ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2427
    Dolar
  • Euro
    35,1469
    Euro
  • Altın
    2.464,070
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
10 Mayıs 2019 Cuma - 17:30

CHP seçim kampanyasının mimarı, formülü verdi... İstanbul çok kolay ama

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından CHP'de başlayan Gezi benzeri esprili yaklaşımları sert bir dille eleştiren reklamcı ve yazar Ateş İlyas Başsoy, örgütü salladı. CHP'nin yerel seçim kampanyasının mimarı Başsoy'un kaleme aldığı, "abartılı şenlik havasını bitirmek gerek" ifadelerinin yer aldığı, "Her Şey Çok Zor Olacak" başlıklı yazı, yüz binlerce kez tıklandı. Birçok platformda tartışıldı. Başsoy, bu kez eleştiri yerine, İstanbul seçimleri için "nasıl yapmalı" sorusuna yanıt aradı.

CHP seçim kampanyasının mimarı, formülü verdi... İstanbul çok kolay ama

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından CHP'de başlayan tencereli, tavalı ve Gezi mizahını andıran siyasi atmosfer tartışma yarattı. "Gayri ciddi" ve "kitlede rahatsızlık yarattığı" eleştirilerine hedef olan yaklaşıma en net yanıt CHP'nin başarılı yerel seçim kampanyasının mimarı, reklamcı ve yazar Ateş İlyas Başsoy'dan geldi. Başsoy'un önceki gün SONKALE tarafından gündeme getirilen, başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen esprili dayanışma mesajlarının abartılmasına yönelik eleştirileri adeta parti örgütünü salladı. "Abartılı şenlik havasını bitirmek gerek... makara yarıştırma zamanı değil" ifadelerinin yer aldığı, "Her Şey Çok Zor Olacak" başlıklı yazı, sosyal medyada yüzbinlerce kez tıklandı. Başsoy'un tespitleri birçok platformda partililer tarafından tartışıldı.

UÇLARDA GİDİP GELİYORLAR

Bu kez eleştiri yerine İstanbul seçimleri için "Nasıl yapmalı" sorusunun yanıtını arayan ve başarının formülünü anlatan Başsoy, SONKALE'ye özel açıklamalarda bulundu. Muhalif kesimdeki ruh halinin iki uçta gidip geldiğini, insanların ya çok "coşku" ya da "yılgınlık" içinde olduğunu vurgulayan Ateş İlyas Başsoy, "Ama bu ikisi de doğru değil. Çocukça refleksler bunlar. Meseleye daha olgun ve temkinli bakmamız lazım. Büyük sloganlara, büyük reflekslere girmeye gerek yok. Aklı selimi ve soğuk kanlılığı önde tutmamız lazım" dedi.

YOKSULLARA DOKUNMAK

Başsoy, İstanbul'un tarihi, kültürü, doğal zenginlikleri ve ekonomisi olarak dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. “Küçük bir kent Ankara’nın desteğine ihtiyaç duyabilir, oysa İstanbul üç Türkiye besleyecek kadar zengin bir kent” diyen Başsoy, İstanbul’un himayeye ihtiyacı olmadığını, bu konuda kaygı duyulmaması gerektiğini aktardı. Başsoy, "Ancak bu zenginliğe rağmen İstanbul’da büyük bir yoksulluk da var. Kimileri restoranda aylık asgari ücret kadar hesap öderken, çoğunluk yoksul, işsiz ve umutsuz. Bir parça tavuğun suyuyla, kemiğiyle bir hafta yemek yapan aileler var. Ekrem İmamoğlu bu insanlara dokunabilecek bir yapıya sahip. 1 milyon esnafa zaten dokundu. Ayrıca, 31 Mart gecesinden itibaren hem seçmenin verdiği oylar hem de kişisel olarak gösterdiği vakur duruşla gönüllerde yerini aldı" dedi.

İSTANBUL'U KAZANMAK ÇOK KOLAY

Başsoy, şu andan itibaren artık kampanyaların çok fazla faydası olmadığını belirtirken, "Çünkü artık sadece iki kişiyi konuşuyoruz. Biri Başbakanlık dahil çok sayıda önemli görev icra etmiş ve artık 60 yaşını aşmış Yıldırım, diğeri insanlara umut veren projeleri ve yaklaşımları ile henüz 40'larındaki İmamoğlu.. Herkes komşuları, iş arkadaşları ve tanıdıkları ile tepeden değil dost bir şekilde konuşmalı. Yani diyalog devreye girmeli. Konuşarak çok rahat çözülecek bir durum bu. Yüzde 20'lik kesim, yüzde 80'lik kesimi ikna etmeyecek. Yüzde 50'ye yüzde 50 bir durum var. İstanbul'u kazanmak aslında çok kolay. Ama gönülden bir diyalog geliştirilirse. Böyle olursa İmamoğlu yüzde 60'la kazanır" diye konuştu.

KARŞI TARAFI KEMİKLEŞTİRİR

Tencere tava çalmak ve suçlayıcı bir dil kullanmanın sadece karşı tarafı kemikleştireceğini aktaran Başsoy, "Ramazan ayındayız ve önümüz Ramazan bayramı. Yani insanların kaynaştığı dönemler. Kesinlikle kavga eden, laf sokan taraf olmamalıyız. Duvarlar değil, köprüler inşa etmeliyiz. Toplumun diğer yarısıyla tatlı tatlı konuşulursa bu iş çok kolay şekilde çözülür. Herkesin aklı var. İmamoğlu'na 1,4 milyon AKP’li oy verdi. Bunun 1 milyonu esnaf. 31 Mart’tan sonra İmamoğlu daha iyi tanındı. Bu nedenle bu sayının 3 milyona çıkabileceğini düşünüyorum” dedi.

ERDOĞAN'IN SUÇU YOK

Başsoy, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın kesinlikle suçlanmaması gerektiğini de belirtti, şöyle devam etti:
“Her seçimde yenilen taraf itiraz eder. CHP de Bursa ve Giresun’da itiraz etti. Seçim sonucuna itiraz ettiler diye Erdoğan, Yıldırım veya AKP’yi suçlayamam. Yapmaları gerekeni yaptılar. Burada bir yanlış varsa, o yanlış emsaller dışı, dayanaksız, hatalı bir karar veren yedi YSK üyesinin yanlışıdır... Baskı altındalarmış vs... Bunun anlamı yok. En üst makama gelen bir yargıç baskı altında kalamaz. Kalıyorsa yeminiyle çelişir... Bu yedi kişi geçmişte aldıkları kararlarla çeliştiler. Bence bu YSK kararı AKP seçmeninde bile üzüntü yarattı. Erdoğan'ı veya Yıldırım'ı suçlamak anlamsız. Siyasi kavgaya gerek yok. Ekrem İmamoğlu asfalt dökecek, yoksullara yardım edecek, yani belediyecilik yapacak. Makro siyaset değil İstanbul'un dertlerine derman olmak konuşulmalı."

İSTANBUL ÖRGÜTÜ BİLİNÇLİ

Ateş İlyas Başsoy, CHP İstanbul örgütünün de son derece akıllı ve bilinçli bir şekilde bu stratejiyi uyguladığını, başta Canan Kaftancıoğlu olmak üzere bağcıyı dövmek için değil üzüm yemek için çalışıldığını söyledi... Bağcılar, Esenler ve Sultanbeyli gibi merkezlerin önemine işaret eden Başsoy, şunları söyledi:

İMAMOĞLU HER AİLEYE AYLIK 300 TL VERDİ
"Buralarda yatırım yok. Park, yeşil alan yok. Emlak değerleri artmıyor. Çarpık bir kentleşme var. Kaliteli belediye hizmeti almıyor bu insanlar. Şu an İstanbul örgütü buralarda karış karış geziyor. Çok da doğru yapıyor. Bu işin genel siyasetle ilgisi yok. İstanbul'un zenginliklerini bu merkezlerde yaşayan yoksul insanlara adaletli şekilde dağıtmayı gündeme getirmeliyiz. İmamoğlu zaten bunları yapmaya başlamıştı. Su ve ulaşım indirimleri ile aylık en az 300 liranın bu yoksul ailelerin cebinde kalmasını sağlamıştı. Fırıncıları mağdur etmeden 3 milyon yoksul insana bedava ekmek dağıtmak, kırmızı eti unutan İstanbulluya güvenilir ucuz et sağlamak gibi konularda çalışıyordu. İki haftada tüm İstanbullu ailelerin cebine 300 lira koymak büyük iş... YSK İstanbullu yoksul aileleri iki ay daha üzme kararı aldı, hepsi bu... İstanbul'un baronları, beton mafyası hariç, 16 milyon güzelim İstanbullu için her şey çok güzel olacak.”

 
İzmir'de açlık grevi
 
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten seçim açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anneler Günü’nde müjde bekliyoruz!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sigorta öncesi doğum borçlanması bekleyen ...
Yücel'den hayırlı olsun ziyareti
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu, göreve yeniden seçilen ...
''Dokunulmazlığına mı sığınıyorsun''
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
İstanbul Büyükşehir'in Başkanı olarak geziyorum
Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da bir ailenin iftar sofrasına konuk oldu. ...
MHP'li Şahin'den Karaburun açıklaması
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP'nin Karaburun İlçe Başkanı Fatih ...
Kılıçdaroğlu, İzmir örgütüne ne dedi
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
 
Davutoğlu sahaya iniyor
Ahmet Davutoğlu ilk mesajlarını önümüzdeki hafta katılacağı 2 ayrı iftarda ...
Ben hayatımda bu kadar şaibeli seçim görmedim
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
Destici: YSK'nın kararını tartışmaya açmak doğru değil
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri