ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
8 Mayıs 2020 Cuma - 14:56

CHP'li Kılıç: Çiçek üreticilerinin borçları ertelensin

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, koronavirüs salgını nedeniyle çiçek üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerken, kredi, vergi, SGK, Bağ-Kur ve TARSİM borçlarının 1 yıl ertelenmesini istedi.

CHP li Kılıç: Çiçek üreticilerinin borçları ertelensin

 

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Daha önce Buca Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Cüneyt Köktentürk’ü ziyaret ederek, pandemi süreciyle birlikte durma noktasına gelen ekonominin taksici, minibüsçü ve servisçilere açtığı sorunları birinci ağızdan dinleyen Kılıç, bu kez çiçek üreticisini mercek altına aldı. CHP'li Kılıç, CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ve Bayındır Kadın Kolları Başkanı Emine Umsu ile birlikte S.S. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan’ı ziyaret etti.

“SALGINDA SOLAN ÇİÇEKLERE CAN SUYU OLALIM”
Türkiye'nin dört bir yanındaki pazarlara, toptancıya, belediyelere çiçek satan; Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan Bayındır çiçek üreticilerinin, Korona virüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak zor günlerden geçtiğine işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:

“Covid-19 salgınıyla birlikte yaşanan sorunlar süs bitkisi üreticilerini etkilemeye devam ediyor. Başlangıçta mevsimlik ve kesme çiçek üreticileri büyük zarar ederken, çalı grubu bitkilerini satamayan üretici, emeklerini çöpe atmak zorunda kalıyor. Sektörün zararı her geçen gün büyürken, yaşanan sorunlar sektörde çalışan emekçiyi gün geçtikçe ekmeğe muhtaç hale getirmektedir. Sektörde süs bitkisi üreticileri de aylarca emek vererek yetiştirdikleri bitkileri çöpe atmak zorunda kalıyor. Uzun vadede daha da zarar edeceğini düşünen üretici, ekonomik sorunlar nedeniyle ekim ve bakım faaliyetlerini yürütemez duruma gelmiştir. Sektörün zararı katlanarak büyümekte hem yurtiçi hem yurtdışı pazarında ürünlerini satamayan üretici büyük ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmış durumdadır. Gelin çiçek üreticimizin yanında olalım, salgında solan çiçeklere can suyu olalım.”

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Korona virüs salgını nedeniyle açıklanan ekonomik paketlerin hiçbirinde çiçek sektörünün yer almadığını belirtti. Av. Kılıç, pandemi süreci çok uzarsa çiçek sektörünün ayağa kalkamayacağını ve destek verilmezse de sektörde zararın en az 1 Milyar Lirayı geçeceğini kaydetti. Çiçek üreticisinin sorunlarını kendisine aktardığını ve bunları tek tek not aldığını ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, iktidardan şu taleplerde bulundu:

“Sektörün kredi, vergi, SGK, Bağ-kur, TARSİM borçlarının salgın bitiminden en az 1 yıl sonrasına faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çiçek sektörünün yeniden bir düzenleme ile bu kapsama alınması sağlanmalıdır. Pandemi sürecinde birçok ürün zamanında satılamadığından, artık çöp statüsüne gelip sökülmek zorunda kalmıştır. Bu gibi ürünler için ayrıca bir fon oluşturulmalı ve üreticinin zararları bu fondan karşılanmalıdır. Sektördeki yaraları bir nebze hafifletmek amacıyla, ödemesi pandemi sonrası başlayacak şekilde üreticiye faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır.”    

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, 25 ülkeye 110 Milyon Dolardan fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan çiçekçilerin, pandemi nedeniyle şimdi bu katkıyı yapamadığını dile getirerek, çiçeklerin, 10 Mayıs Anneler Günü’nü bu zor günlerde adeta bir can simidi olarak gördüklerini söyledi. Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “10 Mayıs'ta annelerimizin eli çiçeklerle dolu olsun, sokaklarımız boş kalsın. Annelerimiz için çiçek siparişlerini erkenden verip hem evde kalan annelerimizi mutlu edelim hem de Kovid-19 salgını nedeniyle iş yapamayan çiçekçilerimizi sevindirelim.” dedi.

CHP’li Kılıç, sokağa çıkma yasağına denk gelen Anneler Günü’nde çiçek satışlarının devam edeceğini belirterek, “Kimse korkmasın, çiçeklerde virüs yok. Çiçekler ilaçlanıyor. Herkesin gönlü rahat olsun. Hafta sonu İzmir başta olmak üzere bazı illerde sokağa çıkma yasağı var. Fakat yayınlanan genelge ile çiçek satan dükkanlar pazar günü evlere sipariş götürebilecek. Bu durum bir nebze de olsa çiçek üreticisini ve satıcısını rahatlatacaktır. Ama vatandaşlarımızın da onların yanında olarak, anneleri için birer çiçek siparişi vermeleri çiçekçileri memnun edecektir” diye konuştu. 

Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

 
Narlıdere'de berber ve kuaförler ilaçlandı!
 
İki aile köpek yüzünden birbirine girdi, baba-oğul öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç ...
CHP'li Beko: Demokrasiyi yıkıma götürür!
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barolar ve meslek örgütlerini ...
CHP'li Bakan Meclis'e taşıdı... Türkiye'ye turşu fırsatı...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, turşu üreticilerinin ve müstahsillerin ...
 
Kılıçdaroğlu: 500 bin lira rüşveti kim aldı?
AK Partili Serik Belediyesi'nde ortaya çıkan 500 bin TL'lik rüşvet iddiası ...
24 meslek odasından Erdoğan’a ortak tepki
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Merkez Yürütme ...
Mesut Yılmaz beyin ameliyatı oldu!
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın Yedipe Üniversitesi'nde beyin ameliyatı geçirdi.
 
CHP'li Serter: İş yerleri açılacaksa sıkı önlemler olsun
Koronavirüs nedeniyle 103 işçinin ölmesinin ardından 11 Mayıs tarihinde ...
Türkkan’dan darbe tartışmalarına yanıt: Dolar darbesi var
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, darbe tartışmalarına ilgili ...
CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ'a yanıt...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir milletvekili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri