ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4163
    Dolar
  • Euro
    34,8062
    Euro
  • Altın
    2.402,670
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
7 Temmuz 2022 Perşembe - 18:41

CHP'li Yücel'den Bakan Soylu'ya sert operasyon yanıtı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin bayramlaşma töreninde, Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar'ı görevden uzaklaştıran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi. Yücel, "Bu algı operasyonları ve CHP’yi karalama girişimleriniz, halkın gönlündeki yerimizi ve Milletin iktidarının kurulacağı gerçeğini değiştiremeyecek. Sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabinesini, milletimiz görevden alacaktır" dedi.

CHP li Yücel den Bakan Soylu ya sert operasyon yanıtı

SONKALEİZMİR- CHP İzmir İl örgütü, kurban bayramı öncesi partililerle bir bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşma törenine CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Ednan Arslan ve Murat Bakan'ın yanı sıra bugün görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

"ÜLKEYE HUZUR GETİRMELERİNİ BEKLEMEK YANLIŞ OLUR"

Bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ülkenin çok zor şartlardan geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ancak, ülkemizin tüm zenginliklerini, tüm imkanlarını, tüm kaynaklarını; kendisi ve yandaşları için kullanma derdine düşmüş bir zihniyetin, milleti her geçen yeni krizlerle, yeni sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığı da yadsınamaz bir gerçektir. Böylesi günlerde insanlarımız, iktidardan sıkıntılarını giderecek, dertlerine çare olacak çözümler ve sözler bekliyor. Ama AKP iktidarının ne sıkıntıları çözmeye, ne de ülkeye bayram sevincini yaşatmaya niyeti var. Memura, emekliye, asgari ücrete yapılan zamlara baktığınızda böyle bir niyetleri olmadığını çok daha iyi görebiliyorsunuz. Asgari ücretliye, açlık sınırının bile 500 lira altında bir zammı reva gören, yüzde 180’e dayanan gerçek enflasyonu bile kalem oynatarak, makyajlayarak yüzde 79’lara çeken bir zihniyetten iyi niyet beklemek, vatandaşa çözüm, ülkeye huzur getirmesini beklemek yanlış olur."

Yücel, kurbanlıkların asgari ücretlinin 1 aylık maaşının yarısından daha fazla olduğunu vurgularken, "Bırakın kurbanlık almayı, insanlar gramla kıyma almak için dahi kasaba gidemez oldu. Ancak; İnsanların temel gıda maddelerine ulaşamaması, bayramda bile et yiyememesi, kurbanlık alamaması sarayın umurunda değil" dedi.

"ÖTEKİLEŞTİRİP HEDEF GÖSTERDİLER"

Tek adam sevdası ve AKP zihniyetinin ülkede açtığı yaraların sadece ekonomik buhranla sınırlı olmadığını kaydeden Yücel, şöyle devam etti:

"20 yıldır ülkeyi kin, öfke ve intikam duygusuyla yönetmeye çalışan, her türlü beceriksizliğini örtmek için, toplumun sinir uçlarıyla oynayıp kutuplaştırma politikası izleyen AKP iktidarı, sosyal ve psikolojik olarak da toplumda yıkımlara yol açmıştır. Kendisi gibi düşünmeyen, kendisine yandaş olmayan ve hakkını aramak için sesini yükselten, adalet isteyen her meslek grubu ve her vatandaş bu zihniyet tarafından ötekileştirilmiş ve hedef gösterilmiştir. Hedef gösterilen meslek gruplarının başında, Doktorlarımız ve onların birliği olan Tabipler Birliği ve Odaları gelmektedir. Onlara hak aradıkları, insanca yaşam şartları istedikleri için 'giderlerse gitsinler' diyen, ağır eleştirilerde bulunan düzenin sahipleri; Konya’da bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden doktorun ve sekreter kardeşimizin katledilmesinde pay sahibidir. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet sadece yasalarla engellenemez. Onları hedef gösterenlerin zihniyetini de değiştirmeleri şarttır."

"CHP'Lİ BELEDİYELER MÜFETTİŞLERİN TÜM MESAİLERİNİ HARCADIĞI YERLER HALİNE GELDİ"

Yücel, CHP'deki yükselişin AKP iktidarını tedirgin ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yaratılmaya çalışılan algının tutmadığını, halkın artık suistimal edilen milliyetçilik ve din üzerinden yapılan siyasi oyunlara kulak asmadığını gören iktidar, farklı yollara başvurabiliyor. CHP’li belediyeler müfettişlerin tüm mesailerini harcadığı, tüm dosyaların didik didik edilerek, hata arandığı yerler haline geldi. Bu baskıyla, belediye başkanlarımızı etki altına almaya ve belediye hizmetlerini yavaşlatmaya çalışan iktidar, bugüne kadar bu emeline ulaşamadı."

"CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI HER ZAMAN ŞEFFAF VE HESAP VERİLEBİLİR NOKTADADIR"

Önceki gün başlatılan soruşturma kapsamında bugün İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar'a da destek açıklaması yapan Deniz Yücel, şunları söyledi:

"Önceki gün Menderes belediyemizde başlatılan soruşturma sonrasında bilgisine başvurulan ve ardından da görevinin başına dönen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kayalar, bugün haksız yere ve tamamen siyaseten alınmış bir kararla açığa alınmıştır. Buradan ilan ediyorum. Bu soruşturma üzerinden CHP’li belediyelerin yıpratılmak istenmesine, iktidara yürüyen partimize leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. Ne belediye başkanımız, ne de bizler bu soruşturmadan rahatsız değiliz. CHP’li belediye başkanları her zaman şeffaf ve hesap verebilir noktadadır. Hesap veremez noktada olursa, bu konuda ilk adımı partimiz yapar. Yapmıştır da. Örneği vardır. Ancak, Belediye Başkanımız soruşturmanın seyrine uygun yürütülmesi için her türlü kolaylığı sağlamışken, Adli makamlarla işbirliği yapmışken, verilen açığa alınma kararı akıllara doğal olarak şu soruları getirmekte; bu operasyon başlamadan sonuç belli miydi? Belediye Başkanı hakkında siyasi iktidar tarafından karar zaten verilmişti de, yargıdan istenen sonuç alınmayınca açığa alma tedbiri mi uygulandı. Yoksa bu soruşturma CHP’li bir belediye başkanı üzerinden CHP’nin iktidar yürüyüşüne gölge düşürmek için bir araç olarak mı kullanılacak? Yargı, işini elbette yapacak ama yargı çalışırken, onun üzerinden algı yaratma, CHP’ye çamur atma çabalarına girenlere pabuç bırakmayacağız."

BAKAN SOYLU'YA SESLENDİ

Yücel, görevden uzaklaştırma kararının altına imza atan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da şu sözlerle seslendi:

"Belediye başkanımızı, hiçbir hukuki aciliyet ve gerekçe yokken açığa alma kararını verdiren; neredeyse tüm mafya liderleri, suç baronlarıyla boy boy fotoğrafları olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya da buradan bir mesaj verelim. Bu algı operasyonları ve CHP’yi karalama girişimleriniz, halkın gönlündeki yerimizi ve Milletin iktidarının kurulacağı gerçeğini değiştiremeyecek. Sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabinesini, milletimiz görevden alacaktır. Bu da böyle bilinsin."

Yücel, milletin asıl bayramının AKP ve Saray zihniyetinden kurtulduktan sonra olacağını söyledi.

 
Büyükşehir merhum bestekarı unutmadı!
 
İZBAN bayramda ücretsiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadir Şeker hakkında tahliye kararı!
Avukatının itirazı kabul edilen Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi.
İzmir'de avukatlardan hayat pahalılığı ve şiddet protestosu...
İzmir Barosu üyesi avukatlar, avukat Servet Bakırtaş'ın öldürülmesi ve ...
Murat Aydın: Hukuki dayanağı yok, karar siyasi!
İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınan Menderes Belediye ...
 
Bayramda Alaçatı kapalı gişe!
İzmir'in turizm cenneti Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi Kurban Bayramı'nı ...
Yücel, Soylu'ya ateş püskürdü!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından ...
Ergün Poyraz, yargılanacak… Başkan Günel: Yalan ve iftiracılar hukuk önünde hesap verecek!
Uğradığı saldırı sonrasında ODA TV adlı haber sitesine, "Bana saldıranlar ...
 
Seyit Torun: İşte sen bu kadar aciz, korkaksın!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı kararıyla ...
Görevden uzaklaştırılan Kayalar'dan flaş açıklama...''GEREKÇESİNİ BİLMİYORUM''
İzmir'in Menderes ilçesinde belediye ihalelerine yönelik soruşturma kapsamında ...
İzmir'de sağlık çalışanları isyanda... İSTİFA ÇAĞRISI!
Konya'da Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başındayken silahla öldürülmesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri