ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4246
    Dolar
  • Euro
    34,8147
    Euro
  • Altın
    2.399,950
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
12 Kasım 2021 Cuma - 10:11

CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları için çağrı...

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurları için hazırladığı kanun teklifinin AK Parti ve MHP tarafından reddedileceği duyumunu aldığını belirterek, "İtfaiyeciliğin meslek olması için verdiğim teklifi AK Parti ve MHP'li vekiller reddetmişti. Tüm milletvekillerine imzalı mektup yolladım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Şimdi 70 bin infaz koruma memuru ve ailesi bizim yasa teklifini bekliyor. AK Parti ve MHP'li vekilleri göreceğim. O eller nasıl kalkacak bütün toplum görecek" dedi.

CHP li Sertel den infaz koruma memurları için çağrı...

SONKALEİZMİR-İtfaiyeciliğin meslek meslek olarak kabul edilmesi için verdiği kanun teklifi Şubat 2021'de reddedilen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarında da aynı durumun yaşanacağına dair duyumlar aldığını söyledi. Sertel'in hazırladığı, infaz koruma memurlarının "Güvenlik" sınıfı içine alınmasını ve özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun teklifi geçtiğimiz salı günü TBMM'de çoğunluk sağlanamadığı için görüşülememişti.

SONKALE'ye konuşan Sertel, hazırlıdığı kanun teklifinin AK Parti ve MHP'li vekiller tarafından sırf CHP tarafından TBMM'ye getirildiği gerekçesiyle reddedileceğine dair duyumlar aldığını belirtti. Sertel şöyle konuştu:

"Öncelikle itfaiyecilerle ilgili yasa teklifi getirdim. Çünkü itfaiyecilik meslek değil. Bi iktidar itfaiyecilik meslek yüksek okulunu ve lisesini açtı. İtfaiyecilik meslek olarak okullarda, tabelalarda var ama kendisi meslek değil. Bunun için kanun teklifini verdim. Daha yerime oturmadan, AK Partili, MHP'li milletvekilleri aleyhte oy kullandılar. Ve itfaiyeciliğin meslek olmasının önüne geçtiler. Ben bunun peşini bırakmayacağım. Meclisteki tüm milletvekillerine mektup yazdım. Tek tek imzaladım. Dedim ki; bu partiler üstü, siyaset üstü bir hadise. Zaten itfaiyeciler CHP'ye oy veriyor vermiyor onu da düşünmüyoruz. Aynı şekilde infaz koruma memurları da öyle. Ben inanıyorum ki infaz koruma memurlarının yüzde 60- 70'i CHP'ye vermiyor. Bunu biliyorum. Ama bu oy alma kaygısıyla verilmiş bir kanun teklifi değil. İnfaz koruma memurlarının can güvenliği yok."

"GÜVENLİK STATÜSÜNE GEÇMELERİ LAZIM"

70 bin civarında infaz koruma memurunun olağanüstü kötü koşullarda çalıştığını söyleyen Sertel şöyle devam etti:

"Bu memurların 10 bini sözleşmeli. Aynı işi yapmalarına rağmen, aynı koridorları paylaşmasına, aynı hizmeti görmelerine rağmen sözleşmeli personel kadrolu personelin yanında mağdur ediliyor. Güvenlik sınıfına geçmeleri gerekiyor. Çünkü itfaiyeciler gibi infaz koruma memurları da gerçekten can güvenliği içinde olan bir meslek grubu. Orada suçlularla birlikte aynı mekanları paylaşıyorlar. Havalandırmaya çıkarıyorlar, görüş alanına çıkarıyorlar. Ve gerçekten saldırgan olan birtakım mahkumların da kendilerini şişlemeleri, bıçaklamaları, öldürmeleri riskini de yaşayan bir grup bu. O nedenle cezaevleri içinde patlak veren olaylarda ellerinde kalemle gitmiyorlar onların yanına. Büro memuru değiller. Kaskları, çelik yelekleri, dizlikleri, kalkanları var. Yani bir büro memurunun kalkanı olur mu, kalemi olur. Ama bunlar ne yazık ki kalemle çalışan meslek grubu değil. O yüzden, adı üstünde cezaevindeki güvenliği, korumayı sağlayan, adı infaz koruma memuru olarak geçen insanların hakkının teslim edilmesi lazım. Güvenlik statüsüne geçmeleri lazım."

"SİYASET ÜSTÜ GÖRÜLMELİ"

CHP'li Sertel itfaiyeciler gibi infaz koruma memurları için de 3600 ek gösterge isteyeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmişte infaz koruma memurlarının lojmanları vardı, şimdi yok. Geçmişte servis otobüsleri vardı, şimdi yok. Bir infaz koruma memurunun cezaevindeki olaydan ötürü, dışarıda belediye otobüsüyle işine gidip geldiği sırada can güvenliği yok. Bütün bunları yaşayan bir toplum. Ben bu insanların hakkını savuyorum. Bu hakkı alacağız. Dün mecliste bu konuda konuştum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dinledi. MHP sıralarına seslendim. MHP'lilere, AK Partililer'e rica ettim. Bu siyaset üstü görülmeli, CHP kanun teklifi verdi diye reddetmeyin dedim. Hatta dedim ki bizi reddediyorsanız, siz getirin biz oylayalım. Yani sorun çözümlensin. 70 bin infaz koruma memuru ve ailesi bizim yasa teklifini bekliyor. İnşallah önümüzdeki salı günü tekrar meclise getiririz kanun teklifini. Meclis, çalışma düzeneği içerisinde benim kanun teklifimi meclise indirir, oylama yaparız. O zaman göreceğim ben AK Partili, MHP'li milletvekillerini. Eller nasıl kalkacak göreceğim, orada izleyeceğim. Ve bütün toplum görecek. İnfaz koruma memurları da görecek. Bunu yaşayacağız beraber. Ezilen insanların hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğim. Bütün meslek gruplarında var olan haksızlıkların, hukuksuzlukların üstüne gittiğimiz gibi bu iki meslek dalında da ben hassasım. Ve bunu Türkiye'nin gündeminden düşürmeyeceğim."

 

 
CHP'li Purçu'dan ögrencilere kira yardımı yapılması için kanun teklifi
 
İzmir Büyükşehir'den 3 yılda 58 şehre 30 bin kitap...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan ögrencilere kira yardımı yapılması için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, üniversite öğrencilerine aylık aylık ...
CHP'nin Torbalı İlçe Başkanı belli oldu
Torbalı CHP İlçe Başkanlığı'na de geçen haftalarda oybirliği ile görevden ...
Hasan Tahsin Anıtı önünde 'Basın öne eğilmesin' mesajı...
CHP Konak İlçe Başkanlığı, basın sektöründeki sorunlara dikkat çekmek ...
 
CHP'li Bakan silahların kaybolduğu yıllara dikkat çekti... "SADAT'a mı verildi?"
Kayıp silahların araştırılması talebiyle verilen Meclis Araştırma Önergesi ...
Erdoğan Karamollaoğlu görüşmesinde kanepe krizi!
Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi ...
AK Partili Sürekli'den 10 Kasım mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Akşener'den çok sert sözler!
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Şehide ...
DEVA İzmir'den zamlara pedallı tepki!
Deva Partisi İzmir İl Başkanlığı, dünyada fosil yakıt üretiminin artmasına ...
CHP’li Bakan: ‘Katar ile ilişkiler karanlık, sular bulanık’
Katar ile yapılan Su Yönetimi Anlaşması’nın detaylarını soran CHP İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri