ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
19 Aralık 2023 Salı - 15:27

CHP'li Aslanoğlu'dan eleştiri yağmuru... "BETON SEVİCİ BUNLAR"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 4.5 yılını anlattığı sunum öncesi dikkat çeken mesajlar verdi. AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunan Aslanoğlu, "Bu fırsatçılara kalsa her yer beton, her yer gökdelen, her yer AVM olacak. Bıraksan, Alsancak Limanı'na AVM yapacak kadar gözü dönmüşler, bize istemezükçü diyor. Tek dertleri rant, tek dertleri beton. Beton sevici bunlar" dedi.

CHP li Aslanoğlu dan eleştiri yağmuru...  BETON SEVİCİ BUNLAR

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tunç Soyer başkanlığındaki 4 buçuk yılı ile ilgili düzenlenen sunum öncesi AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Kültürpark İsmet İnönü Sahnesi'nde CHP il yönetimi ve ilçe başkanları ile yöneticilerine anlatılan 4.5 yıl sunumu öncesi kürsüye çıkan Aslanoğlu, Tunç Soyer'e destek verirken 30 ilçe ve büyükşehir'de yerel seçim zaferi için çalışacaklarını söyledi. Aslanoğlu şunları kaydetti:

"Hz. Mevlana 'Birini tanımadıysan kimin ve neyin peşinde olduğuna bak! Anlarsın' demiş. Bunca zaman tanımamış olan varsa, kör gözlere inat bir kez daha buradan ilan edeyim bizim belediye başkanlarımızı. Madem tanımaya çalışıyorlar, anlatayım bizimkiler neyin peşinde. Tunç başkan neyin peşinde. Bakalım, anlayalım. Tarımı kalkındırmaya yönelik çalışmaları ile biliyoruz bizimkileri. Her ilçemizde destek oldu sosyal belediyeci başkanlarımız. Tunç başkan, İzmir tarımını çeşitlendirmek ve ürünlerin satışını desteklemek için birçok adım attı. Türkiye tarımına AKP iktidarı tarafından verilen zararı gördü bizimkiler. Hem tarım emekçisinin uğradığı bu büyük adaletsizliğe son vermek, hem de İzmir ekonomisine güç kazandırmak için 'Başka bir tarım mümkün' dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi kimin peşinde? Tarım emekçisinin peşinde. Neyin peşinde? Çiftçinin köyünde üretebilmesinin yolunun açılmasının peşinde. Bu ülkenin topraklarına verim katıp, bu ülkeyi öz kaynakları ile doyurmanın peşinde. Onlar yıllık 2,3 milyar dolarlık buğday ithali peşinde. 1,5 milyar dolarlık soya fasulyesi ithali peşinde. 1,1 milyar dolarlık ham ayçiçeği yağı ithalatı peşinde. Tunç başkan üretici kooperatifinden aldığı sütü, dar gelirli çocuğumuza verme peşinde. İzmir’de bir kent koalisyonu kuracağız ve herkesi dinleyeceğiz demişlerdi. Şimdi Bir bakıyoruz, İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla toplantıda. Bir bakıyoruz meslek odalarıyla düzenli toplantılar yapıyorlar."

BEŞLİ ÇETE VE YANDAŞ TEPKİSİ!

Aslanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuk meclisi mi istersiniz, gençlik meclisi mi. Demokrasiyi iliklerimize kadar hissettiriyor bizimkiler. Bizimkiler mutlak demokrasi peşinde. Onlar ise tek adam rejimi. Hiç kimse ağzını açamasın diye daha fazla otokrasi peşinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi, başta başkanı ve takım arkadaşları, yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmanın peşinde . Halkın Bakkalı’nı, Askıda Kitap’ı, Askıda Fatura’yı tüm İzmirlilerle birlikte hayata geçirdiler. Pandemi döneminde uzaktan eğitim eşit bir şekilde sürebilsin diye; evinde internet ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için belediyemiz imkânlarını seferber etti. Hatırladınız mı o günleri? Belediye tesislerimizi eğitim merkezlerine dönüştürdüler. interneti olmayan 20 bin öğrenciye internet, 3 bin öğrenciye de tablet dağıttılar. Geçmiş gün, unutuldu tabii O zorlu covid salgınıyla mücadelede eden belediye çalışanı emekçi kardeşlerimizi hatırladınız mı? Bizimkiler, bu halkın boğazına bir lokma daha fazla girsin derdinde. Onlar vatandaşın elinde kalan son lokmasını da vatandaşın elinden alma derdinde. Neymiş asgari ücret bir sefer belirlensinmiş. Yoksa besledikleri beşli çete ve yandaşları nasıl doyacak ?. Kim kimin peşinde görüyoruz değil mi? . Bizimkiler yoksulun, dar gelirlinin peşinde. Onlar beşli çetenin peşinde."

"ALSANCAK LİMANI'NA AVM YAPARLAR"

Şenol Aslanoğlu, satışı gündemde olan Alsancak Limanı'na da değinirken şunları söyledi:

"Bizimkiler doğanın peşinde . Bu fırsatçılara kalsa her yer beton, her yer gökdelen, her yer AVM olacak. Bıraksan, Alsancak Limanı'na AVM yapacak kadar gözü dönmüşler, kalkmış bize istemezükçü diyor. Tek dertleri rant, tek dertleri beton. Beton sevici bunlar. Bizimkiler Buca Cezaevi beton olmasın peşinde, İnciraltı beton olmasın peşinde, onlar Çeşme'yi de betonlaştırma peşinde. Bizimkiler taş ocağı nöbetinde, ağaçlar kesilmesin diye Muğla Akbelen nöbetinde, Kaz dağları nöbetinde.

Bir de soruyorlar bunlar yerel yönetimleri kazanırsa ne olur ki , bir şey olur mu diye? Ah benim güzel vatandaşım. Bunlar ne ağaç bırakır, ne çiçek. Ne arı bırakır, ne böcek. Nazımın dediği gibi onlar ümidin düşmanıdır sevgilim. Akar suyun. Meyve çağında ağacın. Serpilip gelişen hayatın düşmanı. Bizimkiler kentin altının peşinde, kentsel altyapı yatırımların peşinde. Bunlar kentin üstünün peşinde, kentin imar adalarının peşinde. Bizim Belediye başkanlarımız korkmadan alt yapı yatırımları yapıyor. Vatandaşın görmeyeceğini biliyor, bunun oya yansımayacağını biliyor. Ama bu vatanı seviyor, bu şehri seviyor. Biz İzmirliler için Kemeraltı demenin, İzmir demek olduğunu biliyor. En az bizim kadar seviyor Kemeraltı’nı. Bu şehrin alt yapı yatırımlarını geciktirmenin bu kente ihanet olduğunu biliyor Tunç başkan. O yüzden tüm Kemeraltı’nın alt yapısını yeniliyor. Başkan da biliyor. Yapıcılar türkü söylüyor, yapı türkü söyler gibi yapılmıyor ama bu iş biraz zor… Emeklerinize sağlık başkanım, emeklerinize sağlık değerli izmir büyükşehir emekçileri. Bizimkiler kültür ve sanatın peşinde, onlar sanata tükürmenin peşinde. Bizimkiler biliyor ki aydınlık yarınlar için, laik gelecek için, demokratik toplum için, pırıl pırıl gençler için kültür ve sanatı çoğaltmalıyız. O yüzden bakın CHP belediyelerine . Ne kadar tiyatro gösterisi, ne kadar resim sergisi, ne kadar şiir dinletisi varsa bizimkilerin organizasyonu. İstiyorlar ki laik, çağdaş, batıya dönük nesiller yetişsin. Onlar öyle mi ? Allah aşkına görmez mi bu basın. AKP belediyelerinde toplumu ileriye taşıma arzusunun kırıntısı var mı?

Bizimkiler İzmir’i dünya kenti haline getirmeyi hedefliyor. Dikkatinizi çekmiştir 2 dili ana dili gibi konuşan bir büyükşehir Belediye başkanımız var. 15 yıldır Avrupa’nın her toplantısında var olan büyükşehir belediye başkanımız var. Bizi Avrupa birliği kapılarında süründürelere inat bizi Avrupa birliğinin tüm meclislerine sokan bir büyükşehir Belediye başkanımız var. İzmirin Dünya gençlik başkenti olması için çırpınan bir başkanımız var, EXPO için çırpınan, uluslararası organizasyonları İzmir’e getirmek için ter döken bir belediye başkanımız var."

CHP ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR

CHP'li Aslanoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Onların hayallerine bile girmeyecek bir koltuğun sahibi. Gençlerin deyimiyle ayıptır söylemesi Avrupa bölgeler meclis başkanı bir İzmir Büyükşehir Belediye başkanı yoldaşımız var. İzmirliler gururlanıyor tabii. Erdoğan’ın tabiri ile nereden, nereye.

Kısaca dostlar onlar neyin peşinde biz neyin peşindeyiz tüm vatandaşlarımız görüyor. Onlar ile bizim aramızda kocaman bir fark var. Bizler cumhuriyet halk partiliyiz. Partimizin politikalarını hayata geçiren belediye başkanlarımız başımızın tacı. Sosyal belediyecilik ile halkımızı tanıştıran Belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Başarılı belediye başkanlarımızın bir dönem daha halkımızdan vize alacağından hiç şüphemiz yok. Yoksulun yanında olan, doğanın yanında olan, cumhuriyetin yanında olan, atasının izinde olan, çağdaş hayatın yanında olan, göstermelik işlerin değil, alt yapının yanında olan, çağdaş taşımacılık olan metronun yanında olan belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. İzmir büyükşehir belediye başkanımız ile gurur duyuyoruz. Dedikodular ile başımızı öne eğmeyen, yaptığı sosyal belediyecilik icraatları ile bizi gururlandıran, demokrasi mücadelemizde yanımızda olarak solcu bir belediyede yaşadığımızı bize hissettiren İzmir büyükşehir belediye başkanımıza 4,5 yıllık hizmetleri için Cumhuriyet Halk Partisi örgütü il başkanı olarak, tüm örgütüm adına canı gönülden teşekkür ederim.

30 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR MESAJI

Şimdi bize düşen 30 belediyenin 30'una ve büyükşehir belediyesine bir kez daha Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları getirmek. Bunun için var gücümüz ile Çalışmak. Bizimkilere sahip çıkmak bizim işimiz. Şimdi sıra bizde. Bu partide tartışma bekleyenlere inat, dağınıklık bekleyenlere inat bir aradayız. Baba ocağı her zamanki gibi mutlu, her zaman ki gibi huzurlu. Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde ilk seçimimize giriyoruz. Burada her zaman olduğu gibi liderinin yanında, gösterdiği hedef için gece gündüz çalışan parti neferleri var. Burada sabahlara kadar bayrak asan Gençlik kollarımız var onları bir alkışlayın lütfen. Burada ev ev gezen Kadın Kollarımız var onları bir alkışlayın lütfen. Burada Atasının izinde, demokrasi aşığı, yorulmak nedir bilmeyen örgüt yöneticilerimiz var. Onlar içinde kocaman bir alkış istiyorum. İzmir bir kez daha Sosyal belediyecilik diyecek. Ve bunu biz getireceğiz. Genel Başkanımız Özgür özelin dediği gibi ayağa kalkın. Bu zaferi siz kazanacaksınız. Bir kez daha tarih yazacaksınız."

 
DEM Parti İzmir'deki o ilçelerde aday çıkaracak!
 
Erkan Özkan'dan o iddialar hakkında suç duyurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de istifalar sürüyor!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ...
MHP'li başkana hapis cezası!
Manisa’da kafeterya işletmecisi Sabri Onaran’ın şikayeti üzerine MHP’li ...
Erbakan'dan ittifak açıklaması
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimde AK Parti ...
 
CHP lideri Özgür Özel İzmir'e geliyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Aralık'ta İzmir'e geliyor. Özel,  Şehit ...
AK Partili İnan'dan Tunç Soyer'e 'İzmir Limanı' tepkisi
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Bornova Aday Adayı Temiz kadınlarla buluştu: Önceliğimiz kreşler açmak
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Güney Temiz, Doğanlar ve Mevlana’da ...
 
AK Partili Saygılı: "Belediyeyi batırdılar, İzmir'i yaktılar"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yaklaşan yerel seçimler öncesi ...
AK Partili Kasapoğlu'dan yerel seçim mesajı: 'Önemli dönemeçteyiz'
Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir milletvekili Mehmet Kasapoğlu, 31 ...
CHP'li Ulaş Aydın, Bayraklı'nın spor kulüpleriyle buluştu
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, Bayraklı'da faaliyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri