ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/27°
    ADANA
  • ANKARA
    12/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/19°
    IZMIR
  • KONYA
    12/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Ali Koç kararını açıkladı!
Ali Koç kararını açıkladı!
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
5 Aralık 2021 Pazar - 11:12

CHP lideri Kılıçdaroğlu Financial Times'a konuştu: "İstanbul, bir deneme çalışmasıydı"

Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde yaşananları masaya yatırdığı kapsamlı bir analiz hazırladı. Gazeteye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Mutfakta yangın var. Herkes umutsuzca bir kaçış yolu arıyor" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Financial Times a konuştu:  İstanbul, bir deneme çalışmasıydı

Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında rekor değer kaybı, ekonomideki kötü gidişat ve hayat pahalılığı ile kriz büyürken İngiliz Financial Times gazetesi, kapsamlı bir analiz yayınladı. 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun demecine yer verilen yazı, “Muhalefet lideri, Erdoğan’a meydan okumak için olağan dışı bir ittifakın şekillenmesine yardım ediyor” başlığını taşıdı. FT analizinde, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'si ve rakip partiler, Cumhurbaşkanı'nı devirmek için derin farklılıkları bir kenara bırakıp güçlerini birleştirdi" yorumuna yer verdi.

Financial Times, "Ülke ekonomik krizle cebelleşirken çift haneli enflasyon ve TL’nin değer kaybetmesiyle Kılıçdaroğlu, muhalefet partileriyle oluşturduğu birliğin, Erdoğan ve onun müttefiklerinin oylarından daha fazla olduğunu gördü. Bu koalisyon, 2023’te ya da daha erken yapılabileceği konuşulan seçimlerde Cumhurbaşkanı’nı devirebileceğine inanıyor” yorumunu yaptı.

KILIÇDAROĞLU: 'BU İNSANLARIN GİDİCİ OLDUĞU FİKRİNİ BENİMSEDİLER'

Gazeteye konuşan 72 yaşındaki Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkeyi yönetme kapasitesini ciddi anlamda kaybetmiş bir hükümetimiz var. Toplumun büyük bir kesmi, bu insanların gidici olduğu fikrini benimsedi” dedi.

Financial Times, Kılıçdaroğlu için, “Ulusalcılar, Kürtler, solcular, sağcılar, laikler ve muhafazakarlar tarafından bariz bir aday değil. Fakat 20 yıldır Erdoğan ve AKP’ye karşı başarılı olamayan Kılıçdaroğlu, bu pek de mümkün olmayan grubun arkasındaki mimar olarak öne çıktı” yorumunda bulundu.

"Erdoğan, ideolojik fay hatlarını kullanarak ittifakı bozmaya çalıştı" diyen FT, "Ancak gruplaşmalar, Türkiye'nin parlamenter sisteme dönmesi çağrısının arkasında birleşerek ve ekonominin durumuna odaklanarak şimdiye kadar kenetlendi" ifadelerine yer verdi.

"Zor durumdaki ekonomi Erdoğan'ı devirecek mi?" sorusunu soran FT, "Yüzde 20'nin üzerine çıkan enflasyon, bu yıl dolar karşısında yarı yarıya değer kaybeden Türk Lirası'ndaki çöküşle birleşince AKP'nin popülaritesini erozyona uğrattı. Ankete göre, partinin oy payı, 2011 seçimlerinde neredeyse yüzde 50'ye ulaşan zirveden şimdi yüzde 30'lar da geziniyor" yorumunu yaptı.

"İNSANLAR BİR ÇIKIŞ YOLU ARIYOR"

Halkın, Erdoğan'ın ekonomi yönetimine ilişkin kararını vermesi için defalarca erken seçim çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu"Büyük bir işsizlik var, hayat pahalı, insanlar geçimini sağlayamıyor. İnsanlar bir çıkış yolu arıyor. Elbette çıkış yolu siyasetten geçiyor” dedi.

Analistlerin giderek otoriterleşen Erdoğan'ın seçimleri kaybederse sessiz kalmayacağı konusunda uyardığı aktarılan analizde, Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından sonuçların iptal edildiği İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerini örnek olarak gösterdikleri belirtildi. FT, "Kılıçdaroğlu, bu tür endişeleri ortadan kaldırıyor" yorumunu yaptı.

CHP lideri demecinde, Erdoğan’ın İstanbul’daki seçimlere itirazının kamuoyundaki tepkisine işaret ederek Cumhurbaşkanı'nın mağlup olması durumunda iktidarı barışçıl bir şekilde bırakmak zorunda kalacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "İstanbul, bir deneme çalışmasıydı. İktidarı bırakmak istemeyecek ama onu göndereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Erdoğan taraftarlarının da muhalefetin zaferinden korkmasına gerek olmadığını" belirterek, "Ülkeyi kin, öfke ve intikamla yönetmeyeceğiz" dedi.

"MUTFAKTA YANGIN VAR"

FT aynı zamanda, CHP liderinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı olasılığında bir açıklamada bulunmadığını da yazdı. Gazeteye konuşan Kılıçdaroğlu, şimdilik muhalefetin ülkenin ekonomik sorunlarına odaklanması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Mutfakta yangın var. Herkes umutsuzca bir kaçış yolu arıyor."

"CHP’nin lideri son dönemde yeni bir cesaretin tadına vardı" diyen FT, "Kılıçdaroğlu, cuma günü TÜİK'e gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emirleri altında enflasyon verilerini manipüle etmekle suçladı. Randevunun reddedilmesinin ardından kilitli kapılarının dışında durarak, “doğru olanı yapmaları” konusunda sert bir şekilde uyardı" ifadelerine de yer verdi. 

 
İstanbul’da gemi ile tekne çarpıştı: 2 yaralı
 
Göztepe'nin konuğu Gaziantep FK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul’da gemi ile tekne çarpıştı: 2 yaralı
Anadolu Kavağı açıklarında bir gemi ile gezi teknesinin çarpışması sonucu ...
Bayraklı'nın altın çocukları!
Ulusal ve uluslararası turnuvalardaki başarı kazanan Bayraklı Belediyesi, ...
Tire Süt Başkanı Eskiyörük'ten kritik çağrı: BU KOŞULLARDA ÜRETİM MÜMKÜN DEĞİL, ACİL ÇARE ÜRETİN!
Türkiye'nin entegre üretim yapan en büyük firmalarından Tire Süt Kooperatifi'nin ...
 
Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan ...
Bornova Belediyesi'nden ev hanımlarına kurs!
Kadınların üretime katılması için yürüttüğü eğitim çalışmaları ve projelerle ...
Çiğli'de kadının siyasetteki yeri konuşuldu
Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Kadının Siyasetteki Yeri' ...
 
228 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Polis memuruna bombalı tuzak!
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, polis memurunun özel aracının altına yerleştirilen ...
Sayıştay'dan taksicilere kötü haber
Sayıştay’dan İstanbul’un en çok tartışılan konusu olan taksilerle ilgili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri