ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5946
    Dolar
  • Euro
    34,7901
    Euro
  • Altın
    2.495,120
    Altın
  • Bist-100
    9.444,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
Zorlu Holding binasına silahlı saldırı!
3 Nisan 2020 Cuma - 10:42

CHP'li Kılıç'tan tepki... Sağlıkçılara 'Korona' eziyeti!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, AK Partili Bergama Belediyesi’nin İşiçleri Bakanlığı'nın genelgesine uymayıp sağlık çalışanlarına eziyet ettiğini söyledi. Belediyenin kronik hasta ve engelli işçileri çalıştırdığını, çalışanlarına idari izin vermeyip yıllık izne zorladığını; belediyeye ait hastanenin hemen karşısında bulunan Hasta Yakını Konuk Evi’ni ise sağlıkçılara açmadığını kaydetti.

CHP li Kılıç tan tepki... Sağlıkçılara  Korona  eziyeti!

Bergama Belediyesi’nin kronik hastalığı olan, hamile ve engelli işçileri İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye rağmen çalıştırdığını ifade eden Av. Kılıç, “Bergama Belediyesi böylece, koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye uymamaktadır” dedi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, koronavirüsle mücadele için alınan tedbirler kapsamında; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığını ifade ederek, salgın nedeniyle kapalı olan Bergama Kültür Merkezi ve Spor Salonu çalışanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin aksine idari izin verilmek yerine zorunlu olarak yıllık izinlerinin kullandırıldığını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, 22 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde, “dönüşümlü çalışanların fiilen göreve gelmedikleri süre boyunca idari izinli sayılacağının” belirtildiğini anımsatarak, “Bergama Belediyesi’nde işçilere yıllık izinlerini kullanmaları yönünde ciddi baskılar yapılmakta, kabul etmeyen işçilere işten çıkarma ve sürgün etme gibi tehditlerle mobbing uygulanmaktadır.” dedi. Av. Kılıç, Bergama Belediyesi’nde çalışan işçilerin kendisini arayarak bilgi verdiğini ve yaşadıkları mobbingi aktardığını belirtti.

"Belediye Konuk Evi'nin hastane ile karşı karşıya olmasına rağmen sağlık çalışanlarına tahsis edilmemesi vicdanlara sığmaz”

Bergama Belediyesi’nin Hasta Yakını Konuk Evi’nin bulunduğunu belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti: “Konuk Evi, Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ile karşı karşıyadır, ancak buna rağmen hastanede çalışan sağlık çalışanları için tahsis edilmemiştir. Belediyenin bu Konuk Evinin, hastane ile karşı karşıya olmasına rağmen ısrarla sağlık çalışanlarına tahsis edilmemesi vicdanlara sığmaz.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının hem daha iyi koşullarda dinlenmelerini hem de çalışanların virüsü başkalarına bulaşma riskini azaltması amacıyla; salgın nedeniyle hasta olan insanlara gece gündüz demeden yardım etmeye çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamışken, Bergama Belediyesinin hastanenin hemen karşısındaki hasta konuk evini sağlıkçılara tahsis etmemesi iktidar partisinin sağlıkçılara bakışını göstermektedir.”
CHP’li Av. Kılıç, Bergama Belediyesi’ne şu şekilde seslendi:
     “İzmir Milletvekili olarak, Bergamalıların daha iyi koşullarda yaşamasına katkı sunan işçilerden kronik hastalığı olanlara,engellilere ücretli izin verilmesini, dönüşümlü çalışmanın gerçekleştirilmesini ve dönüşümlü çalışanların idari izinli sayılmasını, Hasta Yakını Konuk Evi’nin sağlık çalışanlarına tahsis edilmesini Bergama Belediyesi’nden ivedilikle bekliyoruz. Çünkü, insan sağlığı ve hayatı her şeyden önemlidir. Bergama Belediye Başkanı Sayın Hakan Koştu’yu bir an önce bu konularda gerekeni yapmaya davet ediyorum.”

 
Gümrükçü'den iklim çağrısı
 
İzmir’de psikolojik destek...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de sevimli dostlar unutulmadı
CHP Güzelbahce İlçe Örgütü sokak hayvanlarını unutmadı. İlçe ve kadın ...
İşsizlik Fonu çar çur edilmeseydi...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili ...
AK Parti'den 30 ilçede özel çalışma...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 30 ilçe teşkilatında kurulan whatsapp ve ...
 
Sertel'den şiir gibi isyan!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
İYİ Partili vekil öyle bir şiir paylaştı ki!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Erdoğan'ın kampanyasına kim ne bağışladı?
Koronavirüsü salgınının gündelik hayatı ve ekonomiyi felç ettiği Türkiye'de ...
 
"Maaş yetmez, Katar uçağını bağışla"
İYİ Parti lideri Meral Akşener Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın ...
"Kızılay kurumsal olarak iflas etmiştir"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, koronavirüs salgının hızla yayıldığı ...
AK Partili Baran'dan ihtiyaç sahiplerine çağrı
AK Parti İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Uğur ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri