ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
15 Eylül 2023 Cuma - 21:24

CHP İzmir'de yıl dönümü kutlaması... 100 YILLIK YOLCULUK!

CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla eski genel başkanlar Aytan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'in katılımıyla "100 yıllık yolculuk" paneli düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da katıldığı etkinlikte önemli mesajlar verildi.

CHP İzmir de yıl dönümü kutlaması... 100 YILLIK YOLCULUK!

SONKALEİZMİR-Gaziemir Fuarizmir'de yapılan kutlama programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve partililer katıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikler, Pınar Ayhan'ın "Beni Hatırlayınız" anlatısı ile sürdü. Ardından 100 yıllık geçmişe sahip partinin üç eski genel başkanı Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'ın konuşmacı olduğu "100 Yıllık Yolculuk" paneli yapıldı.



"YÜZ YILLIK TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gecenin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Yüz yıllık bir tarihe tanıklık ediyoruz. Vatanın kurtarıldığı, devletin kurulduğu, cumhuriyetin ilan edildiği bir tarih... Cumhuriyetle yaşıt ama cumhuriyetten çok önce başlamış bir tarih yolculuğu.. Kurtuluş Savaşı'nı veren, ekonomisi bitik bir ülkeden saygın ve güçlü bir cumhuriyete giden yüz yıllık yolculuk. Ya o ilk adım atılmasaydı. Mustafa Kemal Atatürk Halk Fırkası’nın kurulmasını istemeseydi. Kendisine saraylardan makam yapsaydı, devrimlere ve ekonomik hamlelere başlamasaydı. Bunlar olmasaydı derin bir yokluk, karanlık ve korku olurdu. 100 yılın verdiği tarihi bir sorumluluğumuz var. Halkımıza ve cumhuriyete karşı bir sorumluluk bu. Önümüzdeki yüz yılın CHP’sinin temellerini atmak zorundayız. Kurucumuz ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm cumhuriyet şehitlerimizi minnet ve özlemle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."



SOYER: "TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİRMEYE TALİBİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise CHP'nin onlarca yıl süren savaşlar ve yokluktan sonra ülkeyi ayağa kaldıran 100 yaşını devirmiş bir parti olduğunu vurguladı. Soyer şunları kaydetti:

"Biz Cumhuriyet Halk Partili'ler Türkiye Cumhuriyetini’nin temel değerleri olan hukukun üstünlüğü, insan hakları, laikliK, demokrasi, adalet ve barışı korumak için nöbetteyiz. Çok ağır bedeller ödedik fakat yılmadık. İlk günkü heyecanımız ve asırlık tecrübemizle dimdik ayaktayız. Umudun vazgeçilmez kaynağı olarak geleceğe yürüyoruz. Geçmişin mirasıyla yeni yüzyılı inşa ediyoruz. Yüzüncü yaşımız, kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partimiz kendi içindeki görüş farklılıkları ile her daim daha da güçlenmiştir. Demokrasinin değeri ve önemi bu çok seslilikten geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi bir ileri iki geri gidenlerin değil, devrimcilerin partisidir. Biz kapalı kapılar ardında kendi kendimizi değiştirmeye değil, sokaklarda, meydanlarda ve tarlalarda Türkiye’yi değiştirmeye talibiz."



"ADALETSİZLİĞİ SÖKÜP ATACAĞIZ"


Başkan Soyer şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız. Haksızlıkları, kutuplaşmayı, baskıyı ve adaletsizliği söküp atacağız. CHP, hiçbir safsataya itibar etmeyip devrimci ruhuyla tüm Türkiye’yi kucaklamayı sürdürecek. Sözümüz, onurumuzdur. Özgürlük, barış ve demokrasi umudu da yine bu şehirden, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’den tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacak. Başta Cumhuriyet Halk Partimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 100 yıllık yolculuğumuzu her daim büyüten tüm parti üyelerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

ÇETİN: "ÖN SEÇİM UYGULANMALI"

Eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, partide ön seçim kuralının uygulanması gerektiğini söyledi. Çetin, CHP'nin devrimci bir parti olduğuna işaret ederek, "Atatürk'ün attığı her adım bir devrimdir. En önemlilerinden biri medeni hukuktur. Dünyada 54-55 Müslüman ülke var, bunların hiçbirinde bir Atatürk yok. Kadın hakları konusunda, özellikle voleybolcu kızlarımız, onlar Atatürk ve devrimleri sayesinde bu başarıyı gerçekleştirebildiler" dedi.

CHP'nin genel seçimleri kazanmış olması gerektiğine inandığını ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Her şeyin altüst olduğu, pahalılığın, ayrımcılığın, tek adam rejiminin olduğu bir dönemde maalesef bu süreci parti olarak iyi yönetemedik. Bunu kabul etmek lazım. Bu seçim mutlaka kazanılabilirdi ama süreç iyi yönetilemedi. Ön seçim uygulanmıyor, bir kere ön seçimin uygulanması lazım, bir kişinin 2 ya da 3 dönemden sonra milletvekili olmaması lazım. 7-8 defa milletvekilliği yapanlar var. Bu, önemli bir sorun."

KARAYALÇIN: "YETKİ ÖRGÜTTE OLMALI"

Murat Karayalçın da umudu siyasi önderlerin örgütlediğini dile getirerek, "Sonuç alınabilmesi için örgütün tam kapasiteyle çalışması gerekir. Eğer örgütümüzü tam kapasite ile çalıştıramazsak etkin olması mümkün değildir. Bir siyasi parti örgütünün tam kapasite çalışabilmesi demek, partinin izleyeceği siyaseti belirlemesi demektir. Eğer örgüt o süreç içinde yer alamıyorsa o örgütün kendisinden beklenen görevleri yerine getirmesi mümkün değildir." diye konuştu.

Örgütün etkinliği için ön seçimin olması ve kendi adaylarını, seçimlerini yansıtması gerektiğini belirten Karayalçın, "Genel merkezde yoğunlaşmış yetkinin genel merkez aktörleri tarafından paylaşılması bence doğru değil, yetki örgütte olmalıdır." dedi.

ÖYMEN: CHP SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL

Altan Öymen de bugün birçok ülkenin otoriterleşme tehlikesi altında olduğunu ancak İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan felaketlerden ders çıkarılarak otoriter rejimlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

CHP'nin iş başa düştüğünde büyük bir performans sergilediğini dile getiren Öymen, "CHP, sıradan bir parti değil. Dayanışma gücü var, birlikte hareket etme gücü var." dedi.

Öymen, CHP'nin büyük cefalar çektiğini, yine de değerlerini kaybetmediğini ifade ederek, "Eski partiler ortadan yok oldu, onlardan bir tek CHP var. Bunun için bizim CHP, iyi bir partidir. Hep birlikte kıymetini bilelim. Bunu daha da geliştirelim, eksiklerini telafi edelim." diye konuştu. (HABER MERKEZİ-AA)

 

 
Bakan Işıkhan, İzmir'de AK Partililer ile bir araya geldi
 
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan, İzmir'de AK Partililer ile bir araya geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yerel seçimlerden sonra ...
CHP'de Kılıçdaroğlu'na ikinci rakip!
CHP'li Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu ilan etmişti. ...
Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını canlı yayında açıkladı.
 
Zafer Partisi'ne İzmir şoku... İstifa etti!
Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, görevinden ve partiden istifa etti. 
Buğra Kavuncu'dan İBB adaylığı açıklaması!
İYİ Partili Buğra Kavuncu, isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
AK Parti'li Çankırı, Selanik'te Atatürk Evi Müzesi'ni ziyaret etti!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Yunanistan'ın Selanik ...
 
CHP'li Yücel, emeklileri sordu
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na ...
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım,İzmir'de incelemelerde bulundu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Türk Devletleri Teşkilatı'nın ...
İYİ Parti'den yerel seçim kararı!
İYİ Parti, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde 81 ilden aday çıkaracak. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri