacı rantçı baskıcı düzene son vereceğiz. Üreterek zenginleşen ve bunu hakça paylaşan sosyal devlet güvencesindeki yarınlara kavuşturacağız."

 
Diyanet o imamların maaşını ödeyemeyecek!
 
CHP'li Kılıç, üniversite ve yurt sorununu meclise taşıdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır: Çiftçinin borcu 83, vatandaşınki ise 139 kat arttı!
Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ...
Meral Akşener, kürsüye kebapçı çıkardı!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, meclisin yeni döneminde partisinin ilk ...
CHP’li Polat: Yeşil mutabakatı sağlamalıyız!
Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ...
 
İYİ Partili Akburak İzmir'de gençlerle buluştu
İYİ Parti STK İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, ...
Devlet Bahçeli'den 'erken seçim' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
CHP’li Sertel’den Ankara itfaiyesine ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara Büyükşehir ...
 
Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar!
Son seçim anketinden çıkan sonuç AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur ...
CHP Konak'tan kaymakam ziyareti!
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ı ...
CHP'li Purçu, korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin verileri sordu!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri