ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1842
    Dolar
  • Euro
    34,7054
    Euro
  • Altın
    2.436,190
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ekmeleddin İhsanoğlu’dan Devlet Bahçeli itirafı!
Ekmeleddin İhsanoğlu’dan Devlet Bahçeli itirafı!
Galatasaray - Fenerbahçe maçının tarihi belli oldu!
Galatasaray - Fenerbahçe maçının tarihi belli oldu!
Eşini öldürdü, oğlu ve damadı yaralı!
Eşini öldürdü, oğlu ve damadı yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
30 Eylül 2021 Perşembe - 13:43

CHP İzmir'den 3600 ek gösterge tepkisi... "LÜKSE VAR, MEMURA YOK"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti iktidarının genel seçimlerin üzerinden 39 ay geçmesine rağmen söz verdiği 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme yapmamasına tepki gösterdi. Yücel, "İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor?" dedi.

CHP İzmir den 3600 ek gösterge tepkisi...  LÜKSE VAR, MEMURA YOK

SONKALEİZMİR-CHP'nin, iktidarın vaatleri arasındaki 3600 ek gösterge ile ilgili seçimlerden bu yana 39 aydır hiçbir düzenleme olmamasına dikkat çekmek için düzenlediği basın açıklaması İzmir'de de yapıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Konak Meydanı Kemeraltı girişinde düzenlenen basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purçu'nun yanı sıra sendika temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.



MİLYONLARCA MEMUR KRİZİN ALTINDA EZİLDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz" sözlerini anımsatan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şunları söyledi:

"Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor. Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor. AKP’nin seçim beyannamesinde bile yer almayan, yalnızca lafla taahhüt ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili genel seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadı. Milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi."



"MEMURLAR CHP İKTİDARINI BEKLİYOR"

Ek gösterge sözü verilen milyonlarca memurun yüz üstü bırakıldığını söyleyen Yücel şöyle devam etti:

"Memurlar geçinemiyor. AKP Genel Başkanı her defasında “dünya 5’ten büyüktür” derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür? İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor? Kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödeyen iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor? Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor. Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor. Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor."

"TEK ADAM REJİMİNİN VAATLERİNE KARNIMIZ TOK"

Birleşik Kamu-İş Sendikası İl Başkanı Adem Yıldırım ile KESK Sözcüsü Mustafa Güven de açıklama yaptı. Yıldırım, tüm partilerin 3600 gösterge konusunda birleşmesi gerektiğini belirterek, "Ekonomik kriz alışveriş yapılan her yerde kendini hissettirirken, emekli olan bir kamu işçisi ay sonunu zor getiriyor. Kamu emekçilerinin ek gösterge sorunu birçok meslek grubunu yakından ilgilendiriyor. İktidarın seçim öncesi verdiği sözleri unutmamasını istiyoruz" dedi. 

Mustafa Güven ise şöyle konuştu:

"Cumhur İttifakı ve tek adam rejiminin vaatlerine karnımız tok. Kamu görevlileri olarak yıllardır mücadelesi verdiğimiz 3600 ek gösterge seçim vaatleri olarak kullanıldı. Son yapılan zamlarla kamu emekçileri 5-10 sen önce en düşük emekli maaşı 10 çeyrek altınken şimdi emekli olanların maaşı 5 çeyrek altının da altına düştü. Artık 3600 ek gösterge tek başına yeterli olmaktan çıktı. AKP yıllardır işçileri sistematik olarak yoksullaştırdı ve bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor." 

 

 

 
Galatasaray TV’den Altınordu’ya flaş transfer!
 
FETÖ'cülerin scooter taktiği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'nın kendini arayan adamı dünya basınında!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde arama kurtarma ekipleriyle birlikte kendini ...
Eşi ve iki çocuğunu boğarak öldürmüş!
Hatay'ın İskenderun ilçesinde evlerinde ölü bulunan Aynur Mert (41) ile ...
Ölüm nedeni çok farklı çıktı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yürürken düştüğü gerekçesiyle yaralı olarak ...
 
İzmir'de 'Barınamıyoruz' eylemi!
İzmir'de fahiş şekilde artan özel yurt ve ev kiraları ile yetersiz devlet ...
Tire'deki mezbaha projesi davalık oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Tire ilçesindeki mezbaha projesine karşı ...
Yosunlu damacana tehlikesi!
Sağlığı doğrudan ilgilendiren damacanalarda yosun ve küf şikayetleri arttı. ...
 
Kurallara uymayanlar drone ile yakalandı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde drone destekli gerçekleştirilen trafik denetiminde ...
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Sayıştay açıklaması...
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sayıştay'ın 2020 yılı denetim raporuna yansıyan, ...
Aşısız öğrencileri ifşa ettiler!
Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde aşısız ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri