ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
1 Mart 2024 Cuma - 11:38

CHP Konak Adayı Mutlu projelerini açıkladı..

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Mutlu Çınarlı, "Konak mutlu olacak" sloganıyla projelerini anlattı. Afetlere karşı dirençli bir Konak için çalışacaklarını belirten Mutlu, ileri yaş bireyler için yaşam merkezleri kuracaklarını, gençlik ve spor merkezleri oluşturacaklarını vurguladı. Konak Kart uygulaması ile sosyal belediyecilik çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getiren Mutlu, kentteki yüksek yapılaşmanın rantının kamuya yansıtılması gerektiğini söyledi.

CHP Konak Adayı Mutlu projelerini açıkladı..

SONKALEİZMİR-Konak Mövenpick Otel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve partililer katıldı. 

"BELEDİYE BAŞKANLARININ KARNELERİ OLACAK"

İlk olarak söz alan CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu, "Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. Hazır, doğru bir belediye başkan adayımız var. Kenti, Konak'ı iyi tanıyan halkla doğrudan temas kuran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkan bir perspektifte çalışacağını biliyoruz. Artık beediye başkanlarımızın karneleri olacak. 3 ayda bir gelen görüşlere değerlendirmelere bakarak karneleri tutacağız. Vatandaşın isteklerine göre güncellemeler yapmaya devam edeceğiz. 5 yıl sonunda da kararlarımızı bu çalışmalar üzerinden değerlendireceğiz" dedi.

DİRENÇLİ VE GÜVENLİ KONAK!

Hizmet belediyeciliği vurgusu yapan ve nasıl bir Konak hayal ettiğini anlatan Mutlu şöyle konuştu:

"Dirençli ve güvenli kent belediyeciliği yapacağız. Konak kırılgan bir kent. Yapı stoğu eski. Planlama ilkelerine, mühendislik, mimarlık ilkelerine dair hizmet almadan üretilmiş bir yapı stoğu var. Bu bölgelerin dönüşümü gündemimizde. Her türlü afete karşı önlem alacağız. Küresel iklim krizi var.. Kordon'da sular yükseliyor. Sahilimiz, iç bölgelerimiz hazır değil. Buna hazır hale geleceğiz. Tüm afetlere karşı Konak'ı dirençli hale getireceğiz. Kültürel mirasımız çok güçlü. 2 bin 400 yıl önce yaşamın başladığı Kemeraltı var. Kadifekale, Agora Konak'ta. Tüm bu zenginlikleri ortaya çıkarıp ulusal ve uluslararası boyutta tanınırlığı sağlayacağız. Daha hızlı bir restorasyon ve dönüşüm çalışması yapacağız. İlk kreşi Kemeraltı'nda açmak. Gençlik merkezini, emekliler için lokali Kemeraltı'nda açmak... 
Belediyemizin kendi inşa ekipleriyle hızlı restorasyon süreci başlatacağız. 5-10 yıl sürmesine ne kentlinin ne kültürel mirasımızın tahammülü var. Kemeraltı'nda güzel restorasyonlar var. Alan o kadar büyük ki bütüncül rota üzerinde göremiyoruz. Etaplara ayırıp, hızlıca dönüşümü sağlayacağız. Gastronomi turlarını önemsiyoruz. Kemeraltı sadece dükkanlardan ibaret değil. 
Afetlere hazırlık planı oluşturacağız. Bir kişinin bile zarar görmediği bir afet planımız olacak. Kentin tüm planlarını afetlere göre yeniden planlayacağız."


"MECLİS ÜYELERİ MAHALLELERDEN SORUMLU OLACAK"

CHP Başkan Adayı Çınarlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokratik ve katılımcı bir belediyecilik istiyoruz. Mahalle örgütlenmeleri oluşturacağız. Muhtarlarımız var ama mahallelerde meclisler kurarak sorumlu üyeler atayarak aktif belediye meclis üyeliğini de başlatıyoruz. Meclis üyelerimiz mahalleleri paylaşacak. Sorunların belediye meclisine getirilmesinden sorumlu olacak. Aktif vatandaşlık, aktif meclis üyeliği ve sürekli denetlenen bir belediye olacak.
İnovasyon merkezi kuracağız. Birlikte paylaşarak fikirlerin çarpıştığı ve yeni düşüncelerin İzmir için haya geçtiği merkez hedefliyoruz. Şeffaf ve hesap verebilir belediyeciliği önemsiyorum. Bütçenin 111 mahallede 330 bin kişiye eşit olarak harcanması. Sloganımız 'Adil kent, eşit şurttaşlık" Kimse kendisini ötekinden daha az önemli hissetmeyecek. İhalelerimizi, gelir giderlerimizi açık yayınlayacağız. Herkes kamu kaynaklarının nasıl harcandığını görme hakkına sahip olacak. Dijital belediyeciğine geçeceğiz. Konak Belediyesi cep telefonunuzda olacak. Hollanda'da küçük bir belediye var, belediye binası yok. Tüm hizmetleri dijital.. 
Bir projeye başlıyorsunuz. Projenin imar durumunu belediyeden aldığımda herkes imar durumunu alsın. Her alanda eşit yurttaşlık. Hepimiz o arsanın imar planına, plan notlarına aynı anda aynı şekilde ulaşabilelim. Bu eşitlik duygusunun herkese geçmesini istiyorum. Bunun için e-ruhtat başvuruları çok önemli benim için. "
Ortak yaşam belediyeciliği. Birlikte yönetelim istiyoruz. Yayalarımız kesintisiz yürüyebilsin, kaldırımlar işgalden kurtulsun, engelliler sokakta rahatça yürüsün istiyoruz. Kamusal mekanlar herkesin kullanımına eşit olsun. 
En büyük sıkıntılardan biri pazaryerleri. Herkes kapalı pazaryeri istiyor. Açık pazara bayılıyorum. O düzeni kuramadığımız için sürekli kapalı pazaryeri isteği var. Kapalı pazaryeri tabi ki ima olabilen yerlerde de açık pazaryerleri de oluşturacağız. "

KONAK KART UYGULAMASI GELİYOR


Ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Nilüfer Mutlu Çınarlı proje sunumunda şunları kaydetti:

** Konak Kart uygulamasına başlayacağız. Kent yoksulluğu çok fazla. Herkes kendini kent yoksunu olarak tarif edebilir hale geldi. Büyük marketlerin kullanımını sınırlandırarak yerel esnaftan alışverişle destek sağlamak istiyoruz. Bu da indirimlerle sağlanacak. Esanfla yapılacak anlaşmalarla bu kart sahipleri daha ucuza alışveriş yapabilecek. Gıda bankaları kuracağız. 
İzmir yasak madde kullanımında birinci ülkemizde. Konak da ilk sırada. Madde bağımlılığı ile mücadele edeceğiz. 
*** Aşevlerinin sayısı artacak. Gençlere ve çocuklara dokunacağız. Hiçbir gencin, çocuğun aç yatmadığı bir sistemi desteklemek istiyoruz. Çok ekonomik kreşler açarak 4-6 yaşında devletin imamların eğitimine tabi tutmadan laik, modern eğitimle buluşturmak istiyoruz. Kreşlerin mesai saatleri de uzun olacak. 9-5 hiçbir işe yaramıyor. Mesai saatlerinin geniş tutulduğu, akşam geç çıktığınızda da çocuğunuzu alabileceğiniz aktif yoğun çalışan kreşlerimiz olacak. Bunu dezavantajlı mahallelerde başlayarak Konak'a yaymak istiyoruz. 
Kadını merkeze koyan onu rahatça iş hayatında yer almasını sağlayacak bir belediyecilik istiyoruz. Toplumsal belediyeciği de Konak'ın kılcal damarlarına kadar yaymak istiyoruz. Erkek cinayetine uğrayan kadınlar oldu. Bir hat oldu. Yardım destek hattı. Kadın sığınma evleri olacak. 
*** Gençlik merkezleri ve spor alanları olacak. Engellileri önemsiyoruz. Kenti adımınızı attığınız andan itibaren, kaldırımı ile yolu ile engelli dostu yapacağız. Erişim engellerini kaldıracağız. En çok şikayet aldığımız konulardan biri kaldırım işgalleri ve yollar. Bunlar çözülemeyecek işler değil. Kaldırım işgallerine son vereceğiz. Bazı marketlerin patates soğanlarını kaldırımda tuttuğunu anlamadım. Onları bugünden içeri çekmeye başlasınlar. 

YAŞAM EVLERİ KURULACAK

Yaşam evleri kuracağız. Yaşı ilerleyen aile büyüklerinin gündüz sosyalleşebileceği mekan Konak'ta yok. Onların sosyalleşebileceği, yeni beceriler edinebileceği yerler olacak. 
Halk sağlığını önemsiyoruz. Mahallelerde sağlık taraması yapacağız. Diş sağlığı taraması da olacak. Büyükşehir Belediyesi'nin Eşrefpaşa Hastanesi bizim sınırlarımızda. Daha fazla yararlanacağız. Ülkede her şey gibi sağlık sistemi de çöktü. Sağlık sistemini tabi ki düzeltemeyiz ama dokunmak gerekiyor. 
*** Kültür ve sanat hayatın her alanında olacak. Başka bir sanat mümkün diyerek yola çıkacağız. Biz turnelere gelinen bir şehir değil, burada sanatın üretildiği yer olacağız. Kültür merkezlerimiz olacak. Amatör tiyatroları destekleyeceğiz, festivaller yapacağız. Sokaklarda kaliteli küçük müzik grupları ile karşılaşacağız.
Temiz bir kent istiyoruz. İlk gelince kenti temizleyeceğiz. temizlik ekipmanlarımız eski. Yeni nesil makinalarımız yok. Süpürgeci emektarlarımızın sayısı az. Bunlar temel belediyecilik hizmetleri. 

DOĞAL GAZI OLMAYAN EV KALMAYACAK

*** Kente doğal gazı olmayan evin kalmaması birinci hedeflerimizden. Kirleten faktörlere de müdahale edeceğiz. Çevreci bir belediye olacağız. 
*** Sağlam altyapı önemli. Çok etkilenen bir bölgeyiz. Kordon'da sular yükseldiğinde 40 apartman görevlisi ailemizin evini su bastı. Bölgemizde altyapının elden geçme sorunu var. Otopark sorunu var. Boşta bir arazi görünmüyor. Meydan altları yer altı otoparkı çözümüm var. Kent merkezinde oturanlar.. Araç var, nereye koyacağız. 
Sivil toplum merkezi kuracağız. Bu da Kemeraltı'nda olacak. Hayvanlarla ilgili büyük kısırlaştırma faaliyeti başlatacağız. "


GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Nilüfer Mutlu Çınarlı, sunumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kent merkezindeki yapılaşma ile ilgili soruya yanıt veren Mutlu, "Kentte her müdahale rantı yaratıyor. Sorun bunun getirdiği kaynağın kamuya nasıl yansıtıldığı. Buradaki sorun ayrıcalıklı imarın olmaması. Herkesin eşit yararlanması. Kenti bir kez planlayacağız. Yüksek yapı bölgesi tariflendi aslında. Yeni merkeze aktarmak için. Otoparkı, altyapısı ve kanalizasyonu ile bu yükü taşımıyor. Yeni merkeze yatırımcıları davet ediyoruz" dedi.

"COĞRAFYA KADER DEĞİL, KARABASAN"

Konak'taki yoğun mülteci nüfusu ile ilgili değerlendirme yapan Mutlu şöyle konuştu:

"Düzensiz göçmen politikasından hepimiz nasibini aldı. Basname bölgesi özel olarak aldı. Savaştan kaçan insanların can havliyle gitmesi insanca. Şu gelinen nokta savaştan kaçma ile dürtüsel can havliyle açıklanabilecek bir nokta değil. Para karşılığı sınır bekçiliği yaptığımız bir noktaya geldi. 10-15 milyon yeni nüfusla hiçbir ülkenin tarımı, altyapısı, suyu bunla baş edemez. Ekolojik yıkıma da gidiyoruz aslında. Gerçekten içinde bulunduğumuz coğrafya kader değil, karabasan. Basmane'deki konu. Kim nasıl gelirse gelsin, herkesin insanca yaşam hakkı var. Saçma sapan konutlarda 50-100 kişi yaşıyor. Hastalıkları tetikliyor. İş yerleri denetlenmeyince halk sağlığı tehdit ediliyor. Asıl mücaleyi Ankara'ya karşı yapmamız gereken bir sorun mülteci konusu."

BASMANE ÇUKURU VE KÜLTÜRPARK AÇIKLAMASI

Kültürpark'ın durumu ve Basmane Çukuru ile ilgili konuşan Mutlu şunları söyledi:

"Kültürpark aktivistiydim. Bu kentteki yeşil alan olması nedeniyle çok önemsiyorum. Oranın park olarak kalması gerektiğini söylüyorum. Burasının bir central park gibi olmasını, yürüyüşlerin yapıldığı, küçük pikniklerin yapıldığı bir yer. Toplumsal kentsel belleğin devam etmesini isterim. Ben nasıl Göl Gazinosu'na gidip yemek yediysem oğlum da gitsin.
Basmane Çukuru için büyükşehir başkanı mücadele etti. TMSF izin vermedi. Bir belediye binası ve kongre merkezi ile çok daha yararlı olur. Basmane'yi de olumlu yönde değiştirir. 
Kordon'da gençlerin çimlere oturmasına bayılıyorum. İzmir o demek. "

 

 
Kırmızı ete 15 gün içerisinde 2 kez zam!
 
Maden ocağına komşu GES'e onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya benzin ihracatını yasakladı!
Rus hükümeti, benzin ihracatını 1 Mart'tan itibaren 6 ay süreyle yasakladı.
Bakan Uraloğlu'dan ''İzmir'e çevre yolu'' açıklaması...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'in yeni bir çevre ...
Erdoğan: Cunta girişimi varsa...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sağda solda kendi kendilerine gelin ...
 
Cemil Tugay İzmir için projelerini açıkladı...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "İzmir için daha ...
Saime Bucaklıoğlu: "Balık halindeki aksaklıkları bir an önce çözmeliyiz"
AK Parti Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Gümüş Saime Bucaklıoğlu esnaf ...
CHP Kemalpaşa açılışa hazırlanıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanlığı, ilçedeki ilk Seçim ...
 
Görkem Duman’dan Bucaspor’a anlamlı ziyaret
Yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP’li Eşki: ''Oylarımızı artıracağız''
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart’ta yapılacak yerel ...
AK Partili Kırkpınar: ''Bayraklı'da çileye son vereceğiz''
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Kırkpınar, Şehit Ümit Boz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri