ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2640
    Dolar
  • Euro
    34,7819
    Euro
  • Altın
    2.412,770
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
13 Kasım 2023 Pazartesi - 16:36

CHP'den "Gölge Kabine" açıklaması...

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Gölge Kabine dediğimiz yapı ise, dünyada sol-sosyal demokrat partilerde olduğu gibi ilgili bakanlıkları takip eden, denetleyen, gerektiği takdirde yapıcı muhalefet yapan, siyaset üreten bir yapı" ifadelerini kullandı.

CHP den  Gölge Kabine  açıklaması...

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 38. Olağan Kurultay sonrasında ilk kez bugün toplandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi’nde; 38. Olağan Kurultay sonrasında ilk MYK toplantısına başkanlık yaptı.

Kurultay sonrası ilk Parti Meclisi toplantısı, 11 Kasım 2023 Cumartesi günü yapılmıştı. CHP Genel Başkanı Özel, toplantıda; partinin yeni MYK üyelerini açıklamıştı…

CHP’nin Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı sonrası basın açıklaması düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı…

Yücel, yeni Anayasa tartışmaları hakkında, “Anayasa’yı tanımayan, uygulamayan, açık hükümlerini yok sayan bir anlayışla Anayasa değişikliğini konuşmayız ve tartışmayız” ifadelerini kullandı.

Yücel’in açıklamalarından başlıklar şöyle:

-Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulundaki görev dağılımını kamuoyuyla paylaştı.

-Merkez Yönetim Kurulumuz, idari işlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ile “Gölge Kabine” dediğimiz, mevcut hükümet sistemine karşılık gelen Genel Başkan yardımcılarından oluşuyor.

-Bu kısmı biraz açacak olursak; idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılarımız ağırlık olarak parti yönetimiyle, “Gölge Kabine” dediğimiz yapı ise, dünyada sol-sosyal demokrat partilerde olduğu gibi ilgili bakanlıkları takip eden, denetleyen, gerektiği takdirde yapıcı muhalefet yapan, siyaset üreten bir yapı.

9 KADIN 9 ERKEK

-Şunun altını çizmek istiyorum, Recep Tayyip Erdoğan kabinesinde 18 bakandan 17'si erkek, yalnız 1 kadın var.

-Cumhuriyet Halk Partisi'nin MYK'sında yer alan 18 Gölge Bakanın 9'u kadın, 9'u erkek. Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadroları ile Türkiye'yi yönetmeye ve sorunları bir bir çözmeye talip bir parti…

-Kadın-erkek eşitliğindeki hassasiyetimiz, tamamı alanında uzman kişilerden oluşan yetkin, genç, dinamik, inançlı ve kararlı kadrolarımız da bunun en somut göstergesi…

“MYK’DA YEREL SEÇİMLER KONUŞULDU”

-Bugün ilk MYK toplantımıza, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in sunumuyla başladık. Elbette ki ülke gündemine dair değerlendirmelerimiz oldu.

-Bunun yanında, yaklaşan Yerel Seçimlerle ilgili olarak partimizin izleyeceği yol ve yöntemleri de konuştuk. B

-ugün MYK'da İsrail – Filistin meselesi de görüşüldü. Bu konuyla ilgili birazdan detaylı açıklama yapacağım. Ancak yeri gelmişken bir hususu paylaşmak istiyorum. Genel Başkanımız Kurultay Sürecinde etkili bir dış politika izleyeceğimizi söylemişti.

-Acil bir başka gündem çıkmaz ise Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İlk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine, ikincisi ise Can Azerbaycan'a gerçekleştirmeyi düşünüyor.

ANAYASA AÇIKLAMASI

-Gelelim en sıcak gündeme. Bir devlet krizi yaşıyoruz. Geçen hafta Yüksek Yargı organları arasında yaşananlar basit bir yargı krizi olarak nitelendirilemez.

Anayasa, maalesef yargı eliyle açık biçimde ihlal edilmiştir. Anayasa Mahkemesi’ne ve Yüce Meclis’e had bildirmeye varan açıklamalar yapıldı.

-Yüksek yargı organları arasında restleşmeye, hatta hesaplaşmaya tanıklık ettik. Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması asla kabul edilemez.

-Yargıtay 3. Ceza Dairesinin geçen hafta verdiği karar, bir utanç vesikasıdır, Türkiye'de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmadığı anlamına gelmektedir. Bu, kuvvetler ayrılığını, hukukun üstünlüğünü, mahkemelerin bağımsızlığını yok etme girişimidir.

-Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir, devletin de, mahkemelerin de meşruiyet kaynağı Anayasadır. Anayasa'nın 153. maddesine göre Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.

-Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “Kişi hürriyeti ve güvenliği” hakları ihlal edilmiştir.Anayasa Mahkemesinin kararı Anayasaya uygundur. Anayasa Mahkemesinin benzer olaylardaki içtihatlarına uygundur.

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin benzer olaylardaki içtihatlarına uygundur.

-Geçen hafta yaşanan bu olayla, çok net bir şekilde görülmüştür ki, AKP’nin 21 yıl içinde çürüttüğü yargı kurumu artık çatırdamaya başlamıştır. Türkiye uzun süredir ciddi bir ekonomik kriz yaşamaktadır, şimdi buna yargı ve devlet krizi eklenmiştir.

-Yargıyı siyasallaştırmak kimseye fayda sağlamaz. Adaletin olmadığı yerde iktidar sahipleri dahil, kimse güven değildir.

-Ne yazık ki, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bu süreçte çok kötü ve başarısız bir sınav vermiştir. Yüksek yargıda yaşanan bu devlet krizini görüşmek üzere TBMM'de Danışma Kurulu Toplantısının yapılmamış olması,

-Daha doğrusu bir yerden gelen talimatla bu toplantının gündeme bile alınmamış olması demokrasimiz adına kaygı vericidir.

-Konuşamazsak, tartışamazsak, sorunları çözme konusunda istişare kültürünü, arka kapı diplomasisini işletemezsek, hele de halkımızın bize vermiş olduğu yetkinin ve görevin gereklerini meclis olarak yapmazsak bu halk, bu millet bunu asla unutmaz.

‘EMANETÇİ BAŞKAN’ AÇIKLAMASI

Yücel, CHP lideri Özel için ’emanetçi başkan’ yorumları yapıldığı yönünde gelen bir soru üzerine şu yanıtı verdi:

-Kurultayımız demokrasi şöleni havasında geçti. Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz.

-Sayın Özgür Özel’e emanetçi başkan yakıştırması yapılması bir saygısızlıktır. Hatta daha da ötesi hadsizliktir.

-Biz mahallelerden itibaren sandık koyduk. Parti Meclisi üyelerimiz ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz örgütümüzün sandığa yansıyan iradesi sonucu seçildi.

-Sayın Ekrem İmamoğlu, 25 yıl sonra İBB’yi kazanan çok başarılı bir belediye başkanımız. Ne Parti Meclisimiz ne de Yüksek Disiplin Kurulumuz için bir kişiye uzaklık ya da yakınlığın kriter olmadığını kesin bir şekilde ifade etmek istiyorum.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK MESAJI

-Biz geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi sürdürüyoruz. İttifaka kapımızı kapatmadık ve kapatmayız.

-Ancak bunun bir alışverişe ya da pazarlığa dönmesine de karşıyız. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in birtakım keskin açıklamaları oldu.

-Daha yerel seçim takvimi açıklanmış değil. Biz hem kazanmak hem de ittifak yapacağımız partilerin kazanmasını, daha da ötesinde ülkemizin demokrasisinin kazanması için gereken her türlü adımı da atarız, bu tip adımlara da kapımız açıktır.

 
Çiğli Belediyesi’nden Harmandalı’ya imar müjdesi
 
İYİ Parti'de bir istifa daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den 'Adalet için direniş' daveti..
CHP İzmir İl Başkanlığı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili ...
AK Partili Çankırı'dan Başkan Soyer'e Kemeraltı eleştirisi...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kemeraltı Çarşısı'nda ...
Zafer Partisi İzmir'den ''100. Yıl Zafer Gençliği'' etkinliği... Özdağ da geliyor!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Konak İlçe Başkanlığı'nın ...
 
İYİ Partili Dervişoğlu'dan ittifak açıklaması... ''Güzel hatırınız için 2028'i mi kaybedelim''
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Özgür Özel: TBMM'deki eylemimiz devam edecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP grubunun TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme ...
AK Partili İnan'dan Başkan Soyer'e kahve eleştirisi!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Çankırı ve Osmanağaoğlu şehit aileleri ve gazilerle buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile MHP İzmir Milletvekili ...
MHP’li Yönter’den gazeteciye tehdit: ‘Nefesimiz ensende’
TİP milletvekili Can Atalay‘la ilgili AYM kararını uygulamayan Yargıtay ...
AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ’a yeni görev
AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri