ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,1792
    Dolar
  • Euro
    52,9954
    Euro
  • Altın
    6.703,280
    Altın
  • Bist-100
    14.443,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    3/7°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/15°
    IZMIR
  • KONYA
    1/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İran ABD'ye yeni barış teklifi
İran ABD'ye yeni barış teklifi
Trump'tan AB'ye gümrük vergisi tehdidi!
Trump'tan AB'ye gümrük vergisi tehdidi!
Pervin Buldan'dan Selahattin Demirtaş'a ziyaret
Pervin Buldan'dan Selahattin Demirtaş'a ziyaret
Özgür Özel 1 yıl sonra bugünü işaret etti!
Özgür Özel 1 yıl sonra bugünü işaret etti!
1 Mayıs 2026 Cuma - 12:22

CHP İzmir İl Örgütü'nden 1 Mayıs yürüyüşü..

CHP İzmir İl Örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Lozan Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıkalaması gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, erken seçim talebini dile getirdi

CHP İzmir İl Örgütü nden 1 Mayıs yürüyüşü..

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Lozan Meydanı'nda buluştu. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere oluşurulan kortejde CHP İzmir Milletvekilleri; Deniz Yücel, Murat Bakan, Ednan Arslan, Ümit Özlale, Yüksel Taşkın, Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları yer aldı. 

1 MAYIS'TA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç burada yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı

"Biz 1 Mayıs’ın toplumda çok daha güçlü kutlandığı, işçi sınıfıyla birlikte halkımızın huzurlu yaşadığı 1 Mayıslar görmek istiyoruz. Toplumun daha refah içinde yaşayabilmesi için yine 1 Mayıs’ta erken seçim talep ediyoruz. İşçi sınıfının 1 Mayıs’ını kutluyoruz."

Güç'ün açıklamalarının ardından Genel Merkez tarafından gönderilen ortak başın açıklaması okundu. Açıklamayı örgüt adına Emekçi Hakları ve Sendikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Vala Peker okudu. 

"EMEĞİN TÜRKİYE'Sİ İÇİN..."

"Herkese geçinebileceği bir ücretle, güvenceli çalışma olanağı sağlanan; eğitim, sağlık, barınma ve sosyal güvenlik hakkının eksiksiz uygulandığı, yurttaşların kendini güvende hissettikleri “Emeğin Türkiye’si” için:

1. Asgari değil, insanca yaşamayı esas alan bir ücret sistemi kuracağız. Asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkaracak, yoksullukla değil, refahla yarışan bir ücret politikası inşa edeceğiz. Hiçbir emekçiyi açlık sınırının altında bir maaşa mahkûm etmeyeceğiz. Ücretleri bilimsel veriler ışığında, sendikalarla birlikte belirleyeceğiz.
2. Taşerona, güvencesizliğe, kayıtdışılığa ve kamuda kayırmacılığa son vereceğiz.Kamuda ve özel sektörde güvencesiz, kuralsız ve örgütsüz çalışmayı sona erdireceğiz. İstihdamın her alanında güvenceli, kadrolu ve sosyal hakları tam işler yaratacağız. Milyonlarca işçinin sosyal güvenliğe erişimini sağlayacak, prim ve emeklilik haklarını koruyacağız. Kamu emekçileri için siyasi sadakati değil liyakati esas alan bir çalışma hayatını hayata geçireceğiz. Mülakat mağduriyetine son vereceğiz.
3. İnsanca koşullarda yaşanabilir bir emeklilik sistemi inşa edeceğiz. Emeklilik sistemini adaletli ve sürdürülebilir hale getireceğiz. Emekli aylıklarını insanca yaşam düzeyine çıkaracağız.
4. Sendikasızlaştırmaya ve toplu sözleşme hakkının gaspına son vereceğiz. Sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Kamu görevlileri dahil bütün çalışanların grev hakkını uluslararası standartlara uygun biçimde tanıyacağız.
5. Çalışırken ölmeyeceğiz, iş cinayetlerine karşı güçlü bir denetim düzeni kuracağız. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasa koşullarına değil, insan onuruna göre düzenleyeceğiz. İşçi sağlığı ve güvenliğini maliyet kalemi olarak görmeyecek, kamusal bir yükümlülük olarak kabul edeceğiz. Denetimleri artıracak, iş cinayetlerindeki cezasızlığa son vereceğiz.
6. Çalışma saatlerini kısaltacağız, yaşam süresini uzatacağız. Emeği metalaştıran değil, onurlandıran bir düzen kuracağız. Günlük çalışma süresini 7 saate indirecek, emeğin insan hayatının merkezinde olduğu bir refah düzeni kuracağız. Performans adı altında mobbinge son vereceğiz.
7. Kıdem tazminatı hakkını gasp ettirmeyeceğiz. Emekçinin alın teri olan kıdem tazminatına el uzatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu hakkı kuşaklar arası teminat haline getireceğiz.
8. Kadın emeğini görünür kılacağız. Cinsiyet eşitliğini emek politikalarının temeline yerleştireceğiz. Kadınları güvencesiz işlere, esnek çalışma dayatmalarına ve cam tavanlara mahkûm eden düzeni yıkacağız. Kreş hakkını anayasal güvenceye alacağız.
9. Gençlerin geleceğini HESE’lerle değil, nitelikli eğitim ve güvenceli istihdamla kuracağız. Çocukların çalıştırılmasını kökten bitireceğiz. Gençleri ucuz işgücü olarak gören anlayışı tarihe gömeceğiz. İş başı eğitim adı altında çırak, stajyer, kursiyer ve bursiyerlerin ucuz işgücü olarak kullanılmasına son vereceğiz.
10. Vergi yükünü emeğin sırtından alacağız. Toplumsal yaşamı dönüştüreceğiz. Dolaylı vergileri azaltacak, çok kazananın çok vergi verdiği adil bir vergi sistemini hayata geçireceğiz. Ücretliden değil, servetten vergi alacağız. Sosyal harcamaları artıracak, devletin doğrudan yatırımları aracılığıyla toplumsal yaşamı köklü bir şekilde dönüştüreceğiz."

Açıklamaların ardından, Gündoğdu Meydanı'na yürüyüş başladı.

 
Çiğli’de 1 Mayıs Coşkusu: Başkan Yıldız Emekçilerle Omuz Omuza
 
Taksim ve Kadıköy'de 1 Mayıs gerilimi: Gözaltına alınanlar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan Başkan Tugay'a tepki: ''Lütfen bir araya gelin ve aynaya bakın''
AK Partili Bilal Saygılı, İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti'ye yönelik ...
Başkan Güç ve sendika görüşmesinden sonuç çıkmadı.. Gözler Özgür Özel'de!
Tüm Yerel-Sen, Tüm Bel-Sen, Birlik Yerel-Sen ve Bağımsız Yerel Hak Sen ...
Başkan Anıl Yetişkin Ege'nin en başarılı isimleri arasında
Ege Bölgesi’nde gerçekleştirilen “Büyükşehir İlçe Belediyeleri Halkla ...
 
Başkan Tugay: CHP’nin tapusu Atatürk’te
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın ...
Başkan Tugay'dan Kaya'nın Yamanlar önerisine yanıt: "İzmir'in yükünü taşıyacak bir tesis olmamalı"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti İzmir Milletvekili ...
Kasapoğlu: Attığınız imzaların asıl sahibinin millet olduğunu bir an bile aklınızdan çıkarmayın
Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. ...
 
CHP İzmir'den 'Ekonomi' zirvesi...
İzmir iş dünyası, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ...
AK Parti İzmir heyeti Ankara'da Bakan Uraloğlu ile bir araya geldi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp ...
AK Partili Yıldız'dan Büyükşehir'e Çankaya Otoparkı tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 23 5 3 72 23 49 74
2 Fenerbahçe 31 19 10 2 68 33 35 67
3 Trabzonspor 31 19 8 4 58 34 24 65
4 Beşiktaş 32 17 8 7 56 36 20 59
5 Rams Başakşehir 31 14 9 8 52 31 21 51
6 Göztepe 31 13 12 6 39 27 12 51
7 Samsunspor 31 11 12 8 39 41 -2 45
8 Çaykur Rizespor 32 10 10 12 44 46 -2 40
9 Tümosan Konyaspor 32 10 10 12 42 45 -3 40
10 Gaziantep FK 32 9 10 13 41 54 -13 37
11 Kocaelispor 31 9 9 13 25 35 -10 36
12 Corendon Alanyaspor 31 6 15 10 37 38 -1 33
13 Kasımpaşa 31 7 10 14 29 45 -16 31
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 31 7 7 17 30 44 -14 28
15 ikas Eyüpspor 31 7 7 17 25 44 -19 28
16 Hesap.com Antalyaspor 31 7 7 17 30 51 -21 28
17 Zecorner Kayserispor 31 5 11 15 23 57 -34 26
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 31 5 6 20 27 53 -26 21
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri