ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Üç Türk ABD ordusunu dolandırdı... FBI devreye girdi!
Üç Türk ABD ordusunu dolandırdı... FBI devreye girdi!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu!
Pençe-Kaplan bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu!
Pençe-Kaplan bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
19 Nisan 2020 Pazar - 11:40

CHP'den AK Parti'ye: Gölge etmesinler...

İzmir'de AK Parti- CHP arasındaki koronavirüs salgını önlemleri ve yardımlarla ilgili polemik büyüyor. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti cephesinden gelen sert eleştirilere, "Halkın sağlığını umursamayanlardan, insan hayatına karşılık parayı seçenlerden, miting meydanlarında ahkam kesip salgın zamanında halktan para toplamaya çalışanlardan, bu ülkenin de, bizim de bir beklentimiz yok. Gölge etmesinler başka ihsan istemez" yanıtını verdi.

CHP den AK Parti ye: Gölge etmesinler...

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ile Mahmut Atilla Kaya'nın CHP'li belediyeleri hedef alan açıklamalarının ardından CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den yazılı bir açıklama geldi. Yücel, “Belediye başkanlarımız ve bizler için, salgında Türk halkının sağlığına karşı parayı tercih etmiş bir iktidarın asılsız ve mesnetsiz suçlamalarına cevap vermek aslında zül geliyor. Ama bazen, kendilerine gelmeleri için gerçekleri yüzlerine vurmak gerekiyor” dedi.

Salgının etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiği şu günlerde AK Parti iktidarının CHP'li belediyelere ve belediye başkanlarına yoğun bir saldırı başlattığını, onları başarısız göstermeye çalıştığını vurgulayan Yücel, şunları söyled:

"AKP'li milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, il başkanı ve yancı MHP'li yöneticiler adeta talimat almış edasıyla başta İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, tüm belediye başkanlarımıza yönelik bir algı operasyonu yapmaya çalışılıyorlar. İzmir halkıyla ele ele vermiş, tüm ihtiyaç sahiplerine destek veren belediye başkanlarımız elbette bu mesnetsiz iddialarla uğraşarak vakit kaybetmeyecekler. Tüm İzmir, Cumhur ittifakının bu faydasız çabasının sebebini biliyor. Açıkçası iktidar kanadının bu tavır ve tutumunun temel sebebi, başta salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerden beri bu süreci ve krizi yönetme konusundaki başarısızlıklarını ve beceriksizliklerini gizleme, diğer yandan da CHP'li belediyelerin ve belediye başkanlarının salgınla mücadelede attığı doğru adımları ve İzmirlilerin takdirine mazhar olan kriz yönetimindeki başarılarını örtme çabasıdır. Umreden gelen on binlerce kişinin karantina uygulanmadan yurda giriş yapmasından tutun da, futbol maçlarının seyircisiz oynanması ve liglerin ertelenmesi kararının verilmesinde gecikilmesi, maske dağıtımındaki beceriksizlik ve son olarak 10 Nisan'da 2 saat önceden duyurularak, baskın gibi uygulanan ve yüz binlerce vatandaşımızı bir anda sokağa döken, sokağa çıkma yasağı skandallarının cevabını veremeyenler, kalkmış gece gündüz canla başla çalışan belediye başkanlarımız üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışıyor. Buna ne biz, ne de İzmirliler izin verir."

SOYER'E ÖVGÜ

Yücel, İzmir’de Büyükşehir Belediyesinin ve Tunç Soyer’in süreci akılla, bilimle, insanüstü bir çaba ve yardımlaşmayla yürüttüğünü, iktidarın ülkeyi kaderine terk ettiği gibi, İzmirli vatandaşları yalnız bırakmadığını ileri sürdü. Deniz Yücel, "İktidar kanadı bu süreci yönetememe konusunda kararlı ve tutarlı bir çizgide ilerlerken; başta İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer olmak üzere, İzmir’de görev yapan tüm CHP’li Belediye başkanları ve belediyelerimiz, bu süreci gösterişten uzak, fakat büyük bir titizlikle ve öngörüyle halk sağlığını korumaya ve halkın temel ihtiyaçlarını gidermeye odaklanarak başarılı bir şekilde yürütüyorlar. Başta İzmir büyükşehir belediyemiz olmak üzere, tüm belediyelerimiz düzenli olarak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları, ücretsiz maske dağıtımı, maske üretimi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak paketi dağıtımı, alışveriş çeki, nakit yardımı, sebzeyi meyveyi halkın ayağına götüren seyyar pazar uygulaması ve benzeri birçok hizmete imza atmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle belediyelerimiz kapı kapı ücretsiz ekmek dağıttılar. Bu hafta sonu da aynı organizasyona hazırlanan belediyelerimizin İçişleri Bakanlığınca ücretsiz ekmek dağıtmasına izin verilmedi. Dağıtım Fırıncılar odasınca yapıldı. Amaç CHP’li belediyelerin halkla temas etmesini engellemek. Neden? Çünkü başarılılar" dedi.

GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEZ
“İzmir’de yardımlar sadece CHP’lilere yapılıyor” suçlamasına da yanıt veren Yücel, “Belediye başkanlarımız ve bizler için, salgında Türk halkının sağlığına karşı parayı tercih etmiş bir iktidarın asılsız ve mesnetsiz suçlamalarına cevap vermek aslında zül geliyor. Ama bazen kendilerine gelmeleri için de gerçekleri yüzlerine vurmak gerekiyor” dedi.

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'li bazı vekiller salgın sebebiyle belediyelerimiz tarafından yapılan yardımların, yalnız CHP'lilere yapıldığını iddia etmişler. Bunu bir ilçede ispat etsinler, derhal gereğini yapalım. Bizim insanları siyasi görüşünden, ideolojisinden, inançlarından dolayı ayırmayan siyaset anlayışımız birilerini korkutuyor. Hatta adeta zangır zangır titretiyor. Çünkü kavgadan, kaostan, kamplaşma ve kutuplaşmadan beslenen siyaset anlayışı artık prim yapmıyor. Kendileri zamanında tüm yardımları, tüm devlet kadrolarını, tüm bağışları, tüm hazine arazilerini, tüm ihaleleri, devletin tüm imkanlarını kendi yandaşlarına hatta hain FETÖ’ye akıttıkları için, herkesi kendileri gibi sanıyor olabilirler. Ama artık öğrensinler, kendilerinin değişmez politikası olan ayrımcılık, çıkar ilişkileri, din istismarı, yandaş kayırmacılık bizim işimiz değil. Yine birisi kalkmış “CHP bu süreci istismar etti” demiş. Hizmet etmek, vatandaşa sahip çıkmak, kriz yönetmek ne zamandan beri istismar etmek oldu? Asıl AKP iktidarı halkın 18 senedir kendilerine verdiği yetkiyi istismar etmiştir. Nasıl istismar etmiştir? Kamu kaynaklarını eşe, dosta, yandaşa akıtarak istismar etmiştir. Bugün devlet hazinesi tabiri caizse tam takır kuru bakır olmasaydı, ülke genelinde tam zamanlı sokağa çıkma yasağı yada karantina uygulanırdı. Ancak AKP iktidarı bunun ekonomik sonuçlarından korktuğu içindir ki, uygulayamıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ülke genelinde sokağa çıkma yasağı için açık açık "bunun ekonomiye maliyeti çok ağır olur" diyebiliyor. Her şeye para buluyorlar ama halk sağlığına gelince ekonomiye maliyeti ağır olur diyorlar. Aynı Cumhurbaşkanlığı sözcüsü “82 milyon vatandaşımıza maske ulaştırmak kolay değil” diyebiliyor. Ülkeyi yönetenler devlet ciddiyetinden ve hükümet olmanın sorumluluğundan uzaklaşmış durumdalar. Halkın sağlığını umursamayanlardan, insan hayatına karşılık parayı seçenlerden, miting meydanlarında ahkam kesip salgın zamanında halktan para toplamaya çalışanlardan, bu ülkenin de, bizim de bir beklentimiz yok. Gölge etmesinler başka ihsan istemez."

 
Kaymakam'ın evine kapı açılması için ağaçları kestiler!
 
Soyer'den korona raporu! İzmir'de 56 bin 213 aileye ulaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrükçü’den kargo ve eczane çalışanlarına siperlik
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgınıyla mücadele ...
İzmir'de taksilere 1 ayda ikinci temizlik
İzmir'de koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında taksiler İzmir ...
Can kaybı 1890'a yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs salgınına ilişkin ...
 
İzmir'deki mültecilerde korona şoku... Harmandalı için flaş çağrı
İzmir Barosu Barosu Göç ve İltica Komisyonu Üyesi avukatlar tarafından ...
Başkan Soyer'den bisikletli teftiş!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sokağa çıkma yasağı nedeniyle ...
80 yaşındaki yurttaş, Erdoğan'a hakaretten karakola götürüldü!
Ankara'da Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkması yasak olan 80 yaşındaki ...
 
MHP'li Bozan'dan iyi haber!
Testleri pozitif çıkan ve hastanede tedaviye alınan MHP Urla İlçe Başkan ...
O güzel canları unutmadılar!
Konak Belediyesi ekipleri, İzmir'in simgesi olan saat kulesinin önündeki güvercinleri besledi.
İzmir'den yasak manzaraları...
İçişleri Bakanlığı'nca hafta sonu için sokağa çıkma yasağı ilan edilen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri