ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3813
    Dolar
  • Euro
    34,6740
    Euro
  • Altın
    2.410,190
    Altın
  • Bist-100
    10.110,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bu acıya yürek dayanmaz... Anne ve bir kızı öldü, diğer kızının durumu ağır!
Bu acıya yürek dayanmaz... Anne ve bir kızı öldü, diğer kızının durumu ağır!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
6 organize suç örgütü çökertildi!
6 organize suç örgütü çökertildi!
20 Ağustos 2019 Salı - 12:39

CHP'li Sertel'den çok sert yangın tepkisi... Bakan Pakdemirli istifa etmeli

İzmir'deki orman yangınlarının 3 gündür söndürülememesine çok sert bir tepki geldi. "İzmir'de yanmadık ağaç kalmadı. Geçen yıl Yunanistan'a uçaklı yardım teklif eden iktidar neden İzmir'e uçak kaldırmıyor" diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ise istifa çağrısında bulundu. Sertel, "Bu kadar mı kötü bir çalışma olur. Bu kadar mı basiretsizlik, beceriksizlik olur. Orman bakanı istifa etmeli" dedi.

CHP li Sertel den çok sert yangın tepkisi... Bakan Pakdemirli istifa etmeli

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR- Karabağlar, Menderes, Seferihisar ve Urla'daki 3 gündür söndürülemeyen orman yangınları büyük infial yarattı. 500 hektardan fazla alanı küle çeviren ve doğal yaşamı mahfeden yangınlarla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den flaş bir çıkış geldi. SONKALEİZMİR'e konuşan CHP'li Sertel, "Orman söndürme büyük tecrübe isteyen, deneyim isteyen bir iştir. Siz orman işçilerine sosyal haklarını vermezseniz, doğru düzgün maaş vermezseniz, kendinizi tasarruf ettim sayar da zırhlı makam araçlarınıza, özel uçaklarınıza, özel helikopterlerinize para akıtırsanız bu iş olmaz. Bu hem israftır hem ormana ve tarıma vurulan darbedir" dedi.

YUNANİSTAN'A VAR, İZMİR'E NİYE YOK
Atila Sertel, Türk Hava Kurumu'na (THK) ait uçakların kiralama işlemi yapılmadığı için hangarlarda yattığı iddialarıyla ilgili ise "Eğer sizin uçaklarınız hangarda yatıyor da yangına müdahale ettiremiyorsanız bu çok vahimdir. Eğer uçaklar arızalıysa da durum faciadır. Geçen yıl bu iktidar, Yunanistan'daki yangına uçakla yardım teklifi götürmedi mi? Yunanistan'a uçakla yangın yardımı teklifi götüren iktidar İzmir'e neden müdahale etmiyor.  Niye İzmir'e uçak kaldırmıyor. THK'nın ülkenin birçok yerinde uçakları var. Bu uçaklarla İzmir yangını söndürülebilirdi. Neden bu yapılmadı. İzmir'de neredeyse yanmadık ağaç kalmadı. Sadece ağaçlar ve orman değil, tüm doğal yapı, hayvanlar, kuşlar, bitki örtüsü yok oldu" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının yangına müdahale etmemesiyle ilgili THK uçakları arızalı şeklinde yaptığı açıklamayı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Gazeteci titizliği ile araştırdım. Tarım ve Orman Bakanı ‘Uçaklar arızalı’ dedi. Sayın Bakan ne yazık ki gerçekleri söylemiyor. THK’nın altı uçağından beşi Ankara’da. Uçakların biri de şu anda İzmir’in Menderes ilçesinde. THK yetkilileri uçaklarda arıza olmadığını söylüyorlar dedi.

Bakanlığın saatlik ücreti 100 bin lirayı bulan uçakları yüksek maliyetlerden dolayı kiralamadığına ilişkin iddialar olduğunu hatırlatan Sertel, şöyle dedi:

“Yaptığım araştırma sonucuna göre; yangın uçağının bir saatlik kira bedeli 100 bin TL civarında. Ancak uçaklar yangın söndürmede helikoptere göre çok ve köpük sistemini kullanıyor. Uçakların maliyeti yüksek diye kiralamaktan kaçınan zihniyet ormanların göz göre göre yanışını seyrediyor."

BU KADAR MI BASİRETSİZLİK OLUR
Yangını söndürme çalışmalarında büyük zaafiyet olduğunu vurgulayan Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ise flaş bir çağrıda bulundu. CHP'li Sertel, "Yani bu kadar mı kötü bir yangın söndürme çalışması olur. Bu kadar mı basiretsizlik, beceriksizlik olur. Orman Bakanı oturup düşünmeli, bir değerlendirme yapmalı ve hemen istifa etmelidir" dedi.

YAŞ DALI KESEN KÖYLÜ HAPSE GİRİYOR BUNLARA CEZA YOK
Ormanlara verilen bunca zararın bir cezası olması gerektiğine işaret eden Sertel, "Orman köylüleri için yanan yerler bir hayattır. O insanların hayatları yandı. Orman köylüleri bir yaş dalı kestiği için cezaevlerine girerken, bu kadar büyük bir ormanın yok edilmesinden sorumlu olanlar hiç ceza almayacak mı? Biz bunları söyleyince, orman yangını ile siyaset yapıyor diyorlar. Gerçeği söyleyince niye rahatsız oluyorsunuz kardeşim. Bu ülkede eskiden de havalar sıcaktı, daha gelişmiş araçlar yoktu ama yangınlar söndürülebiliyordu. Bunlar orman yangınlarını söndürmüyorlar. Kaz Dağları'nda da ağaçları kestiriyorlar. Bunlarda bir yeşil düşmanlığı var ama anlamadım gitti" diye konuştu.
 

 
Karabağlar seferber...
 
Yangında yaralanan hayvanlar için veterinerler devrede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kulüpleri kenetlendi...Yeşil seferberlik!
İzmir'in köklü kulüpleri Göztepe, Altay ve Karşıyaka kentte birçok noktada ...
Cüce buzağı şaşırttı
Bergama'da 4 kilo ağırlığında dünyaya gelen cüce buzağı, görenleri şaşırttı.
İzmir'de bir ailenin dramı... Acı hayat
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 aydır parkta yaşamak zorunda kalan 8 kişilik ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Ersoy'a taziye telefonu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
Kütahyalı ekrana döndü, Boşnaklar isyanda!
Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Rasim Ozan Kütahyalı ekranlara döndü. 
Anne ve 5 yaşındaki oğlu kazada can verdi!
Konya’nın Kulu ilçesinde dinlenme tesisinden çıkan cipe, TIR çarptı. Kazada ...
 
İzmir'den saatler sonra umutlandıran haber!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karabağlar ilçesindeki yangın ...
İzmir yanıyor... Uçaklar nerede!
Karabağlar'da başlayıp, Menderes ile Seferihisar'a sıçrayan, Urla ve çevre ...
Köy-Koop'tan orman yangınları için flaş çağrı
Köy-Koop İzmir Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı'na orman yangınları konusunda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri