ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2494
    Dolar
  • Euro
    34,8094
    Euro
  • Altın
    2.430,130
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
3 Ocak 2020 Cuma - 19:25

CHP'den flaş Urla hamlesi... Yeni başkan seçilecek!

Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ve yerine Kaymakam Önder Can'ın kayyum olarak atanmasının ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP, kayyum Can'ın çalıştırmadığı belediye meclisini halka açık olarak topladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclisin her ay aynı şekilde toplanacağını ve kendi içinden yeni bir başkan seçeceğini açıkladı.

CHP den flaş Urla hamlesi... Yeni başkan seçilecek!

SONKALEİZMİR- Urla'da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un yerine kayyum atanmasına tepki amacıyla halka açık belediye meclis toplantısı düzenlendi. Urla ESO Park'ta düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Orhan Sarıbal'ın yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, çok sayıda ilçe belediye başkanı, milletvekili, partili ve Urlalılar katıldı. "Kayyum İdaresi Değil Halk İradesi" çağrısı ile yapılan toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, kayyumu ve tek adam yönetimini eleştirirken, "Ferman padişahınsa meydanlar bizimdir" dedi.

BU BİR KUMPAS, BURAK OĞUZ AKLANACAK
Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Burak Oğuz'un en kısa sürede mutlaka aklanıp görevine döneceğini belirterek, "Buna yürekten inanıyoruz. Onların bu darbeci zihniyeti asla galip gelmeyecek ve hukuk ve demokrasi kazanacak...Yüzde 67 buçukla seçilmiş başkanımız var. Sizlerin iradesiyle geldi. Bugüne kadar bir şey çıkmadı, adaylıkta çıkmadı, 8-9 ay sonra neden ortaya çıktı? Bunları düşünmek lazım. Bu bir kumpas, bu bir oyun! Bunları bozacağız” diye konuştu.

YÜCEL'DEN KAYYUMA TEPKİ
İl Başkanı Deniz Yücel de Oğuz'un aklanacağına inandığını vurgularken, belediye meclisini toplamayan kayyum Önder Can'a tepki gösterdi. Kayyum uygulamasını "tek adam sisteminin ürünü" olarak tanımladı. CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur da Urla halkının iradesinin gasp edildiğini savundu.

TUNÇ SOYER'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR
Ardından soruların kabul edildiği ikinci bölüme geçildi. Bu toplantı için biraz geç kalındığı yönündeki eleştiriye ve bundan sonra ne yapılacağı yönündeki soruya yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, flaş açıklamalar yaptı. Urla'da net bir irade ortaya koyacaklarını, her ay belediye meclisinin düzenli olarak toplanacağını vurgulayan Başkan Soyer, meclis içinden de yeni bir başkan seçileceğini açıkladı. Başkan Soyer, "Birbirimizin kusurunu aramaktan vazgeçelim. Birbirimizin eksiğini kapamak mecburiyetindeyiz. Seçilmiş büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, meclis üyelerimiz var. Güç bizde! Birbirimizin varsa hatası düzeltmek mecburiyetindeyiz. Bunu yapamazsak aldığımı yarayı büyütürüz. Bizim birbirimize çelik gibi sımsıkı sarılmamız lazım. Eğer bunu başaramazsak buradan bir adım ötesi yok. Sürekli geriye gideceğiz. Bizim arkamızda halk var. Egemenliğin millette olduğu bu tabloya sahip çıkacağız” dedi.

SEYİT TORUN'UN ZOR ANLARI
Bazı katılımcıların, Burak Oğuz ile ilgili söylentilerin seçimlerden çok önceden beri var olduğunu, hatta Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a rapor bile verildiğini söylemesi üzerine salonda gerilim iyice tırmandı. Torun'un anlatılanları dinlerken rahatsız olduğu görüldü. Milletvekili Tacettin Bayır ve İl Başkanı Deniz Yücel'in toparlama çabalarına rağmen söz alan Torun, adaylık sürecinde birçok aday için bu tür suçlamalar ve iddialar olduğunu anlattı. Torun, "Ama elde belge olmadıktan sonra her suçlamayı dikkate alacak değiliz. Kaldı ki bu benim tek başına aldığım bir karar değildi. Birçok süzgeçten geçiyor bu aday belirleme olayı. O yüzden bunu söylemeniz bile onun suçluluğunu kabul edip yargısız infaz yapıyorsunuz anlamına da geliyor. O yüzden hiçkimse suçluluğu ispat edilmeden suçlu değildir bir kere" diye konuştu.

O SÖZLER SOĞUK DUŞ ETKİSİ YARATTI
Ancak Torun'un açıklamaları salondaki tepkili partilileri ikna etmedi. Partili bir kadının, "Ben Burak Oğuz'un en yakınındaki isimlerden biriydim. Bu iddialar, seçimden önce de sonra da hep vardı. Aday olma dedim. Ama oldu. Siz de onu seçtiniz. Sonuç itibariyle göz göre göre oylarımızı heba ettiniz. Urla'yı kayyuma teslim ettiniz" sözleri şok etkisi yarattı.
Gerginlik CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam'ın birlik ve beraberliği vurgulayan, sakin konuşmasıyla yatıştı. Ardından toplantı sona erdi.

 
Büyükşehir'den hurda hizmeti!
 
Başkan Batur gökdeleni halka sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji tam fırtına uyarısı yayınladı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı son dakika uyarısıyla Marmara, ...
İzmir'deki o cinayetle ilgili ilginç gelişmeler
Erdoğan’a FETÖ Borsası mektubu: Örgütü ipinin ucundan yakaladık ve sizlere ...
Hacılarkırı'nda flaş karar!
İzmir 4. İdare Mahkemesi Bornova Hacılarkırı’nda yer alan eski askeri ...
 
Karaburun'daki o iddialarla ilgili açıklama
Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, mezarlığın üzerine ...
Takside dijital dönem başlıyor
İZMİR Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kamu işbirliğiyle taksi çağırma ...
Milyonluk miras beklerken borç çıktı!
İzmir'de yaklaşık 40 yıl annesiyle hukuk mücadelesi veren Recep Nişancı (54), ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan şehit askerler için başsağlığı mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar ...
Yargıtay'dan flaş Aziz Yıldırım kararı!
Yargıtay, 5'inci Ceza Dairesi, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin ...
Tunç Soyer'in imajı artık ona emanet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, reklam ve tanıtım ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri