ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
14 Mayıs 2020 Perşembe - 12:09

CHP'li Sındır: "Çiftçiler için sözün bitti yerdeyiz"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dünya Çiftçiler Günü’nde yayınladığı mesajda tüm üreticilerin çiftçiler gününü kutladı. Üreticilerin 18 yılda üretimden koparılarak, toprağa küstürüldüğünü, bu nedenle Türkiye’de 42 Milyon dönüm verimli arazinin ekilip, biçilemediğini söyleyen Sındır, “Perişan haldeki çiftçilerimizin hayatta kalabilmesi için sözün bittiği yerdeyiz" dedi

CHP li Sındır:  Çiftçiler için sözün bitti yerdeyiz

Çiftçilere gereken desteğin verilmediğini bu sebeple tarımsal ürün ve gıda kıtlığı riskinin kapıda olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi koronavirüs Türkiye’de de üretim sürecini olumsuz etkiledi. Henüz geç olmadan tarım sektörünün ayakta kalabilmesi, üreticilerimizin zarar görmemesi ve vatandaşlarımızın gıda tedarikinin aksamaması için Tarım Bakanlığı ivedilikle aklın ve bilimin ışığında önlemler almalı. Koronavirüs tehdidinden ülkemizin ne zaman kurtulacağını henüz bilmiyoruz. İktidara 11 Mart’tan bu tarafa sesleniyoruz. Türkiye’nin gıda ürün stoğu ne durumda, hangi üründen ne kadar mevcut diye soruyoruz ama iktidardan cevap alamıyoruz. Eğer bir eksiklik varsa, stoklarımız bu eksiği karşılayacak düzeyde mi? Bu zor günlerde her hangi bir açıklamada bulunmayan Tarım Bakanlığını kamuoyunu acilen bilgilendirmeli” dedi.  

“ÇİFTÇİLERİMİZİ RAHATLATACAK ÖNLEMLER ALINMADI, ALINMIYOR”

Dar boğazda olan çiftçilerin virüs nedeniyle üretim yapamaz hale geldiğini vurgulayan Sındır, “AKP iktidarının yanlış ve yanlı tarım politikaları nedeniyle bugün 42 Milyon dönüm verimli tarım arazisi ekilip, biçilemiyor. Gıda kıtlığı riskinin kapıda olduğu bu zor günlerde ekilip, biçilemeyen verimli arazilerimizin hesabını kim verecek? Maalesef 18 yılda tarım güncel siyasetin bir aracı ve oyuncağı haline geldi ve tarım sektörü hiç olmadığı kadar daraldı. Bugün çiftçilerimizin üretime devam edebilmeleri için kullanmış oldukları mazottan, gübreden, ilaçtan, elektrik vb. tüm ekip ve ekipmandan KDV ve ÖTV alınmamalı. Üretimde yaşanabilecek iş gücü kaybının önüne geçilmeli. Sermaye yetersizliğine ve fiyat yükselişlerine karşı net çözümler üretilmeli ve finansman desteği sağlanmalı. Çiftçilerimizin borçları faizsiz ertelenmeli. Çiftçilerimizi rahatlatacak bu önlemler alınmadı, alınmıyor. Çiftçi üretimden koparılarak, toprağa küstürüldü, bu nedenle Türkiye’de 42 Milyon dönüm verimli tarım arazisi üretim dışında kaldı” dedi.

“SON VİRAJDAYIZ!”

Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Çiftçinin, üreticinin kırda, köyde varlığını, yaşamını sürdürebildiği yegane üretim sektörü ve gelir kaynağının tarım olduğu unutuluyor. Çiftçi perişan, hayatta kalabilmesi için sözün bittiği yerdeyiz! Çiftçi Müjdeli haber bekliyor. Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçimizin sesine kulak verin. Son 18 yılda tarım ihracatımız 77.6 milyar dolarda kalmış, ithalatımız ise 104.6 milyar dolara ulaştıysa, tarımda Cumhuriyet döneminin ithalat rekorlarını kırıyorsak ve bugün Türk tarımını siyasal iktidar değil de Tarım Bakanlığı'nın tepesindeki lobiler yönetiyorsa bunun nedeni iktidarın başından beri sürdürdüğü yanlış tarım politikalarıdır. Üreticimizin sağlıklı bir gelir elde etmesini sağlamak yolunda ve çiftçimizi yeniden üretime teşvik etme noktasında son virajdayız. Daha fazla verimli arazimizin üretim dışında kalmasına razı değilsek, halkımızın gıda egemenliğini yabancı ülkelere teslim etmek istemiyorsak ivedilikle 2019 yılından kalan tarımsal destekleri hemen, 2020 yılı için belirlenen desteğin yarısı şimdi üreticimize ulaştırılmalı. Bu vesileyle emeğini, alın terini bereketle harmanlayan tüm Çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.”

 

 
"Koronavirüs cezaevlerinde hızla yayılıyor"
 
MEB'den 500 bin öğretmene uzaktan eğitim fırsatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Koronavirüs cezaevlerinde hızla yayılıyor"
Koronavirüs salgının Türkiye’de yayılmasıyla birlikte cezaevlerinde ...
Mansur Yavaş'tan yeni kampanya
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “6 milyon tek yürek bayram ...
CHP'li Torun: Bu şekilde giderse belediyelerimiz kapısına kilit vuracak!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Pandemi ile mücadeleye devam ...
 
Cübbeli Ahmet, Perinçek'e "kardeşim" diyerek teşekkür etti
Kamuoyunca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet'e ...
CHP'li Beko'dan AVM tepkisi: AKP sermayeden yana olduğunu gösterdi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AVM’lerin açılmasına tepki gösterdi. ...
Bedri Serter: 100 bin hemşire atama bekliyor!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 100 bin hemşirenin atama beklediğini ...
 
Çalışmaları engelleyen AK Parti ve MHP hakkında suç duyurusu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan ...
Menemen isyanı Meclise taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı hukuk müşaviri ...
"İbrahim Gökçek'in cenazesini gömdürmeyiz" diyen Ülkücüyle ilgili dikkat çeken gelişme
Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri