ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2423
    Dolar
  • Euro
    44,6905
    Euro
  • Altın
    4.176,780
    Altın
  • Bist-100
    9.487,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/33°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama: Her an her şey olabilir, değişebilir, genel durumu kritik
Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama: Her an her şey olabilir, değişebilir, genel durumu kritik
Dilek İmamoğlu'ndan Emine Erdoğan'a çağrı
Dilek İmamoğlu'ndan Emine Erdoğan'a çağrı
Çanakkale açıklarında deprem!
Çanakkale açıklarında deprem!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Ferdi Zeyrek'in yaşadığı kazanın ayrıntılarını anlattı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Ferdi Zeyrek'in yaşadığı kazanın ayrıntılarını anlattı
ak parti, erdoğan, izmir,
9 Haziran 2021 Çarşamba - 09:46

CHP’den Kemalpaşa çıkarması!

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen ilçe çalışmaları kapsamında CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır Kemalpaşa Bağyurdu ve Ören’de kiraz alım noktalarında üreticilerle buluştu, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

CHP’den Kemalpaşa çıkarması!

Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyalı ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen programa İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, parti yöneticileri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları da katıldı.

 
“KİRAZ TARLADA 10 LİRA MARKETLERDE 30 LİRA”
Kiraz üreticilerinin elde ettikleri mahsulle masraflarını dahi karşılayamaz durumda olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Sındır, “Ürününü yüksek girdi maliyetleri nedeniyle ederine satamayan çiftçimiz yoksullaşıyor, üreticimizin düşük ürün fiyatları nedeniyle borç yükü her geçen gün katlanıyor. 19 yıldır iktidara ‘üretim yaşamdır, üretimin desteklenmesi ise şarttır’ diye sesleniyoruz ama cevap alamıyoruz. Bir kilo kirazı 15 ila 20 lira maliyetle yetiştiren üreticimiz iç piyasaya ürününü bugün 10, 12 liradan satmak zorunda bırakılıyor.  Artık çiftçi, üretim yapmamanın maliyetini hesaplıyor acaba üretim yapmasam mı diyor ve her geçen gün üretici, üretimden yavaş yavaş kopuyor. Kiraz alım noktalarında, tarlada 10 lira olan kiraz marketlerde 30 lira. Tüccarların ağız birliği yaparak üreticinin malını maliyetinin dahi altında almaya çalışmasına iktidar göz yumamaz. Serbest piyasada rekabet koşullarının ortadan kaldırılmasını iktidar görmezden gelemez. Rekabet Kurulu ile Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasalarını İzleme ve Değerlendirme Kurulu bu işe dur demeli. Üreticiyi; önce don afeti, sonra da rekolte vurdu şimdi ise tüccarların istediği gibi piyasa oluşturmasına izin veren iktidar vuruyor. İlk genel seçimlerde iktidar olacağız; üreticimizin hakkını, tüketicimizin sağlıklı ve ucuzu almasını sağlayacağız” dedi.


 
“2021 YILININ SADECE İLK DÖRT AYINDA 36 BİNİ AŞKIN ESNAF İFLAS ETTİ”
Zor günler geçiren esnafın sorunlarının yönetilemeyen pandemi nedeniyle çığ gibi büyüdüğünü söyleyen Sındır, “Pandemi nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan esnafımız; yüksek kur, ağır vergiler ve artan girdiler nedeniyle kazanamıyor, sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. İktidar pandemi döneminde esnafa yok hükmünde destek verdi, verdiği destek koyduğu vergilere bile yetmedi , esnaf o destekle BAĞ – KUR primlerini bile ödeyemedi.  Esnafımız pandemi boyunca sahipsiz, çaresiz ve korumasız bir durumda kaldı. 2021 yılının sadece ilk dört ayında 36 bini aşkın esnaf iflas etti. Milletin parasını geçmediğimiz yollara, köprülere, uçamadığımız havaalanlarına, gitmediğimiz hastanelere değil can çekişen esnaflarımıza hibe desteği olarak verin. Esnaf ekonomik hayatın, sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. Kaderine terk edemez, yaşadıklarını sıkıntıları, sorunları görmezden gelemezsiniz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bu karanlık düzene son vereceğiz. İktidar olacak, Esnaf Bakanlığını kuracağız, esnafımızın kredilerini, faizsiz taksitlendireceğiz, kiralardan stopajı kaldıracağız” dedi.


 
“ESNAFIN, ÇİFTÇİNİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Esnafın, borç batağı içine düştüğünü söyleyen Milletvekili Bayır ise  “Pandemi öncesinde esnaflarımız zaten zor durumdaydı. Pandemi sonrası ise, AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucunda, işletmelerinin kapılarını açamayan esnaflarımız olumsuz etkilenerek, borç sarmalına girdi. Bugün net bir biçimde gördük ki, AKP güzel ülkemizi yönetemiyor.  Devlet bankalarından, çiftçiye verilmesi gereken krediler yandaşlara gitmiş. Bu paralar bankalara geri ödendi mi, ödenmedi mi bilmiyoruz çünkü, ‘Ticari Sır’ denilerek cevap verilmiyor. 128 milyar dolar nerde diyoruz, her birinden farklı  ses çıkıyor. Ciddiyetten, liyakatten uzak bir devlet yönetimi var. Başkanlık sistemi gelince, ‘Dolar düşecek, ülkeye huzur gelecek’ söylemlerini atanların, ülkeyi getirdiği yer ortada. Esnafın, çiftçinin dayanacak gücü kalmadı. Elektrik, su parasını yatıramayan esnaf var.   Pandemi de esnafın dükkanı kapalıydı ama vergi ve sigortalar alınmaya devam edildi. Tam kapanma döneminde işletmelerinin kapılarını açamayan esnafların, pandemi dönemi içerisindeki vergilerinin silinmesi gerekiyor” dedi. 

 
Kahvehane esnafından 'Oyun yasağı' tepkisi... ''BOŞUNA AÇIYORUZ''
 
''Müsilaj İzmir'i de felakete götürebilir''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da Atatürk büstü olmayan mahalle kalmayacak!
Karaburun Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği meydan düzenlemesi ve kafeterya ...
Bornovalı öğrencilerden örnek davranış
Ege Üniversitesi Çev-Temiz projesi öğrencileri koronavirüs salgını sürecinde ...
Soyer: Engelsiz bir kent yaratmak için çalışıyoruz...
Engelsİzmir 2021 Kongresi kapsamında düzenlenen "Pandemi, Afet ve Depremlerde ...
 
Foça, 'Sakin Şehir' oluyor!
Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Sakinşehir başvurusunda ...
Kuşadası'nda estetik karşılama...
Geçtiğimiz yıl Kuşadası Kent Estetik Kurulu kararıyla Selçuk girişine ...
DİDER, Almanya'da 5 İzmir Tanıtım Ofisi açıyor!
Alanlarında uzman akademisyenler, iş adamları, bürokrat ve meslek örgütleri ...
 
Menderes'te ilk hasat!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'inüreticilere verilmesini ...
Başkan Soyer'den işbirliği vurgusu!
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın düzenlediği "Yeşil Şehirler Konferansı"nda ...
KUŞADASI’NDA MAVİ BAYRAKLAR GÖNDERE ÇEKİLDİ!
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, Mavi Bayrak almaya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri