ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
12 Mayıs 2023 Cuma - 12:39

CHP'li Bakan'dan flaş seçim günü iddiası: 'TSK'ya zırhlı araç talimatı verildi'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zırhlı araçlarının kullanıma hazır olması, gerektiğinde istifade edilebilmesi" şeklinde yazı yolladığını açıkladı. Bakan, "Savaşa mı gidiyoruz, seçime mi? TSK'nın zırhlı araçlarına, personeline bir seçim sattı mahallinde GAMER ve İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu?" dedi.

CHP li Bakan dan flaş seçim günü iddiası:  TSK ya zırhlı araç talimatı verildi

SONKALEİZMİR-CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün valiliklere yazı göndererek "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait zırhlı araçların seçim günü kullanıma hazır bekletilmesi" yazısının gönderildiğini belirten Murat Bakan, Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

MURAT BAKAN: "SÜLEYMAN SOYLU SUÇ ÖRGÜTÜ"

Murat Bakan "Önemli açıklamalar yapacağım" diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili suç duyurularımız var. Emniyet içinde gerilla tipi yapılanmadan bahsetmiştim. Sorulara yanıt veremediği için yalan söyledi. Emniyet ve jandarma ile ilişkimiz sorunlar ile ilgili. Anayasa'dan başka hiçbir şeye bağlı olmayan personelin bize verdiği bilgileri açıkladık. Soylu sadece suçişleri bakanı değil. Suç örgütü gibi yönetiyor. 'Süleyman Soylu Suç Örgütü'nü savcılığa şikayet ediyoruz. Benimle ilgili 4 defa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Sadece söylediler, polisi jandarmayı korkutmak için. Kendisi ile ilgi 5 suç duyurusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var. O kadar suç işledi ki. Bir tanesi uyuşturucu operasyonunu canlı yayında ifşa etmek. Gizliliğin ihlali, görevi kötüye kullanma ve diğer suçlarla ilgili. Diğer suç duyurusu polis amirlerinin sınavında yapılan usulsüzlük ile ilgili. Bu konuda basın mensuplarına soruşturma açmışlar. Denetim görevimiz ile ilgili. PAYEM soruları yıllardır açıklanmıyor. Bir internet sitesi sorularımız aynı diye yayınladı."

"SÜLEYMAN SOYLU YARGILANACAKTIR"

Murat Bakan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı'nın twitter hesabının bir trol tarafından kullanıldığını söylemişti. Bu da Soylu'nun ilgili istihbarat birimleriyle ilgili yaptığı ifşalar. 'Gafil muhbir' olarak nitelendirilir bunlar. Bu şu demek: Bir şeyi öğrenir öğrenmek etrafıyla paylaşmak. KİM programını ifşa etti. Yabancı istihbarat örgütlerine Türk emniyetinin teknik kabiliyetini ifşa eden açıklama yapmıştır. Devlet sırrından yararlanma, sadakatsizlik... 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası var bu suçun. Kendisi sigortacı. Hukuku bilmiyor, tanımıyor. Bundan dolayı yargılanacaktır. Suç duyurusu emniyet teşkilatından alınan trollerle ilgili. 2016'dan sonra 500 sonrasında da daha fazla insanı kadroya alırken, alınması gerekenlerin yerine kendi belirlediklerini alarak trol ordusu oluşturdu. Bu trol ordusu Türkiye Cumhuriyeti'ndeki her şahsın, hepimizin kişisel verilerine ulaşabilmektedir. Bu da görevi kötüye kullanma suçunun yanı sıra devlet imkanlarından yararlanma ve sadakatsizlik suçuna girmektedir. Benim şahsım ile ilgili tv programlarına, denetim görevi yapmamdan kaynaklı attığı iftiralardan dolayı görevi kötüye kullanma suçlarından da suç duyurusunda bulunduk."

VALİLERE SESLENİYORUM: "SUÇA ORTAK OLMAYIN"

Soylu, seçim günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zırhı araçlarıyla ilgili bir iddiayı da gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nden valiliklere yazı gönderildiğini söyleyen Murat Bakan şunları kaydetti:

"Asıl önemli konu şu. GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyondan bahsediyordum. İl valilikleri ve ordu komutanlıklarına gönderilmiş. TSK'dan ne istiyor GAMER? Bu yazıda, oy verme günü kolluk birimlerimize ait zırhlı hava araçlarını görev hazır bulunması isteniyor. 'TSK'ya ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifade edebileceği' belirtiliyor. Savaşa mı gidiyoruz, seçime mi? TSK'nın zırhlı araçlarına, personeline seçim mahallinde GAMER ve İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu? TSK'ya niye ihtiyaç duyuyorsunuz? Hangi seçimde TSK zırhlı araçlarıyla hazır bekletildi? Ben soruyorum. 'Murat Bakan TSK içinde derin yapılanma içinde' diyebilir. İçişleri Bakanı yanıt versin. İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün zırhlı araçlarla ilgili yazısının gerekçesi nedir? Valilere sesleniyorum. Suça ortak olmayın. Şanlı şerefli ordumuza sesleniyorum. Normal rutin bir seçim. Herkes oyunu kullanacak. Genel başkanımız, 13. cumhurbaşkanı olacak yarın... İnşallah.. Halkımıza sakin olmalarını, seçim sonrası sokağa çıkmamalarını söyledi. Kanun dışı emirlere riayet etmesinler. İçişileri Bakanlığı'na değil, asıl Anayasa'ya ve kanunlara bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum. Seçim her zaman olduğu gibi olacak. Pazar günü Türkiye'de yönetim değişecek. Endişe etmeye gerek yok. Devlete bağlı insanlara uyarı görevi yaptık. Seçim olması gerektiği gibi olacak. Sandık başında görevlilerimiz olacak."

Murat Bakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi ile ilgili ise, "İnce ile tekrar yol yürümeyi arzu ederiz" dedi.

 

 
Boşanmak isteyen eşe molotoflu tehdit!
 
CHP bayraklı, 5 günde 80 bin hanenin kapısını çaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Yücel: İlk turda bitirelim bu işi!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, sandık çağrısı yaptı. Yücel, ...
AK Parti'nin adayı Şebnem Bursalı, Müge Anlı'nın programında!
ATV'de yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Anlı, AK Parti ...
AK Partili Çankırı’dan İzmir’e sokak hayvanları için 2 müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı sokak hayvanlarının ...
 
AK Partili Dağ İzmir için planladıkları projeleri anlattı....
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gazetecilerle bir araya gelerek ...
Bakan Kasapoğlu'ndan Karşıyaka'ya tesis müjdesi
14 Mayıs Genel Seçimleri'nde AK Parti'den İzmir 1'inci Bölge'de milletvekili ...
CHP'li Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e mesaj: 'O seçim, bu seçim değil'
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; pazar günü sandık ...
 
CHP'li Özkan 8. sıraya dikkat çekti: "Kimseye ödünç oy vermeyin"
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, seçim ...
Bakan Kasapoğlu şampiyon sporcularla buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu ...
AK Partili Dağ, muhtarlarla bir araya geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'deki muhtarlarla bir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri