ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2561
    Dolar
  • Euro
    34,8599
    Euro
  • Altın
    2.430,130
    Altın
  • Bist-100
    10.086,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Sahte diplomalı belediye çalışanı kendine çifte maaş bağlamış!
Sahte diplomalı belediye çalışanı kendine çifte maaş bağlamış!
Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
29 Nisan 2021 Perşembe - 17:43

CHP'li Özel: Her gün bir Soma faciası yaşıyoruz!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs yüzünden ölen kişiler nedeniyle Türkiye'de her gün bir Soma faciası yaşandığını söyledi. Pandemiyle mücadele kapsamında, dünyadan farklı olarak Türkiye'de "sınıf bağışıklığı sistemi" uygulandığını kaydeden Özel, "Paran varsa evde kal hayatını kurtar. Paran yoksa işçiysen sen sokağa çık.Hastalanınca ölürsen kalan sağlar rejime, reise yeter. Ölmezsen sürü bağışıklığına katkı sağlarsın. Buna isyan ediyoruz" dedi.

CHP li Özel: Her gün bir Soma faciası yaşıyoruz!

Konak Belediyesi'nin toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"Coğrafi avantajlardan kaynaklı pandeminin Türkiye'ye geç gelmesini kendilerinin bir başarısı gibi gösterenler şu an dünyanın üçüncü, Avrupa'nın da en fazla vaka açıklayan ülkesi haline geldi" diyen Özel, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına da atıfta bulundu. Özel, "Her gün yüreğimizi parçalayan o Soma faciasını.. Aylarca, yıllarca travmasını atlatamadığımız 301 emekçiyi kaybettiğimiz faciayı bize her gün yaşatıyorlar. Her gün bu ülkede bir Soma faciası yaşanıyor. Soma'nın yasını tutmaya devam ediyoruz ama dün akşam hayatını kyabeden 350 kişinin de anneleri, babaları, evlatları ve komşuları vardı. Kötü yönetim, kaybetme telaşı ve anketlerde erime telaşı, kalabalık kongrelerde (biz ayaktayız güçlüyüz) görüntüsü verme isteği Türkiye'yi bir anda büyük bir faciayla başbaşa bıraktı" diye konuştu.

SINIF BAĞIŞIKLIĞINA İSYAN EDİYORUZ
Pandemiyle mücadele konusunda dünyada iki yöntem benimsendiğini, bunlardan birinin "karantina ve kısıtlama", ikincisinin ise İngiltere'nin uygulamaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı "sürü bağışıklığı" sistemi olduğunu vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

"Ancak dünyada üçüncü bir mücadele yöntemi var dediğimizde herkes dikkat kesiliyor. O da Türkiye'de uygulanan sınıf başğııklığı sistemidir. Paran varsa, gücün, güvencen varsa evde kal hayatını kurtar. Paran yoksa, gündelik çalışmaya mecbursan, hamalsan, işçiysen, sen sokağa çık. İşçiysen ve patronunun taahhütleri önünde duruyorsa, daha kazanacak çok parası varsa, senin de önemsiz bir yaşamın varsa tedarik zinciri bozulmasın! Sen fabrikaya koşmak zorundasın. Sen işyerine koşmalısın. Hastalanınca ölürsen kalan sağlar rejime, reise yeter.. Ölmezsen sürü bağışıklığına katkı sağlarsın. Türkiye'de uygulanan sınıf bağışıklığı sistemi eşitsizdir, adaletsizdir. hakkaniyetsizdir. Kabul edilemezdir. Buna isyan ediyoruz."

AŞI HAKTIR, DERHAL TESLİM EDİN
CHP'li Özel, dünyada aşılamayı en hızlı tamamlayan ülkelerden İsrail'de sağlık çalışanlarından sonra ikinci sırada işçiler ve emekçilerin aşılamaya alındığını belirtirken, "Orada da öncelik belediye ve kamu hizmeti yapan, özellikle temizlik hizmetlerindeki işçiler. Oysa Türkiye'de emekçi kardeşlerimiz aşılamada unutulmuş, kaderleriyle başbaşa bırakılmıştır. Salgının acı sonuçlarına katlanmak zorunda kalmışlardır. Aşı bir haktır. Emekçilerin bu hakkının derhal teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.

RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN DEYİP İNDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısıtlamaya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Özel, "Recep Tayyip Erdoğan nasıl kapanacağımızı, bunun niye gerektiğini, hangi tedbirlerin alınacağını, kimlerin çalışmayacağını söyledi. Bütün esnaf, yoksul, güvencesizler, ağzını açıp Erdoğan'ın son paragrafını beklediler. Hepimiz nefesimizi tuttuk. Ne yapacaktı sosyal devlet. Esnafa nasıl bir gelir desteği sağlayacaktı. Çalışmak zorunda olanlara hangi tazminatları, hangi güvenceleri sağlayacaktı. Çalışmayıp evde kalmak zorunda olacaklara nasıl bakacaktı. Herkes nefesini tuttu. Recep Tayyip Erdoğan ise nefesini aldı ve (Rabbim yar ve yardımcınız olsun) dedi, kürsüden aşağıya indi, gitti... Biz CHP olarak 19 gün boyunca insanların çaresizlikle, açlıkla, yoksullukla başbaşa bırakılmasını kabul etmiyoruz. Meclisin kapatılmasını kabul etmiyoruz. CHP olarak yoksulların; emekçilerin daha fazla ezilmesini kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Foça Tatil Köyü ihalesi tamamlandı!
 
Çeşme'de uzun araç kuyrukları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Tatil Köyü ihalesi tamamlandı!
İzmir'in Foça ilçesindeki, Foça Tatil Köyü isimli taşınmaza ilişkin özelleştirme ...
Zeynep öldü, oğlu Cemil yaralı!
Antalya'nın Finike ilçesinde oğluna doğum günü alışverişine giden Zeynep ...
17 günlük tatil paketleri beklenen ilgiyi görmedi!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki birçok otelin, tam kapanmayı kapsayan 17 günlük ...
 
İzmirli mühendis geliştirdi!
İzmir’de Ziraat Mühendisi Ahmet Ömer Yuluğ, toprak altındaki bitki köklerinin ...
Tam kapanma döneminde kreşler açık olacak mı?
17-23 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri ...
İzmir depremi soruşturmasında yeni gelişme!
Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 30 Ekim 2020'deki ...
 
81 ile 'Tam Kapanma' genelgesi...
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderdi.
Bayraklı'da gençlere AB Değişim ve Dayanışma Programları semineri!
Bayraklı Belediyesi ve Pi  Gençlik Derneği iş birliğiyle Erasmus Plus ...
İNGİLİZ GAZETECİNİN TİRE AŞKI!
İngiltere'nin köklü basın kuruluşlarından Daily Mail ve Daily Star'da ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri