ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3921
    Dolar
  • Euro
    34,5992
    Euro
  • Altın
    2.389,300
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
9 Ağustos 2023 Çarşamba - 15:20

CHP'li Taşkın'dan üç bakana İzmir soruları!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir’in güncel sorunlarıyla ilgili Meclis’e üç soru önergesi vererek; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sorularını yanıtlamasını talep etti. 

CHP li Taşkın dan üç bakana İzmir soruları!

Taşkın, İzmir’in yaşamakta olduğu çoğu sorunun arkasında kamu kurumlarından kaynaklanan aksama ve gecikmelerin olduğunu belirtti. Taşkın, bu gecikmelerden dolayı Halkapınar-Otogar Metrosu’nun ihalesinin 7 yıldır yapılamadığını, Elektrik Fabrika ’sının satış ihalesine 4 yıldır çıkılamadığını, Çiğli Tramvayı için bir yıldır yurt dışı borçlanma onayı beklendiğini belirtti.  Taşkın, şu an Narlıdere Metrosu için gerekli 30 Milyon Avroluk kredinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu AAA olmasına rağmen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda onay beklediğini hatırlattı. Taşkın, Dünya Bankası Kentsel Dönüşüm Projesi Finansmanı kapsamında İBB’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası A.Ş. aracılığı ile kredi sağlanmasına dair talebinin 2,5 yıldan bu yana cevaplanmadığını belirtti. Taşkın deniz ulaşımında kullanılan iskelelerin yenilenmesi maksadıyla İBB’ye devrine ilişkin talebin ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından tam 9 yıldır bekletildiğini söyledi. Taşkın, bu gecikmelerin ulaşım, elektrik ve su gibi elzem ihtiyaçların giderilmesinde İzmirlileri mağdur ettiğini dile getirdi.  

Bekletilen Projeler Çevreyi Olumsuz Etkiliyor 
Taşkın, kamu kurumlarında bir adım atılması için bekleyen bir diğer alanın çevre olduğunu dile getirdi. Taşkın, Gediz Deltası'nın Dünya Doğal Mirası Geçici Listesine alınması ve böylece bu deltanın korunması için İBB’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuruya yanıt gelmediğini, Güney-2 Entegre Atık Yönetim Tesisi (MENDERES) Projesi kapsamında aynı bakanlıktan talep edilen desteğin ise reddedildiğini söyledi. Taşkın, bu gelişmelerin İzmirliler ’in sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını ve İzmir’in ise doğası ve tarihiyle yaşanılır bir kent olma özelliğini olumsuz etkilediğini belirtti.  Taşkın, İZSU Genel Müdürlüğü’nün bünyesindeki 39 arıtma tesisi, önceki yıllardan devralınan küçük köy arıtmaları olduğunu, bu tesisler için Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden çevre izin başvurusu için gereken bilgi ve belgeler talep edilmesine rağmen bu başvurulara yanıt gelmediğinin altını çizdi. Taşkın, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlemediği belgeler nedeniyle tüm İzmirlilerin cezalandırıldığını belirtti.  

Bakanlar Bu Soruları Cevaplamalı!

Yüksel Taşkın’ın üç bakana ayrı ayrı yönelttiği sorulardan bazıları şöyle: 

-F. Altay-Narlıdere İstihkam Okulu  Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi 06.07.2022 tarihli ve 825714 sayılı yazı ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğüne Dış Finansman İzni Süre Uzatımı talebinde bulunmuş ve ayrıca 17.03.2023 tarihli ve 1261362 sayılı hatırlatma yazısı göndermiş olup ilgili taleplere Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından neden bir yılı aşkın süredir geri dönüş sağlanmamaktadır? 

-Benzer şekilde, Çiğli Tramvay Hattı Projesi ve Alt Projesi Olan Araç Alımı İşi Konak Tramvay Hattı Araç Alımı Projesi için Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne ayrı ayrı yapılan Borçlanma İzni Süre Uzatımı taleplerine ne zaman geri dönüş sağlanacaktır? 

-Dünya Bankası Kentsel Dönüşüm Projesi Finansmanı (Deprem Kredisi) kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katıldığı toplantıda Dünya Bankası yetkilileri söz konusu finansman enstrümanlarının kullanılabilinmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı uygun görüşüne tabi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası A.Ş. aracılığı ile kredi sağlanmasının daha uygun olabileceğini ifade 2,5 yıldan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi talebi yazısına herhangi bir cevap alınamamıştır. Bu cevap ne zaman verilecektir? 

-2022 Yılında; 5393 sayılı Belediye Kanunun 68 inci maddesi (e) bendi gereğince; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce 16.02.2022 tarih ve 97509404.301.05.224 sayılı kararla görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla %10'u aşan kısım kapsamında kullanılacak 421.000.000,00 TL kredinin iç borçlanma ile karşılanması için oy birliği ile karar alınmış ve onay için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 01.04.2022 tarih 70318 sayılı yazımız ile onay talebimiz gönderilmiştir. Bu talebe ne zaman cevap verilecektir? 

-Gediz Deltası'nın Dünya Doğal Mirası Geçici Listesine alınması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı başvuruya ne zaman yanıt verilecektir? 

-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel bankadan 300.000.000 TL tutarına kadar kredi kullanılabilmesi için ilgili kuruluşunuz olan İller Bankası A.Ş. 'den istenilen (08.08.2022) teminat mektubuna ne zaman cevap verilecektir? 

-İlgili kuruluşunuz İLBANK ve AFD (Fransız Kalkınma Ajansı) tarafından yürütülen ''Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik ve Güvenilir Ulaşım (SUMART)' projesi kapsamında ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''100 adet Elektrikli Toplu Taşıma Aracı Alımı'' projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10.10.2022 tarihli ve 990827 sayılı yazısıyla ESHOT Genel Müdürlüğü adına Belediye tarafından İLBANK'a başvuruda bulunulmuş ve 11.10.2022 tarihli ve 991770 sayılı yazı ile de İLBANK'a tekrar bildirimde bulunulmuştur. İLBANK proje finansmanı konusunda ne zaman bir yanıt verecektir? 

-İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Çiğli Tramvay Hattı Projesi ve alt bileşeni olan Araç Alımı İşine finansman sağlama amacıyla İller Bankası A.Ş.’nin Garantörlüğünde veya İller Bankası A.Ş. ile İslam Kalkınma Bankası Grubu (IsDB Group) arasında yapılan alt finansman anlaşmaları ile ya da İller Bankası A.Ş. tarafından sağlanan diğer yurt dışı finansman kuruluşları ile destek olunması hususunda 05.01.2023 tarihli ve 1144299 sayılı yazı ile Kredi ve Hibe Başvurusu talebinde bulunulmuştur. Bu talebe ne zaman yanıt verilecektir?  

-Halkapınar-Otogar Metro yapımı yatırım programında yeralmasına karşın neden 7 yıldan bu yana izbedelle bütçe ayrılmakta ve herhangi bir çalışma yapılmamaktadır?

"Mürselpaşa Caddesi - Zafer Payzın" yol düzenlemesi işi kapsamında Zafer Payzın Kavşağından Liman Hinterland Bölgesine direkt bağlantı sağlayacak olan kavşak kolunun ön tasarımı yapılmış olup kavşak kolunun uygulama projelerinin yapılabilmesi için Hinterland Bölgesine bağlantı yapılan noktanın değerlendirilerek bilgi verilmesi 06.04.2022 ve 15.08.2022 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilmiştir. Bu talebe ne zaman cevap verilecektir? 

 
İzmir'deki plajlarda sıkı denetim!
 
Kuşadası'nda vandallar iş başında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki plajlarda sıkı denetim!
İzmir'de Sahil Güvenlik ekipleri, boğulma vakalarının önüne geçebilmek ...
Kalker ocağı işleten firmadan bu kez de mermer ocağı hamlesi!
İzmir'in Bergama İlçesi'nde kalker ocağı işleten firma, bölgede bir çok ...
İstanbul'u terk edeceğini açıklayan Şengör'e Kandilli'den yanıt!
Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul'dan taşınacağını ifade ederek, “60-70 ...
 
Üniversiteli Deniz'i saç boyası mı öldürdü?
Ege Üniversitesi öğrencisi Deniz Demirbayraklı, evde saçını boyarken fenalaştı. ...
Yeni kabusun adı: Eris!
3 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron ...
Soyer'den körfez mesajı: Tekrar yüzeceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Yaşayan Körfez” seferberliği ...
 
Kaçak silah atölyesine baskın!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kurusıkı tabancaların namlularını açarak sattığı ...
Çandarlı Limanı’na dev talip!
İzmir’de yıllar önce yapımına başlanan ancak inşaatı yarım kalan Çandarlı ...
Bakanlıktan İzmir'de denize sıfır araziler!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir, Antalya, Muğla, Ordu ve Trabzon'daki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri