ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3673
    Dolar
  • Euro
    34,9585
    Euro
  • Altın
    2.324,360
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
15 Kasım 2019 Cuma - 16:08

CHP Milletvekiline Kremlin'den flaş davet!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım özel temsilcisi Georgy L. Muradov, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'e bir davet mektubu gönderdi. Kremlin'den gelen özel daveti kabul eden Sertel,  CHP Genel Merkezi'yle görüştükten sonra bir heyet oluşturup Kırım'a gidecek. Heyet, Türkiye- Rusya ve Kırım ilişkileri konusunda temaslarda bulunacak. Rusya'dan bir araştırmacı gazeteciye röportaj veren CHP'li Sertel, "Erdoğan, Putin üzerinden Esad'la görüşüyor" dedi.

CHP Milletvekiline Kremlin den flaş davet!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Dünya siyasetinde kritik bir öneme sahip Kırım konusuna CHP eli değecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım özel ve daimi temsilcisi Georgy L. Muradov, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'e resmi bir davet mektubu yolladı. Mektubu teslim alan ve daveti kabul eden CHP'li Sertel, CHP Genel Merkezi ile görüştükten sonra, aralarında milletvekilleri ve bazı belediye başkanlarının da olacağı heyetle Kırım'a çıkarma yapacak. Ziyaret, Aralık- Ocak ayı arasında gerçekleşecek. Sertel'in başkanlığını yapacağı heyet, Kırım'da iş olanakları, Türkiye- Rusya ve Kırım ilişkileri konusunda temaslarda bulunacak.

RUSYA TELEVİZYONUNA RÖPORTAJ
Diğer yandan, Kremlin'e yakın bir gazeteci de Rusya'dan İzmir'e gelerek CHP'li Atila Sertel'le röportaj yaptı. Rusya'daki ana haberlerde yayınlanacak röportajda, ünlü araştırmacı gazeteci Hayal Muazzin'in sorularını yanıtlayan CHP'li Sertel, önemli mesajlar verdi. Türkiye- Kırım ilişkilerine akrabalık, soydaşlık bağları doğrultusunda baktıklarını ve Kırım'ın kendi dilini, inancını özgürce yaşayabilen bir ülke olmasını temenni ettiklerini vurgulayan Sertel, "Biz Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünü benimseyen bir partinin mensuplarıyız. Kaldı ki Rusya da Kurtuluş Savaşı'mız süresince Atatürk'e ve silah arkadaşlarına büyük destekler sağlamıştır. Özellikle Kırım konusunda bazı kışkırtmalar ve provokatif işler olabilir. Ama bizler barışı önemsiyoruz. Barış için çalışıyoruz" diye konuştu.

İNŞAAT İÇİN KIRIM'DA BÜYÜK BİR ALAN VAR
Atila Sertel, Türk işadamlarının Kırım'daki inşaat projelerinde neden yetersiz kaldığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: "Türkiye inşaat açısından tamamen doymuş durumda. Tüm müteahhitler büyük sıkıntıda. Oysa ki Kırım bu konuda çok uygun. Kırım'da inşaat için ciddi bir alan var. Aradaki sorunların bir an önce aşılmasını temenni ediyoruz. Türkiye'deki inşaat sektörü Kırım'a el atmalıdır. Bu konuda Türkiye ve Kırım'daki yetkililere büyük görevler düşüyor. Biz hem coğrafya hem de dil, din olarak da çok yakınız. İlişkilerdeki zaafiyetin aşılması gerekiyor."

RUSYA'NIN DAVETİ SİZİ KORKUTUYOR MU?
"Rusya'dan gelen davet sizi korkutmuyor mu" şeklindeki soruya da Sertel, "Siyaset korkarak yapılacak bir şey değil. Siyaset yaparken korkulmamalı. Ben, Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam. Daha önce, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı yaptığım dönemde de Abhazya'dan bir davet almıştım. Akabinde Gürcistan'dan büyük bir baskı oldu. Bizim Dışişleri Bakanlığı üzerinden ziyareti engellemek istediler. Biz de 'tamam Türkiye, Abhazya'yı bir devlet olarak tanımıyor ama oradaki Türklerle dostluklarımız var' dedik. Ve Abhazya'ya gittik. İyi ki de gitmişiz" yanıtını verdi.
CHP'li Sertel, Muradov'un daveti konusunda da CHP Genel Merkezi ile görüşeceğini ve izin alarak bir heyet oluşturacağını anlattı. Heyette bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da olacağını vurgulayan Sertel, "Türkiye'ye ve Kırım'la ilişkilerimize katkı koyacağımıza inanıyorum" dedi.

TRUMP'UN HAKARETLERİNİ İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ
Sertel, Türkiye- ABD ilişkileri ve Suriye konusunda da çarpıcı değerlendirmeler yaptı. ABD'nin Türkiye'ye asla ve asla dostlukla yaklaşmadığını, Güneydoğu'da ve Suriye hattında kendi hedeflerine ulaşmak için terörü destekler göründüğünü dile getiren CHP'li Atila Sertel, "Ancak maalesef bizi yönetenler, ABD tarafından gelen, kendilerine yönelik hakaretleri bile sineye çekiyorlar. Özellikle ABD Başkanı Trump'ın Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümete hakaretleri sadece onlara değil Türkiye Cumhuriyeti'ne de yapılmıştır. Maalesef bu hakaretleri kendisine iade edemediler. Biz bunu içimize sindiremiyoruz. Türkiye'de kendilerine karşı olan herkesi tehdit edip cezalandıran, cezaevlerine atanlar ne yazık ki bu konuda Trump'a sesini çıkaramamıştır" diye konuştu.

ERDOĞAN VE ESAD GÖRÜŞÜYOR...
Sertel, Suriye konusunda ise şu flaş açıklamaları yaptı: "Suriye'de Putin ve Rusya devreye girdi. Tüm dengeler değişti. Aslında, şuan Erdoğan ile Esad, Putin üzerinden görüşüyor. Bunun resmi zemine oturtulması lazım. Türkiye, eğer terörle uğraşmak istemiyorsa, kendi toprak bütünlüğünü korumak istiyorsa Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumalı ve kollamalıdır. Terör unsurları bölgeden temizlenmelidir...
Öte yandan, ABD, S-400'lerin de devre dışı kalmasını istiyor. Ama Türkiye devleti bunun için bir masraf yapmıştır. İktidarın bu konuda nasıl bir tavır takınacağını hep birlikte göreceğiz."

KARADENİZ TİCARET GÖLÜ OLACAK
Sertel'in röportajını dikkatle takip eden Rusya Kırım Türkiye İş ve Dostluk Vakfı Başkanı Yazdan Kaya da bölgedeki duruma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın Karadeniz'deki tüm limanlarını Kırım'a taşıdığını vurgulayan Kaya, "Daha önce Hamburg- Stutgart olan ticaret hattının güzergahı artık Pekin- Kırım olacak. İpek Yolu'nun başlangıç noktası Pekin, varış noktası Kırım'dır. Uzak Asya'nın yeni ticaret güzergahı bu hat olacaktır. Yani 200 milyar dolarlık üretim değeri Karadeniz'den dünyaya yayılacak. Türkiye de bu tarihi fırsattan istifade etmelidir" görüşünü dile getirdi.
 

 
Minik Esila'ya donör aranıyor
 
Boşanma kararını 'Erik Dalı'yla kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan tepki... Pilav yemeye diye Mevlid-i Nebi Haftası'na götürdüler!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden ...
İzmir Kuş Cenneti'ndeki ölümler Meclis gündeminde
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, elektrik ...
İzmir milletvekili pilot oldu
Güneydoğu Havacılık Uçuş Okulu’nda Çok Hafif Hava Aracı kategorisinde ...
 
CHP'li Sındır: Hastaneler şirket, hastalar müşteri!
Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü ...
"Kurul kararı İnsan Hakları Başkanı için çiğnendi"
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
Erdoğan: Skandal mektupları geri takdim ettik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın daveti ...
 
HDP’li Ahmet Türk hastaneye kaldırıldı
Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş ...
AK Parti'den istifa furyası
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan kuracakları partileri ...
CHP'li Sertel'den flaş çıkış! Binali Bey yola gel!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Alsancak ve Göztepe statlarını yerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri