ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3469
    Dolar
  • Euro
    35,1453
    Euro
  • Altın
    2.301,620
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
5 Temmuz 2020 Pazar - 13:17

CHP'li Bakan: Devleti öldürüyorsunuz!

Çoklu baro düzenlemesine karşı verilen mücadelede ön saflarda yer alan CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, TBMM'deki konuşmasında flaş ifadeler kullandı. CHP'li Bakan, "Fatih Sultan Mehmet diyor ki ‘aklı öldürürsen ahlak da ölür, akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür, kadıyı satın aldığın gün adalet ölür, adaleti öldürdüğün gün de devlet ölür.’ Siz aklı öldürdünüz, ahlakı öldürdünüz, yargıyı siyasallaştırdığınız gün adaleti öldürdünüz, şimdi de devleti öldürüyorsunuz" dedi.

CHP li Bakan: Devleti öldürüyorsunuz!

CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, baroların yapısını değiştiren ve ‘çoklu baro’ sistemini öngören yasa teklifinin komisyon görüşmelerinde konuştu. Teklifin çelişkilerine ve doğuracağı çarpıklıklara dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Pandemi koşulları içindeyken, bu kadar zor ekonomik koşullardayken, derdiniz ‘çoklu baro’, baroların delegasyon yapısının değişmesi ve Barolar Birliği’ne istediğiniz kişinin başkan olması olmamalıydı” dedi.

“BAŞKENTE ALMADIĞINIZ, MECLİSE ALMADIĞINIZ O BARO BAŞKLANLARI BİZİM SIRA ARKADAŞLARIMIZ!”

Baro başkanlarının Ankara’ya alınmayıp yirmi yedi saat kent girişinde polis ablukasında bekletilmelerini, zaruri ihtiyaçlarını gidermelerine dahi engel koyulması ve konunun doğrudan muhatabı olmalarına rağmen komisyona alınmayarak meclis kapısında bekletilmelerine sert tepki gösteren CHP’li Bakan: “Günlerdik yaşadıklarımız ve kamuoyuna da yansıyan görüntüler içler acısı! Baro başkanlarımız iki gündür Meclis kapısının dışında, o dışarıda bekleyen baro başkanları, bizim sıra arkadaşlarımız! Beraber okuduğumuz, hukuk fakültesinde aynı sıralarda aynı dersleri aldığımız, adliye koridorlarında birlikte duruşmalara girdiğimiz arkadaşlarımız! Zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz, zaman zaman yan yana durduğumuz arkadaşlarımız. Ben Çevre Komisyonu sözcüyüm, bizim komisyonumuza bir kanun teklifi geldi, avcılardan, yaban hayvanlarını koruma derneklerine, özel şirketlerinden TEMA’sına kadar herkesi dinledik. Çok mu zordu baro başkanını buraya almak, dinlemek çok mu zordu?”

“CAHİT ÖZKAN ‘İDEAL HUKUKTAN’ BAHSEDİYOR; UTANDIM!”

Kanun teklifin gerekçesindeki tutarsızlıktan bahseden Bakan, “Hukukçu bir vekil olarak tüm görüşmeleri başından sonuna kadar takip ediyorum. Bu kadar tutarsız bir genel gerekçe olamaz. Genel gerekçede, ‘dünya küreselleşti, küresel bir köy hâline geldi, iletişim çağındayız, dijital çağdayız, Bakanlar Kurulu görüşmeleri zoom üzerinden yapılıyor, tüm görüşmeler her şey medyayla yapılıyor’ diyorsunuz sonra da ‘avukat sayısının çoğalması sebebiyle bu değişikliğe gereklilik duyduk’ diyorsunuz. Hiçbir anlam bütünlüğü olmayan, ezbere bir şeyler karalayıp yasa teklifi getiriyorsunuz. Avukat vekil Cahit Özkan da genel gerekçeyi anlatırken ‘ideal hukuktan’ bahsediyor. Utandım! Kanun koyucunun yaptığı ideal hukuk mudur? Kanun koyucunun yaptığını ideal hukuksa Kamu İhale Kanunu’nu niye 200 kere değiştirdik biz bu Mecliste?” dedi.

“O KONUŞMAYI İBRETLE DİNLEDİM!”

Yargının ne kadar siyasallaştığını, komisyonda iki milletvekili arasında geçen konuşmayla örneklendiren CHP’li Bakan, “Yargının siyasallaşmasını anlatmayı düşünüyordum ama gerek dahi duymadım çünkü hepimiz en somut örneğini burada yaşadık. İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi konuştu. Feridun Bahşi eşinin Van’a tayin edilmesiyle ilgili durumu anlatıyor, AKP grubundan bir hukukçu milletvekili dönüyor, bağırarak, sinirlenerek, öfkeyle ‘Sen şunu yaptın, sen bunu yaptın, eşin bunu yaptı’ diyor. O konuşmayı ibretle dinledim! Ne yapmış olursa olsun, bir milletvekili eşiyle ilgili durumu izah ediyor, AKP’li arkadaşın ‘araştıralım, bakalım’ demesi gerekirken ‘biz sizi takip ediyoruz, yargıyla ilgili kararın arkasında biz varız’ diyor. Olacak iş mi? Oldu! Yargının siyasallaştığının en somut örneği hepimizin şahitliğinde burada yaşadığımız bu olaydır” diye konuştu.

“AKLI ÖLDÜRDÜNÜZ, AHLAKI ÖLDÜRDÜNÜZ, ADALETİ ÖLDÜRDÜNÜZ, ŞİMDİ DE DEVLETİ ÖLDÜRÜYORSUNUZ.”

CHP’li Bakan sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün kurumlar Türkiye’de hızla yozlaşıyordu, birinciliği yargıya verdiler” diyen CHP’li Murat Bakan, yargıdaki cemaatleşmeye dikkat çekti: “Devlette iki şeye bağlılık vardır; bayrağa ve yasalara. Sen eğer bir cemaat üyesini, o cemaatin üyesi kimliğiyle hâkim, savcı yapıyorsan, general yapıyorsan, emniyet müdürü yapıyorsan o zaman şunu göze alacaksın: Mürit-mürşit ilişkisi! Şeyh-mürit ilişkisi, tam bir teslimiyet gerektirir. Yarın o, ne HSK’yı dinler, ne generalini, ne başındaki komutanını, ne Genelkurmay Başkanını, ne emniyet müdürünü, ne valisini dinler. Nitekim yaşadık, dinlemedi. Aynı şeyi tekrar yaşayacağız. Pratikte cemaatlerin arka bahçesi haline getirdiğiniz yargıyı şimdi teoride de siyasallaştırıyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet diyor ki ‘aklı öldürürsen ahlak da ölür, akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür, kadıyı satın aldığın gün adalet ölür, adaleti öldürdüğün gün de devlet ölür.’ Siz aklı öldürdünüz, ahlakı öldürdünüz, yargıyı siyasallaştırdığınız gün adaleti öldürdünüz, şimdi de devleti öldürüyorsunuz.”

 
PLAJDA AT DEVRİ!
 
Göztepe'de İlhan Palut istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire'deki böcek olayına CHP'den ilginç çıkış! AH MAĞDURİYET VAH MAĞDURİYET, YERSEN!
İYİ Partili Tire Belediye Başkanı S. Atakan Duran'ın makam odasındaki ...
CHP'li Beko: Maden ocağı Bayındır ovasını bitirecek!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, karacaların yaşam alanı olan, İzmir'in ...
Davutoğlu: Sorumlusu bizzat Erdoğan'dır
Davutoğlu, Erdoğan hakkında yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki adaletsizliğin, ...
 
CHP'li Yücel'den Urla yorumu... ''Kayyum kararı gözden geçirilmeli''
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye başkanı iken tutuklandıktan ...
CHP'li Kılıç baro başkanlarını yalnız bırakmadı
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Çoklu Baro” teklifinin ...
İnce, CHP Kurultay’ında aday olmayacak
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’na kısa süre kalırken genel başkan adaylığı ...
 
Genç Parti'ye yol verdiler!
Genç Parti 5. Olağan Kongresi'nde Cem Uzan'ın kardeşi Murat Hakan Uzan yeni genel başkan oldu.
CHP'li Yücel'den Madımak mesajı... ''YARASI KAPANMIYOR, ACISI DİNMİYOR''
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Sivas Madımak katliamının ...
"Üreticiler çaresizliğe itiliyor, orman alanları yok ediliyor!
Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda Gıda, Tarım, ve Orman Alanında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri