ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,1705
    Dolar
  • Euro
    53,0034
    Euro
  • Altın
    6.709,940
    Altın
  • Bist-100
    14.443,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/23°
    ADANA
  • ANKARA
    3/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    2/16°
    IZMIR
  • KONYA
    1/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İran ABD'ye yeni barış teklifi
İran ABD'ye yeni barış teklifi
Trump'tan AB'ye gümrük vergisi tehdidi!
Trump'tan AB'ye gümrük vergisi tehdidi!
Pervin Buldan'dan Selahattin Demirtaş'a ziyaret
Pervin Buldan'dan Selahattin Demirtaş'a ziyaret
Özgür Özel 1 yıl sonra bugünü işaret etti!
Özgür Özel 1 yıl sonra bugünü işaret etti!
13 Kasım 2024 Çarşamba - 15:38

CHP duyurdu... Etki ajanlığı teklifi geri çekildi!

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kamuoyunda etki ajanlığı olarak bilinen kanun teklifinin geri çekildiğini duyurdu.

CHP duyurdu... Etki ajanlığı teklifi geri çekildi!

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kamuoyunda etki ajanlığı olarak bilinen kanun teklifinin geri çekildiğini duyurdu.

Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Haftalardır sürdürdüğümüz gerek halkımızın büyük desteğini alarak kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız ile gerek meclisteki çalışmalarımız ve eleştirilerimiz sonucunda an itibari ile geri çekildi” dedi.

'ETKİ AJANLIĞI' KANUN TEKLİFİ

Geçtiğimiz yasama yılında muhalefetin itirazları sonucu 9’uncu Yargı Paketi’nden çıkarılan ve kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak nitelendirilen teklif Noterlik Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklife konulan bir madde ile yeniden Meclis gündemine gelmişti.


Teklifin 16. maddesiyle casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda yeni bir suç ihdas edildi. Teklife ilişkin bilgi notunda, “Devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenlerin üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı düzenlenmektedir. Böylelikle belge ve bilgi temini veya açıklanması dışında casusluk maksadıyla suç işlenmesi de ayrı bir suç olarak düzenlenmekte ve casusluk faaliyetleriyle daha etkin mücadele edilmesi amaçlanmaktadır” denilmişti.

Notta şu ifadelere yer verilmişti:

‘‘Fiilin savaş sırasında işlenmiş veya Devletin savaş hazırlıklarını veya savaş etkinliğini veya askerî hareketlerini tehlikeyle karşı karşıya bırakmış olması ağırlaştırıcı neden olarak kabul edilmektedir.”

Kamuoyuna yansıyan ilk taslakta “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda Türk vatandaşları veya kurum ve kuruluşları ya da Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar, Türkiye’de suç işleyenler” hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verileceği ifade edildi. Ancak Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifte ‘‘Türk vatandaşları veya kurum ve kuruluşları ya da Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar, Türkiye’de suç işleyenler’’ ifadesi yer almamıştı.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Düzenleme basın meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere muhalefetin tepkisini çekmişti.

Öte yandan 'etki ajanlığı'nı yasalaştırmak isteyen AK Parti ve MHP'den 10 vekilin, Gürcistan'da çıkarılan benzer bir düzenlemeye 'demokrasi tehdidi' diyen deklarasyona imza verdiği ortaya çıkmıştı.

 
Balıkesirli susam üreticisine büyük destek!
 
Jet Fadıl'ın Caprice Gold'u satışa çıkarıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Esad açıklaması: Hala umudum var!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye lideri Beşar Esad ile ilgili ...
Yarına dikkat... Meteoroloji ve valilikten İzmir uyarısı!
İzmir Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere ...
Nasuh Mahruki neden gözaltına alındığını açıkladı!
Evine polis baskını yapıldığını ve gözaltına alındığını sosyal medya hesabından ...
 
Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç hakında karar!
Yasa dışı bahis soruşturmasında savcılığın adli kontrol kararına itiraz ...
İzmir Büyükşehir'den trafik uyarısı... Bu bölgelere dikkat!
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Kuzey Çevre Yolu’nun Karşıyaka ve Balçova ...
Elektrik akımı faciasında 2. duruşma!
İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına ...
 
İzmir'de terör propagandasına 5 gözaltı!
İzmir'de silahlı terör örgütlerinin propagandasını yaptığı öne sürülen 5 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir'de bir yangın faciası daha: Engelli adam can verdi!
5 kardeşin evlerinde çıkan yangında can verdiği İzmir'de bir facia daha ...
CMS'nin dev GES'ine bakanlıktan onay!
CMS Jant'ın İzmir'in Dikili ilçesinde kurmak istediği GES ile ilgili karar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 23 5 3 72 23 49 74
2 Fenerbahçe 31 19 10 2 68 33 35 67
3 Trabzonspor 31 19 8 4 58 34 24 65
4 Beşiktaş 32 17 8 7 56 36 20 59
5 Rams Başakşehir 31 14 9 8 52 31 21 51
6 Göztepe 31 13 12 6 39 27 12 51
7 Samsunspor 31 11 12 8 39 41 -2 45
8 Çaykur Rizespor 32 10 10 12 44 46 -2 40
9 Tümosan Konyaspor 32 10 10 12 42 45 -3 40
10 Gaziantep FK 32 9 10 13 41 54 -13 37
11 Kocaelispor 31 9 9 13 25 35 -10 36
12 Corendon Alanyaspor 31 6 15 10 37 38 -1 33
13 Kasımpaşa 31 7 10 14 29 45 -16 31
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 31 7 7 17 30 44 -14 28
15 ikas Eyüpspor 31 7 7 17 25 44 -19 28
16 Hesap.com Antalyaspor 31 7 7 17 30 51 -21 28
17 Zecorner Kayserispor 31 5 11 15 23 57 -34 26
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 31 5 6 20 27 53 -26 21
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri