ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
28 Mart 2024 Perşembe - 11:40

CHP'li Aslanoğlu'dan seçim güvenliği mesajı... "40 bin kişilik ordu ile İzmir sandıkları güvende olacak"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, pazar günkü yerel seçim öncesi sandık güvenliği konusunda açıklamalar yaptı. İzmir'de toplam 10 bin 740 sandık 3 milyon 459 bin 745 seçmen olduğunu belirten Aslanoğlu, "40 bin kişilik bir ordu ile İzmir sandıkları güven içerisinde olacak. Büyük bir ordu olarak sahip çıkıyoruz sandıklara" dedi. Aslanoğlu, CHP lideri Özgür Özel'in İzmir ziyaretleri ile ilgili soruya "Genel başkanımız Hamza Dağ'dan daha İzmirli'dir" yanıtını verdi. 

CHP li Aslanoğlu dan seçim güvenliği mesajı...  40 bin kişilik ordu ile İzmir sandıkları güvende olacak

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP'nin Konak'taki Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, partisinin İzmir'deki seçim güvenliği çalışmaları ile ilgili bilgi veren Aslanoğlu'nın yanı sıra CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Tevfik Türk ile Asena Karcıer de yer aldı. 

"SANDIKLAR GÜVEN İÇERİSİNDE OLACAK"

Halkın seçim güvenliği endişeleri olduğuna dikkat çeken Aslanoğlu şöyle konuştu:

"Geçmişte trafolara kediler girdi. Çöplerden oy pusulaları toplandı. Mühürsüz oy pusulaları tartışlmaları yaşandı. O günden sonra halkımızda seçim güvenliğine ilişkin endiyeler oluştu. Bu endişeler haklıdır. CHP İzmir İl Örgütü ki tek bir oyun bile heba olmamasını engelleyecek tedbirleri almıştır. Halkımız gönül rahatlığı ile sandıklara gitmeli, oyunu kullanmalı. Vatandaşlık görevi olan oy kullandıkları gibi aynı zamanda on-lanakları el veriyorsa 17.00'den sonra oy kullandıkları sandıklara giderek verdikleri oyların ne olduğunu gözlemlemeleri ve sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz. 40 bin kişilik bir ordu ile İzmir sandıkları güven içerisinde olacak. Büyük bir ordu olarak sahip çıkıyoruz sandıklara. En çok sorulan soru şu:  Seçim günü siz sandıklardan sonuçları nasıl alıyorsunuz? Anlık veriler paylaşıyoruz ve bunlar doğru. Her bir bölgede bir bilişim sorumlumuz var. O cep telefonları üzerinden sonucu bizimle paylaşıyor. Islak imzalı tutanakları sisteme giren arkadaşlarımız var. YSK'dan anlık veriler çekiyoruz. Sistemimiz bu üç verideki hataları kontrol ediyor. Varsa biz müdahale ediyoruz. 5. dakikasında eğer uyuşmazlık varsa, YSK hatası varsa yakalıyoruz. 10., 15. dakikasında itiraz dilekçesi vermiş oluyoruz. Sandık güvenliğinde hassasız. Adalet ve Kalkınma Partisi pek ilgilenmiyor. Sandığın güvenli olmaması işlerine geliyor. Onlar neden sandıkla ilgili ne yapıyorlar anlatmıyorlar, merak ediyoruz." 

"45 BİN 460 SEÇMEN İLK KEZ OY KULLANACAK"

Seçim öncesi, seçim günü ve sonrası olmak üzere 3 aşamalı süreçten bahseden Aslanoğlu, şöyle devam etti:

"Sandıklarda görevli arkadaşlarımızın eğitimi olmalı. Asil ve yedek üyelerinin asılları oluşturuldu. Okul ve sandık sorumluları oluşturuldu. Parti okulumuz hem ilçe başkanlıklarımız tek tek telefonla arayarak sandık görevlilerden teyitler alıyor. Seçmen listeleri kontrol edildi. Ülke maalesef problemli bir yer. Ne işlem olsa 3 kez kontrol ediyoruz. Nereden geldiler? Yığınak seçmen var mı? Bazı dairelerde çok seçmenin olduğu yerleri tespit ediyoruz. Kapı kapı gidip bakıyoruz. Burada neden 10 seçmen var? Bir yığılma mı var? Bütün bunlar kontrol edildi. Okul sorumluları ve okul bilişim sorumluları belirliyoruz. Hukuk sorumluları belirliyoruz. Çoklu sandık olan her okulda bizim avukat ya da avukatlarımız bulunuyor. 3 milyon 459 bin 745 seçmenimiz var. 45 bin 460 seçmenimiz ilk defa oy kullanacak. 1654 okulda, gezici ve cezaevi sandıkları ile toplam 10 bin 740 sandık var. Sandıklar belli başlı okullarda toplanmış durumda. En çok seçmen ve sandık Buca'da. 1158 sandığı var. En küçük seçim bölgemiz Beydağ. 10 binin altında seçmeni var, 42 tane de sandığı var. "

"TEK TEK YOKLAMA ALIYORUZ"


Sandık güvenliği ile ilgili çalışacak ekiplerle ilgili bilgi veren Aslanoğlu şunları söyledi:

"10 bin 740 sandıkta 24 bin 480 sandık görevlimiz var. 2 bin 7 okul sorumlumuz, 548 kat sorumlumuz var. 550 avukatımız sadece Cumhuriyet Halk Partisi olarak görev yapacak. Baronun görevlendirdiği arkadaşlar bu sayıya dahil değildir. 2 bin 658 okul bilişim sorumlumuz var. Yüzde 100 veri girişi sağlanıyor Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Böyle bir sorun hiç yaşamadık. Kurduğumuz bir sistemde yazılım üzerinde sandık görevlilerine teyit amaçlı bilgi gönderiyoruz. Evet yanıtını alıyoruz ve sistemden takip ediyoruz. Sabah görevinin başında olup olmadığını da ilçe örgütü ile takip ediyoruz. Okul bilişim sorumlularımız da tek tek yoklama alıp, sandıklardaki durumu bize bildiriyor. Islak imzalı tutanaklar ilçe merkezinde giriliyor sisteme. İlde anlık takip edilen, tek tek uyuşmazlıkları ilçelere bildiren 31 kişilik bir ekip var. 
2 bin 7 okul sorumlusu, 542 kat sorumlusu, 2 bin 658 okul bilişim sorumlusu, 352 sandık sonuç sorumlusu, 113 çağrı merkezi görevlisi, 10 bin 740 sandık üyesi, 10 bin 740 yedek sandık üyesi, 550 avukat ile 39 bin 476 görevli ile Cumhuriyet Halk Partisi sahada. Seçim hileleri nedeniyle İzmir'de de tedirginlik oluyor. İzmir'in en merkezli ilçelerinden birinde sandık görevlisinin yerinde olmadığını söylüyor. Her tarafta troller vasıtasıyla döndürülüyor. Bunların tamamı seçmenin sandığa gitmemesi için yapılan kötü işler. Ana metropollerde, okullarda bırakın 1,2,3,4'ü çok daha fazla Cumhuriyet Halk Partili oradadır. "


"ÖZGÜR ÖZEL HAMZA DAĞ'DAN DAHA ÇOK İZMİRLİ'DİR"

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şenol Aslanoğlu, Özgür Özel'in sık sık yaptığı İzmir ziyaretleriyle ilgili, "Genel başkanımız Özgür Özel'in evi burada. Manisa'da ikamet ediyor, uzun süredir. Genel başkanımız uzun süredir Ankara'da siyaset yapmakla birlikte evini, ailesini kendi bulunduğu ilde devam ettirdi. Eczanesi de manisada ailesi de Manisa'da. Manisa'ya geldiğinde İzmir'de programlar koymamız ya da bunlara katılmasını istememiz normal süreçlerden biri. Genel başkanımız cumartesi günü Manisa'da çalışma yürütecek. Manisa çok önemli yerlerden biri. Genel başkanımızın baba memleketi. Almayı çok istiyoruz ve mücadele ediyoruz. Cuma günü çalıştığında akşam bizi kırmayacak ve Kemalpaşa'ya iftara gelecek. Manisa'dan Kemalpaşa'ya gelmek 15 dakika. Cumartesi günü yine bizi kırmayacak. Genel Başkanımız Sayın Özel, Hamza Dağ'dan daha çok İzmirli'dir" dedi.

"HAMZA DAĞ MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?"

AK Parti cephesinden Özgür Özel'in "Bunlar göreve gelirse Alsancak İskelesi'ni TÜRGEV'e verirler" açıklamasıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Şenol Aslanoğlu, "İstanbul'da belediyenin yerlerini ENSAR'a, TÜRGEV'e, ENSAR'a, okçuluk vakfına verdiniz mi vermediniz mi? Basit bir soru. İstanbul'da yönettiğiniz sürece tarikatlara, vakıf adı altındaki yerlere verdiniz mi vermediniz mi? İzmir'de Alsancak İskelesi'ni vermeyeceğiz ama diğer yerleri mi vereceğiz diyorlar. Hamza Dağ mal varlığını açıklamayı düşünüyor mu? Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara adayı açıkladı, Gözlerimiz yuvalarından çıktı? Acaba böyle bir şeyin yaşanmasından mı korkuluyor?" diye konuştu.

 
Özgür Özel'den Karşıyaka Stadı çıkışı: Sözümü söz, yapılacak!
 
İlkay Çiçek: Projelerimizle Menderes'in geleceğine katkı sunacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Işık mal varlığını ilçe bilboardlarına astırdı!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık mal varlığını ilçedeki bilboardlardan ...
Torbalı'da Oğuzhan Koç coşkusu...
Torbalı, CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir’in davetiyle muhteşem ...
Hamza Dağ: Şimdi İzmir için daha fazlasını yapma zamanı"
Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Sizlerin ...
 
Hamza Dağ, dünya ikincisi özel sporcularla buluştu
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Antalya'da ...
Gökçe Gökçen: Helil Kınay içimize en çok sinen adaylardan
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Balkan'dan Bademler'de halk buluşması...
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, Bademler Mahallesi'nde altıncı ...
 
Hamza Dağ Kemeraltı hayalini anlattı...
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Kemeraltı'nı ...
Çiftçioğlu’ndan ekonomi projeleri...
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu “Ekonomi İçin Doğru ...
CHP’den İzmir’de Balkan ve Rumeli çıkarması
İzmir’deki Balkan ve Rumeli göçmenleriyle bir araya gelen CHP Genel Başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri