ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
29 Kasım 2023 Çarşamba - 11:57

CHP İzmir'den "Adalet ve hukuk krizi" açıklaması..

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Adalet ve Hukuk Krizi başlığı ile basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Anayasayı hiçe sayan, hukuku ayaklar altına alan, memleketi kabile devleti gibi göstermeye çalışanlar, aslında bu krizi önceden hazırlamışlar. İzmir’den bir kez daha ilan ediyoruz. Biz bu oyuna gelmeyeceğimiz" denildi. 

CHP İzmir den  Adalet ve hukuk krizi  açıklaması..

SONKALEİZMİR-Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili olarak "hak ihlali" kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapıldı. İl yöneticilerinin de katılımıyla düzenlenen basın açıklamasını CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal okudu. Ünsal açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemiz, sarayın kişisel hırsları, AKP iktidarın hukuk tanımaz adaletsiz politikaları sonucunda bir anayasa ve hukuk krizinin içine sokuldu. Ama sonradan anlaşıldı ki, bu kriz beklenmedik, birden bire ortaya çıkan, sadece Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin taşeron olarak kullanıldığı bir kriz değilmiş. Anayasayı hiçe sayan, hukuku ayaklar altına alan, memleketi kabile devleti gibi göstermeye çalışanlar, aslında bu krizi önceden hazırlamışlar. Amaçları ülkede bir hukuk kaosu yaratarak; yetkileri belli olan yargı kurumlarını kavgalı gibi göstermek, anayasa maddelerini hiçe sayıp uygulanmalarını engellemek, kafalarının arkasında çoktan bitirdikleri anayasa değişikliklerine zemin hazırlamak, bir oldu bittiyle kendilerini, iktidarlarını, belki de yandaşlarını koruyabilecekleri bir anayasa yapmakmış. Yani, devleti koruması gereken irade, kendi eliyle devlette bir kriz çıkartıp anayasa değişikliğine zemin arıyor. Bu konudaki kesin tavrımızı Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kamuoyu ile paylaştığı gibi, biz de İzmir’den bir kez daha ilan ediyoruz. Biz bu oyuna gelmeyeceğimiz. Çünkü ülkeye AKP eliyle yaşatılan Anayasa ve Hukuk krizi ile oynanmak istenen oyuna gelirsek, biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyetini, Anayasasını ve mülkün temeli olan adaleti kökünden sarsmak isteyecekleri tuzaklara düşmüş oluruz.

GENEL BAŞKAN ÖZEL'E TEŞEKKÜR

Türk milleti müsterih olsun. Cumhuriyet Halk Partisi oynanan oyunun, kurulan tuzakların farkında. CHP, bu oyunları bozacak, bu tuzakları ezip geçecek ve zamanı geldiğinde özgür ve eşitlikçi, kuvvetler ayrılığının tam olarak korunduğu, insanı ve adaleti yücelten, tek adam ve diktatörlüğe asla geçit vermeyen Anayasayı hakim kılacaktır. CHP, kuvvetler ayrılığını koruyacak ve cumhuriyetin tüm kurumlarına  ve insan haklarına siper olacak Anayasayı hakim kılacak partidir. AKP ve MHP'nin baş başa verip mutfaklarında pişirdikleri yemeği burnumuza dayasalarda biz orada yokuz. Mecliste CHP grubumuz anayasaya yapılan darbe girişimine karşı durmak için tarihi bir nöbet tutuyor. Bu nöbet sayesinde milletin meclisinin, Sarayın oyuncağı olmayacağını, Anayasaya darbe girişimlerinin CHP milletvekillerince engelleneceğini tüm dünyaya göstermiş olduk. Buradan bu nöbeti tutan partimizin tüm milletvekillerine ve bu nöbeti başlatan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e bir kez daha teşekkürlerimizi ve desteklerimizi sunuyoruz. Bu nöbetin anlamı ve katılanların isimleri siyasi tarihimize altın harflerle kazınacaktır. Anayasal darbeye Meclis çatısı altında geçit vermeyenler, Türkiye cumhuriyeti var oldukça asla unutulmayacaktır.
Yine bu darbe girişimine sokakta, adalet saraylarının önünde, sosyal medyada, televizyonlarda, üniversitelerde direnen tüm meslek odaları, platformlar, gençler, kadınlar ve elbette ki tüm direnen ve anayasaya sahip çıkan vatandaşlarımız, bu darbenin önlenmesinin baş kahramanlarıdır. Bu mücadeleye sahip çıkan herkes sonrada, yine yanında CHP’yi bulacaktır.

ADALET VE MÜCADELE ÇAĞRISI!

Bu darbe girişimi bir oldu bittiye getirilmek istenmiş ve kurulan tuzaklar görünmez, planlanan oyun fark edilmez sanmışlardı. Ama unuttukları bir şey vardı. O da Cumhuriyet Halk Partisi ve Milletin ta kendisiydi. Buradan bir kez daha duyuruyor ve bu krizi planlayan Saraya ve AKP iktidarına sesleniyoruz;  Anayasa Mahkemesinin kararları kurumları, kişileri ve mahkemelerin tamamını bağlar ve derhal uygulanmak zorundadır. Anayasa 153. Madde yoruma tamamen kapalıdır. Bunun karşısında ayak sürenler samimiyetsiz ve adaletsizdir. Anayasa değişikliği yapma konusunda samimi olanlar, önce mevcut anayasayı uygulasın, milletin hakkına sahip çıkarak, yasalara uysun ve adaleti sağlasın. Adalet ve Hukuk krizini sonlandıracak olan bu yol dışındaki tüm yollar bizim açımızdan kapalı, direnmeye ve adalet için mücadeleye sonuna kadar açıktır. "


 

  

 
İzmir'in demir elli ustası!
 
Başkan Karakayalı'dan miting gibi adaylık başvurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den İzmir eleştirisi... Atatürk düşmanlarına oy verdiler"
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ...
Özel'den Akşener'e kritik ziyaret!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edecek.
CHP'li o başkandan kritik adaylık açıklaması... Tekrar olmayacağım!
CHP'li Osman Gürün, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıkladı.
 
Balçova'da gövde gösterisi gibi başvuru
Eğitimci ve iş insanı Muharrem Dayanç, kalabalık bir grupla birlikte geldiği ...
Goca Efe sahaya indi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Metro A.Ş.'nin yönetim kurulu üyeliğini ...
Başkan Çalkaya'dan Özel'e ziyaret
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.
 
İş insanı Alkız Menderes için adaylığını açıkladı!
Genç iş insanı İlker Alkız, Menderes Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını ...
Özgür Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu!
İzmir'in başarılı bürokratlarından Özgür Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanlığı ...
11 dokunulmazlık dosyası TBMM'de: İzmir'den 2 vekil var!
CHP, İYİ Parti ve HEDEP'li 9 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası, TBMM'ye gönderildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri