ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
6 Ocak 2022 Perşembe - 12:03

CHP'li Beko'dan ''D4S belgesi'' çağrısı!

Taşımacılık sektörüne getirilen D4S belgesi sonrası 20 binin üzerinde servis şoförünün işsiz kaldığını ve sektörün yok olmak üzere olduğu uyarısında bulunan CHP'li Beko, en çok turizm sektörüne zarar verecek D4S belgesinin geri çekilmesi çağrısında bulunarak, sektör taleplerini dile getirdi.

CHP li Beko dan  D4S belgesi  çağrısı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Şehirlerarası Personel ve Öğrenci Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak'ın kendisini arayarak, sektör esnafının ekonomik kriz yüzünden zor günler yaşadığını, tükenme noktasına geldiğini, birçok esnafın işsiz kaldığını ve İzmir milletvekillerinin taşımacılık esnafına sahip çıkma çağrısını dile getirdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Beko, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 31 Aralık gecesi yayımladığı genelgeyle şehirlerarası taşımacılık yapan servislere D4S belgesi zorunluluğunu getirilmesi sonrası 20 binin üzerinde servis şoförünün işsiz kalabileceğini vurguladı.

BİNLERCE SERVİS EMEKÇİSİ MAĞDUR

İzmir’de şehirlerarası işçi taşımacılığı yapan servis sürücülerinin seslerini duyurmak için İzmir-Manisa arasında trafiği yavaşlatma eylemi yaptıklarını anımsatan Beko, Şehirlerarası Personel ve Öğrenci Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak'ın, “Bir gecede ‘D4S yetki belgesi’ genelgesi ile ocağımıza incir ağacı diktiler. Kimin eline ne geçti? Olan binlerce servis emekçisine oldu. 2022 yazında ülkemiz beklenmedik turist akınına uğrayacak, o vakit onları hava limanlarından şehirlere taşıyacak bir tek araç bile bulunmayacak. Seçim zamanı geldiğinde bunun yanıtını alacaklar” açıklamasını gündeme taşıdı.

BAKANLIK DAVANIN SONUÇLANMASINI BEKLESİN

Bakanlığın yürürlüğe koyduğu ve D2 belgesini devre dışı bırakan D4S belge zorunluluğu getiren genelge ile zor koşullarda taşımacılık yapmaya çalışan servis esnafının yok edilmek istendiğini söyleyen CHP'li Beko, bakanlık yetkililerine seslenerek, "Ne oldu da yıllardır D2 belgesiyle taşımacılık yapan esnafı zarara uğratacak olan D4S yetki belgesine geçildi? Öncelikle bunun yanıtını bekliyoruz. Taşımacılık esnafı ekonomik kayıplara, kapasiteye ve ülke ekonomisine zarar vereceği nedeniyle Danıştay 8. Daire’de dava açtılar ve davaları sürüyor. Esnaf bakanlıktan ek süre verilmesini talep etti. Bir onları dinlesinler. Hem bu pandemi süreci sonuçlansın hem de bu süreçte yargı ne karar verecekse ona göre hareket edilsin" çağrısında bulundu.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ SESİNE KULAK VERİLSİN

Ekonomik krizin mimarı olan iktidarın en son akaryakıtlara yüzde 15 zam yaptığını, motorine yüzde 12,2 zam geldiğini belirten CHP'li Beko, fabrika ve firma yetkililerine de çağrıda bulunarak, "Bu maliyetleri de göz ardı eden firmalar, 500-550 TL maksimum rakamda çalışmalarını talep etmeleri çok yanlış bir anlayış. Yıllardır firmalarınızın, fabrikalarınızın yükünü taşıyan, fabrikaların bacasına tüttüren, para kazandıran taşımacılık sektörü çalışanlarına karşı nankör olunmasın. Yanlarında olsunlar. Taşımacılık esnafı ile konuştum. Bu fiyatla taşımacılık yapmalarının mümkün olmadığını söylüyorlar ve diyorlar ki;  "Daha önce D2 yetki belgesiyle hafta içi fabrikalara servis yapıyorduk. Hafta sonları da turizme giderek buraya destek veriyorduk. Maalesef şimdi hafta sonu işi de elimizden alınınca, sadece personel taşımaya dönünce bizim ayakta durmamız mümkün değil.” diyorlar. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; Bu esnafımızın sesine kulak verin. Bu D4S genelgesi acilen geri çekilmeli ve kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

OTELLER TRANSFERİNİ YAPAMAZ HALE GELECEKLER

Önlem alınmazsa taşımacılık esnafının sektörü terk edeceğini, bundan en çok turizm sektörünün zarar göreceğini vurgulayan Kani Beko, "Yazın turistler geldiklerinde havaalanı lojistik hizmetlerine, acentelere destek veren taşımacılık sektörü olmazsa, yolcuları havaalanından kim taşıyacak? Oteller transferini yapamaz hale gelecekler. Bu sektör öldükten sonra diriltmek çok zor. Bu sektörü hep birlikte ayakta tutmamız gerekiyor. Sadece milletvekilleri değil bütün sektör bileşenlerini bu konuda göreve davet ediyorum" diye konuştu.

SEKTÖRÜN TEMSİLCİLERİNİN TALEPLERİ

Taşımacılık sektörünün yok olmasına seyirci kalınmaması ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurgulayan CHP'li Beko, sektörün taleplerini dile getirerek şöyle konuştu: "İlk olarak, Şehirlerarası personel taşımacılıkta D2 yetki belgesi ile taşımacılığa en azından 31.12.2023 yılının sonuna kadar izin verilsin. Bu şartlarda 31.12.2021’de sona eren izin dolayısıyla hem taşımacılık sektörü hem de fabrikalar personellerini taşımada büyük sorunlar yaşayacak, üretim sekteye uğrayacaktır. Taşımacı esnafının bu koşullarda aracını yenileme şansı kalmamıştır, o nedenle esnafın aracını yenileyebilmesi için bir araçla sınırlı olmak üzere ÖTV ve KDV muafiyeti verilsin. Esnafın mevcut ekonomik koşullarda dahi ÖTV’siz ve KDV’siz araç alacak birikmiş sermayesi olmadığından esnafımıza faizsiz uygun ödeme koşullarında kredi verilsin. Servis taşımacılığı yapan esnafın devletten yani maliyeden tevkifat alacakları bulunmakta ve aynı zamanda da devlete yani maliyeye vergi borcu bulunmakta. O nedenle esnafımızın tevkifat alacaklarının acilen vergi borcuna mahsup edilerek faizsiz olarak yeniden yapılandırılması talepleri gündeme alınsın ve acil çözüm bulunsun."

Etiketler:
 
Başkan İduğ, koronavirüse yakalandı!
 
Bayraklı’nın parklarını çocuklar tasarlayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç: Yaşam hakkını tehdit ediyor...
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan ...
CHP'li Purçu'dan Romacted soruları... ''HİBE ROMANLAR İÇİN KULLANILMADI MI?''
CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, Roman vatandaşların yerel düzeyde ...
CHP İzmir'den pankartlı 'Faiz' tepkisi...
CHP İzmir İl Başkanlığı Binası'na hükümetin kur korumalı mevduat uygulamasına ...
 
Sürekli, yeni yıl hedefini gençlerle koydu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 2021’i gençlerle uğurladı. ...
"Hiç merak etmeyin az kaldı..."
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2021 yılı içerisinde yurdun bir çok şehrine ...
Başkan Sürekli’den yeni yıl mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; yeni yıl dolayısıyla bir ...
 
CHP'li Beko: Sağlık bir lütuf değil haktır!
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca vatandaşın ...
CHP'den Bahçeli'ye sert İmamoğlu yanıtı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı 'terör ...
Sürekli ve Kaya’dan Torbalı çıkarması...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın yürüttüğü karınca modeli saha çalışmaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri