ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Trafik cezalarında patlama...
Trafik cezalarında patlama...
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
24 Ekim 2019 Perşembe - 00:15

CHP'li Atila Sertel'den TBMM’de tarihi konuşma... FETÖ ile flört mü ediyorsunuz, mücadele mi?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sürekli basın kartı komisyonunun başında Fetullah Gülen'i iki kez ziyaret eden ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı'nın yer almasını ve FETÖ'ye ait Bank Asya’dan çektiği krediyle boğazda villa alan Nagehan Alçı’nın TV programlarına çıkmasını sert bir dille eleştirdi. AK Parti Grubu’na "Siz Fetullah Gülen’le flört mü ediyorsunuz, mücadele mi" diye seslenen Sertel, “Sonra kalkıyorsunuz, gariban gazetecinin basın kartını iptal ediyorsunuz. Yazıklar olsun" dedi.

CHP li Atila Sertel den TBMM’de tarihi konuşma... FETÖ ile flört mü ediyorsunuz, mücadele mi?

SONKALEİZMİR- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, gazetecilerin sorunları ve basın kartlarına ilişkin önergenin görüşüldüğü TBMM’de tarihi bir konuşma yaptı. CHP Grubu adına kürsüye çıkan Sertel, önce oturumu takip etmeyen AK Partililere yüklendi. "Bir kısmı bahçede olan AKP grubuna meseleleri anlatmak, sorunları aktarmak mümkün değil. Çünkü dinlemiyorlar, dinleseler anlamıyorlar, anlasalar işlerine gelmiyor” diyen Sertel, şöyle devam etti: “Grup başkanvekilinin eline bakıyorlar. El nasıl kalkıyorsa öyle kaldırıyorlar. Geçen dönem Naci Bostancı (grup başkanvekili) yanlışlıkla başını kaşımak için elini kaldırdı, bütün grup birden evet verdi. Şaşırıp kalmıştık. Tekbiri müzakare istediler. Türkiye'de basının sorunlarını da dinlemeyeceklerine inanıyorum. Türk basını adına hiçbir sonuç alamayacağımı da biliyorum.

İŞSİZ GAZETECİ 10 BİNİ GEÇTİ

CHP’li Sertel, buna rağmen araştırma önergesi verdiklerini belirtirken, “Niye verdik. Türkiye'de 32'si yaygın, geçmiş dönemde ulusal diye anılan, 10'u bölgesel, 622'si yerel, 422'si de valilik denetiminde toplam 1106 gazete var. Bu 1106 gazetenin asgari kadrosunda 7593'ü fikir işçisi olmak üzere 15 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Yani oradan ekmek yiyor. Basın sektöründeki işsizlik oranı AKP'nin çok övündüğü dönemde yüzde 30’ların üstüne çıktı. Ve son yılda işsiz gazeteci sayısı ne yazık ki 10 bini geçti. Euro, Dolar arttı ve kağıt kalıp arttı. Eskiden o çocuklar ellerinde gazetelerle ‘yazıyor yazıyor’ diye bağırıyordu. Şimdi aynı çocuklar ‘gazeteler batıyor batıyor’ diye bağırıyor. Ve gerçekten gazeteler artık yazamıyor batıyor” dedi.

SADECE YANDAŞLAR MEMNUN

Bu durumdan sadece “yandaş ve besleme” basının memnun olduğunu vurgulayan Atila Sertel, “Çünkü açıyorlar banka genel müdürüne ‘bize şu kadar milyon para gönderin’ diyorlar. Ve anında bankaya para havale oluyor. Ve okunmayan, tomar tomar satın alınan gazetelere devlet kuruluşlarından müthiş bir para akışı sağlanıyor” diye konuştu.

İÇİM YANIYOR İÇİM

Sertel, bu konuda tüm partilerden hatta meclis dışında olanlardan bile temsilcilerin yer aldığı ortak bir komisyon oluşturulmasını önerirken, basın kartlarının iptal edilmesi sorununa ilişkin ise gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a reddedilen basın kartı olup olmadığı sorusunu yönelttiğini ve “yok” yanıtını aldığını aktaran CHP’li Sertel, “Aynı Fuat Oktay, başka bir milletvekili arkadaşımızın soru önergesine, ‘son 5 yılda 3804 gazeteci basın kartını kaybetti’ diyor. Nasıl oluyor da gazetecilerin basın kartına yönelik bu işlem yapılıyor. Ben, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı iken o kurullarda yer alan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. 6 yıl basın kartı komisyonunda görev yaptım. Örneğin Abdurahman Dilipak, siyasi olarak bizden tamamen uzak, düşünce bazında uzak bir arkadaşımızdı. Fakat sürekli basın kartı gündeme geldiğinde, Dilipak'ın basın kartının verilmesi gerektiğini ve gazetecilik yaptığını savunan bir arkadaşınız olarak konuşuyorum. İçim yanıyor içim… Siz kimsiniz de gazetecilerin basın kartını iptal edebiliyorsunuz” dedi.

ŞEBNEM BURSALI’YA AĞIR SÖZLER

Eleştirilerin dozunu artıran Sertel, İzmir’de ismini vermediği bir gazetenin FETÖ’cü diye ihbar edilip tüm çalışanlarının basın kartının iptal edildiğini anlattı. “O komisyonun başında kim var biliyor musunuz” diye soran Sertel, ardından kürsünün altına koyduğu ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ile Fetullah Gülen’in görüşmesine ilişkin fotoğrafı kaldırıp konuşmasına devam etti. “Bu kim biliyor musunuz. Biri FETÖ, yani Fetullah Gülen, diğeri ise o basın kartlarını iptal eden komisyonun hanımefendisi” diyen Atila Sertel, ismini anmadan Şebnem Bursalı’ya sert ifadelerle yüklendi. Sertel, “Pensilvanya'da elpençe divan duruyor. Üstelik bir kez değil. Tam iki kez… Bu hanımefendi şimdi o komisyonda SETA'cılarla birlikte kimin gazeteci olup olmadığına, kimin FETÖ’cü olup olmadığına karar veriyor. Kardeşim sen gidip (hocam biz seni çok geç tanımışız ya. çok büyük bir insanmışsınız., ver elinizi öpeyim) diyecek kadar FETÖ’nün önünde alçalmış bir insansın. Bu nasıl oluyor da (sen FETÖ’cüsün diye) başkalarının basın kartını iptal ediyor” dedi.

FLÖRT MÜ EDİYORSUNUZ MÜCADELE Mİ

AK Parti Grubuna seslenen Atila Sertel, “Siz Fetullah Gülen’le flört mü ediyorsunuz mücadele mi ediyorsunuz. Bu kişiler ne arıyor bu kurumlarda. Zengin oldun mu arkanda siyasal dayın oldu mu herşey bitiyor. Hiçbir FETÖ’cü cezaevinde kalmadı ve kalmıyor. İzmir'de en zengin FETÖ’cüsü bile serbest bırakıldı. Fabrikası iade edildi” diye konuştu.

NAGEHAN ALÇI DA NASİBİNİ ALDI

İsmini anmadan Nagehan Alçı’nın televizyon programlarında yorum yapmasını da eleştiren Sertel, “Bir gazeteci var Bank Asya’dan milyon dolar kredileri çekiyor boğazda villa alıyor. O gazeteci her gece her gece televizyonlarda AKP'nin savunuculuğunu yapıyor. Bir gazeteci var Fetullah Gülen'e bağlılık bildiriyor, el pençe divan duruyor, basın kartları komisyonuna giriyor. Sonra siz kalkıyorsunuz, gariban, iş bulmuş bir gazeteye girmiş insanın basın kartını iptal ediyorsunuz. Gerçekten yazıklar olsun. Gerçekten ayıp. Gerçekten insanın içi sızlıyor” dedi.

BİR KERE OLSUN VİCDANINIZI DİNLEYİN

CHP’li Sertel, AK Parti Grubu’na dönerek, “Gelin araştıralım kim niye basın kartını kaybetti. Gelin araştıralım. Her partiden grubu olmayan partilerden de arkadaşlar gelsin. Ne olur bir kere grup başkanvekilinin ve yardımcısının eline bakmayın. Bir kere olsun vicdanınızı dinleyin, özgür olun” diyerek konuşmasını bitirdi

Gazetecilerin sorunları ve basın kartlarına ilişkin önerge, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

 
Ne oluyor bu trenlere!
 
Hammadde yüklü kamyon devrildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlar zirvesinin içeriği belli oldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 21-22-23 Kasım tarihlerinde İzmir'de ...
İYİ Parti çok konuşulacak anketi açıkladı!
İYİ Parti Etimesgut İlçe Teşkilatı'nda devir teslim töreninde konuşan ...
İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a: Metni okuyunca Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci ...
 
1339 işletmeye 565 milyon TL para cezası
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, taş ...
HDP’li dört belediyeye daha kayyum atandı
Diyarbakır’da dün belediye başkanları gözaltına alınan Halkların Demokratik ...
İhraç edilen isme "Bahçeli" hediyesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiden ihraç ettiği eski MHP Milletvekili ...
 
Erdoğan: Foruma katılmayanlar terörü destekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World'ün düzenlediği foruma katıldı. ...
AK Partili eski Vekilden "pezevenk" açıklaması
Eski AK Parti Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, İstanbul Sözleşmesi olarak ...
İzmir'deki petrol sızıntısı Meclis'te
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Aliağa'da hurdaya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri