ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3496
    Dolar
  • Euro
    35,0999
    Euro
  • Altın
    2.307,710
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
30 Mart 2020 Pazartesi - 15:51

CHP İzmir'de salgınla mücadele zirvesi... Hangi kararlar alındı?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, koronavirüs salgını ile ilgili partisinin milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda pandemiye karşı İzmir'de yürütülen çalışmalar ele alındı. Anlık bilgilendirme için WhatsApp grubu oluşturulurken, toplantıların da süreceği belirtildi

CHP İzmir de salgınla mücadele zirvesi... Hangi kararlar alındı?

Salgınla mücadele kapsamında Skypea üzerinden online gerçekleştirilen toplantı hakkında açıklamalarda bulunan il başkanı Yücel, toplantının koordinasyon ve yeni önlemler alınması hakkında bilgi ve görüş alışverişinin sağlanması için düzenlendiğini ifade ederek, toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi.

KOORDİNASYON VE ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN WHATSAPP GRUBU

Tüm Türkiye’de her geçen gün artan vakalar ve can kayıplarıyla koronavirüs salgını vatandaşlarımızı tehdit etmeye devam ediyor. Bu bağlamda CHP olarak hem yerel yönetimlerimiz hem milletvekillerimiz hem de İzmir örgütü olarak İzmirli vatandaşlarımızın sağlığını koruma ve bu salgından mümkün olduğunca az etkilenmeleri sağlamak için mücadele veriyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu anlamda önemliydi. Toplantımızda İzmir Milletvekillerimiz salgınla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verirken, koronavirüs salgınında halk sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi için uygulanması gereken önlemler konusunda görüşlerini ilettiler. Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer de, İzmir büyükşehir belediyesinin İzmirlilerin sağlığı ve salgına karşı evde kalmalarının sağlanması için yürüttüğü çalışmalar hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Sayın Soyer, İzmirlilerin evde kalması için tüm belediye çalışanlarının seferber olduğunu ve hijyen, sağlık ve gıda ihtiyaçlarıyla ilgili hizmetleri vatandaşın ayağına götürdüklerini ifade etti. Milletvekillerimiz uygulanabilecek ek tedbirler konusunda görüşlerini paylaşırken, İzmir büyükşehir belediyemizin ve Sayın Tunç Soyer’in yürüttüğü olağanüstü mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Bu salgınla mücadele de daha hızlı iletişim kurulması ve vatandaşlardan vekillerimize gelen taleplerin iletilebilmesi, ayrıca büyükşehir belediyemizin yaptığı ve destek beklediği tüm çalışmalarda, milletvekillerimize anlık bilgilendirme sağlamak için ortak bir WhatsApp grubu kurmayı da kararlaştırdık.

ORTAK FİKİR, SALGINLA MÜCADELE DE ŞEFFAFLIK YOK!

Yapılan toplantıda sağlık emekçilerinin gösterdiği insanüstü çabanın herkes tarafından ayrı ayrı takdir edildiğini ifade eden il başkan Yücel,  İzmir’de kurulan Pandemi kurulunda Tabipler Odası ve Eczacılar Odası ile Meslek örgütlerinin temsilcilerinin de yer alması gerekliliğine vurgu yapıldığını belirterek , “Pandemi kurulu salgınla daha kapsamlı ve etkili bir mücadele vermek için kuruldu. Ancak bu kurulda binlerce üyesi olan ve bilimsel olarak da kurula büyük katkı verecek Tabipler Odası ve Eczacılar Odasının olmaması bizce sıkıntılı bir durum. Hatta bizler bu kurulda Meslek Odaları Birliklerinin de olması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu konunun Valilik tarafından ele alınması ve Pandemi kurulunun yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Toplantımızda özellikle milletvekillerimizin ortak fikri salgınla mücadelenin şeffaf yürütülmediği şeklindeydi. Ben de kendileriyle aynı kanaatte olduğumu ifade ettim. Bizler tıbbi anlamda değil belki ama hem belediyelerimizin hem de milletvekillerimizin tüm çalışmaları ve bilgilerinin İzmirlilere aktarılması anlamında şeffaf bir çalışma yürütme kararı aldık. Gelişmeler hakkında halkımızı bilgilendireceğiz. Ayrıca zaman zaman iktidarın bazı üyeleri tarafından salgınla mücadeleye zarar verecek şekilde, bazı siyasi açıklamalar yapılması da son derece rahatsızlık verici. Siyasi olarak CHP’li yerel yönetimlerin veya milletvekillerimizin hedef alınması ve siyaseten etkisizleştirilmeye çalışılması çabaları tüm toplumu rahatsız ediyor. Bu konuda herkesi sorumluluk sahibi olmaya, birlikte, şeffaf, aklın ve bilimin rehberliğiyle bir çalışma yürütmeye davet ediyoruz” dedi.

TOPLANTILAR SÜRECEK

Deniz Yücel, koordinasyon ve salgınla şeffaf bir mücadele için önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapacaklarını da ifade etti. CHP il başkanı Yücel’in Skypea üzerinden düzenlediği toplantıya İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Mehmet Ali Çelebi, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Selin Sayek Böke, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Atila Sertel ve Murat Bakan katıldı.

 
Çıray: Kaybettiğimiz her canın vebali var!
 
AVM'lere çağrı: 3 ay esnek kiraya 1 yıl ücretsiz reklam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İktidar işçi düşmanlığı içerisinde"
İktidarın sendikal faaliyetleri durdurmasına tepki gösteren CHP İzmir ...
CHP'li Sertel'den Tire-Belevi yolu tepkisi... ''3 Bakan bir yolu bitiremedi''
Ulaştırma eski Bakanları Binali Yıldırım döneminde söz verilen, Ahmet ...
AK Partili Sürekli'den dayanışma mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, koronavirüs ile mücadele ...
 
CHP'li Yücel: Devlet olmanın gereğini yerine getirin
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, koronavirüs salgınının her geçen gün ...
CHP'li Beko'dan Roman çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, koronavirüs salgını nedeniyle günübirlik ...
Kılıçdaroğlu'dan sokağa çıkma yasağı çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda ...
 
CHP'li Kılıç'tan koronavirüs soruları... İzmir'de huzurevi skandalı!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, koronavirüsün ...
Torbacılar dışarıda Barışlar içeride
Akşener,"Torbacı serbest, Sarmal'ı yazdığı için Murat Ağırel içerde. Metastaz'ı ...
CHP’li belediye başkanı görevden alındı
Yüksek Seçim Kurulu, Ceyhan (Adana) Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını iptal etti.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri