ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5977
    Dolar
  • Euro
    34,8339
    Euro
  • Altın
    2.496,930
    Altın
  • Bist-100
    9.457,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
21 Mayıs 2020 Perşembe - 16:27

CHP'den Çav Bella hamlesi! Suç duyurusunda bulunacaklar

İzmir'deki bazı camilerden Çav Bella isimli şarkının yayınlanması konusunda CHP'den flaş bir hamle geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, camilerin ses sistemine girip şarkı yayını yapan kişilerin yakalanması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP den Çav Bella hamlesi! Suç duyurusunda bulunacaklar

SONKALEİZMİR- Yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, kutsal mekanlar olan camiler üzerinden yapılan bu saldırıyı "alçakça ve provokasyon" olarak nitelendirirken, "Bu dini değerlerimize, inancımıza, birliğimize, kardeşliğimize ve İzmir’e yapılmış bir saldırıdır. Bizler için kırmızıçizgimiz olan bu değerlere yapılacak saldırılar asla kabul edilemez ve gereken cevap önce bizim tarafımızdan verilir. Kurtuluş Savaşı'mızda dinimize, namusumuza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza saldıranlara gerekli dersi veren İzmirliler adına, tüm Müslümanlara olduğu gibi İzmir’e ve İzmirlilere de yapılmış saydığımız bu saldırıda, tavır koymak boynumuzun borcudur. Camilerimizin, güzel dinimizin ve tüm kutsal değerlerimizin provokasyon malzemesi olarak kullanılmasına CHP olarak asla göz yummadık, bundan sonra da yummayacağız" dedi.

Tüm bu nedenlerle yapılan hain saldırının fail veya faillerinin bir an önce bulunması gerektiğini vurgulayan Yücel, "Bu yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için, CHP İzmir İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü birilerinin İzmir’i, hatta Türkiye’yi karıştırmak için nasıl tehlikeli bir provokasyon içinde olduğunu görüyoruz.  Camilerimize ve kutsal değerlerimize saldıracak kadar gözü dönmüşlerin bir an önce bulunması ve adalete teslim edilmesi adına büyük bir gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Böylesine bir provokasyon sadece kınama ve mesajlarla geçiştirilemeyecek kadar hayati bir konudur. Bu bağlamda da CHP olarak ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Bulunacağımız suç duyurusuyla da bunun ilk adımı atıyoruz. Sonuç alınıncaya kadar adli sürecinde takipçisi olacağız" diye konuştu.

BU OYUNA GELMEDİĞİMİZİ GÖSTERELİM

Deniz Yücel, camide çalınan korsan şarkının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim çalışmalarında kullanılması konusunda ise şunları söyledi: "Sayın Tunç Soyer’e yönelik böylesine çirkin bir değerlendirme veya yakıştırma yapanları kınıyorum. Buna cevap vermek bile istemem. Ancak, Bu olayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in basında çıkan (Çav Bella şarkısı benimle özdeşleşti) şeklindeki açıklamasından 3 gün sonra yapılması ve çalınan şarkının Çav Bella olarak seçilmesi, çok net bir şekilde bu işin Tunç Soyer'i ve CHP'yi hedef göstermek için yapıldığının kanıtı. Provakasyon, kumpas ya da siyasi tezgah kurma yöntemleri geçmişte de uygulandı ve ülke zarar gördü. Benim tavsiyem, hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, kimsenin bu yöntemlere prim vermemesi ve tuzaklara düşmemesi.Şunu açıkça ifade ediyorum, dini değerlerimize camilerimiz üzerinden yapılmaya çalışılan bu alçak saldırıda iki şey yapabiliriz. Birincisi ve bizce olması gereken, bu saldırı karşısında ortak tepkimizi gösterir, el birliği ve gönül birliği ile tüm halkımızın manevi duygularını inciten bu provokasyonun karşısında durabiliriz. Bu karşı duruşla da böylesine alçakça bir saldırı kimden gelirse gelsin, bizleri bölemeyeceklerini, oyuna getiremeyeceklerini ve dinimize yapılacak bir saldırıda omuz omuza olacağımızı gösterebiliriz. İkinci tercih olarak ise bu saldırının ucundan köşesinden, işimize gelen şekilde haksızca başkalarını suçlayarak veya hedef göstererek, bu işi ideolojik çatışmalara dönüştürerek, kutuplaştırmayı artırarak veya siyasi kaygılarlapolemik yaratarak, bu saldırıyı yapanların amaçlarına ulaşmalarını sağlarız. Biz bu iki seçenekten ilkini tercih ettik ve o yolda bu saldırının amacına ulaşmasına ve yapanların yanına kar kalmasına izin vermeyeceğiz. Diliyorum ki, bu saatten sonra İzmir’in isminin bu tartışmalarla anılmaması için, birliğimizin ve İzmir halkının yaşanan salgında gösterdiği dayanışmanın bozulmaması için, mübarek ramazan ayını bayram coşkusuyla uğurlayabilmemiz için, herkes sorumlulukla davranır ve bu kirli oyuna gelmediğimizi gösteririz.”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yarın İzmir Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

 

 
Sağlıkçılardan ek ödeme talebi! TAVANDAN YATIRILSIN
 
Başkan Soyer, İZBETON'dan başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karamollaoğlu’ndan: Seçimlere müdahale edecekler
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katıldığı programda seçimlere ...
Ahmet Davutoğlu'ndan çarpıcı sözler!
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık dönemiyle ilgili kendisine ...
Camide Çav Bella'ya CHP'den ilk yanıt....
İzmir'de tartışmalara neden olan camilerden Çav Bella şarkısının çalınmasına ...
 
Özgür Özel'den RTÜK Başkanı'na sert sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK Başkanı Başkanı Ebubekir Şahin'in ...
CHP’den o doktora suç duyurusu!
Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü'nde görev ...
İBB'den İçişleri Bakanlığı'na 'soruşturma' yanıtı...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü ...
 
Adalet Bakanı'ndan 'Barış Pehlivan' açıklaması
Tutuklu gazeteci Barış Pehlivan'ın Silivri Cezaevi'nde infaz memuru tarafından ...
Fatih Erbakan'dan skandal sözler!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı bir canlı ...
Kılıçdaroğlu: Eren için Ankara'dan talimat gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri