ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2393
    Dolar
  • Euro
    34,9808
    Euro
  • Altın
    2.444,540
    Altın
  • Bist-100
    10.677,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/29°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tamir etmek istedikleri kamyonun altında kaldılar: 2 ölü!
Tamir etmek istedikleri kamyonun altında kaldılar: 2 ölü!
2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
Deniz Akkaya'nın kızı koruma altına alındı!
Deniz Akkaya'nın kızı koruma altına alındı!
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı!
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı!
14 Mayıs 2024 Salı - 11:47

CHP’li Durmaz: "İnandık ve kazandık''

CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, yerel seçim zaferi ile ilgili “İnanmak başarmanın yarısıdır. Kazanılamaz söylemlerine karşı inandık ve kazandık. Bergama yeniden sosyal demokrat belediyecilikle tanışacak” dedi. 

CHP’li Durmaz:  İnandık ve kazandık

2024 yerel seçimlerinde CHP’nin ciddi bir oy farkıyla seçimi kazandığı Bergama’nın ilçe başkanı İsmail Durmaz yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde ülke genelinde elde ettiği başarı ile genelde iktidara giden yolun kapılarının aralandığını ifade eden Başkan Durmaz “ Yerel seçimlerde hemşerilerimizin büyük desteği, partimizin ve örgütümüzün üstün gayretleriyle Bergama yeniden sosyal demokrat belediyecilikle yönetilecek. Kazanan Bergamalılar oldu, Bergama oldu” diye konuştu.

Bergama’nın her açıdan öneme sahip bir kent olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı İsmail Durmaz, “Bergama’nın sahip olduğu değerleriyle ne kadar özel bir kent olduğunu bugün herkes biliyor. 2500 yıllık tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklere sahip bu özel kenti korumak ve kazanımlarını artırmak adına gerek belediye gerekse örgüt olarak canla başla çalışacak ve Bergama’yı hakettiği yere taşıyacağız” dedi. 

"BAŞKAN ÇELİK ÖZVERİ İLE ÇALIŞACAK"

Geçmiş dönemde  CHP’li belediyecilikte Bergama’nın ciddi  kazanımlar elde ettiğini belirten Başkan Durmaz ,
“Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışı ile 2009- 2019 yılları arasında bizim dönemimizde UNESCO dünya mirası listesine girmiş bir kent Bergama. Belediyemizin öz kaynakları ile kente kazandırılmış spor tesislerinden kültür merkezine sosyal projelere kadar çok sayıda örnek mevcut. Yeni dönemde de belediye başkanımız sayın Tanju Çelik’te aynı özveri ile çalışacak ve Bergama’ya vizyon katacak projeleri Bergamalılarla buluşturacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

"KÖYLÜNÜN MALINA GÖZ KOYANLARA EN GÜZEL CEVAP SANDIKTA VERİLMİŞTİR"

Geçmiş dönemde AK Partili belediyenin yönetimsel olarak ciddi hatalar yaptığını söyleyen Başkan Durmaz, “Bergama sadece tarihi ve kültürel değerleri ile değil, aynı zamanda dünyadaki en kaliteli pamuğun ve tütünün de yetiştiği Bakırçay ovasının verimli topraklarına sahip bir kent. Ayrıca 119 köyü  18 merkez mahallesi ile de Türkiye’nin en çok köyüne sahip ilçelerinin başında geliyor. 2014 yılında yürürlüğe giren bütünşehir yasası ile muhtarlık tüzel kişileri ortadan kalkmış ve köy malları ilçe belediyelere devrolmuştu. Ve herkesin bildiği gibi geçmiş dönemde köylülerin atasının, dedesinin köye bağışladığı çok sayıda verimli tarım arazisi AKP’li belediye tarafından kente yol yapıyoruz hizmet ediyoruz diyerek milyonlarca liraya satıldı. Bizlerin ve köyülünün  yanlış yapıyorsunuz uyarıları dikkate alınmadı. Hizmet edilmesin mi, tabiki de edilsin . Lakin hizmetin nasıl yapılması gerektiğini görmek isteyenler  geçmiş dönemde belediyenin öz kaynakları ile nasıl hizmet edildiğine dönüp baksınlar. Yeni dönemde de bunun en güzel örneklerini birlikte göreceğiz. Bergama’nın seçmeni yapılan yanlışlara en güzel cevabı sandıkta vermiştir” dedi. 

ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR

Başkan Durmaz “ Belediye başkanımız Prof. Dr. Tanju Çelik mesleği gereği Bergama’da tanınan, gece gündüz demeden vatandaşların yanında olmuş, Bergamalıların sevdiği çok çalışkan bir çocuk doktoru. 25 yıllık meslek hayatında sadece Bergama değil ülkenin dört bir yanından kendisine gelen hastalara din, di, mezhep ayrımı yapmadan ve siyasi görüşüne bakmadan herkese eşit yaklaşımla hizmet etmiş biri. Kendisinin yöneticilik geçmişi de var. Şimdi de bu çalışkanlığını ve deneyimlerini ‘adil kent eşit yurttaş’ anlayışıyla yerel yönetim konusunda göstereceğine örgüt olarak inancımız tam. Zaten tarihi bir oy farkı ile seçimi kazanması da bunun bir göstergesi. Bir kez daha özverili çalışmalarından dolayı örgütümüze ve tüm Bergamalı hemşerilerimize teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. 

SEÇİM KAZANILAMAZ SÖYLEMLERİNE KARŞI İNANDIK VE KAZANDIK 

Yerel seçim sürecinde Bergama’ da seçimin alınamayacağı ve karamsar söylemlerin varolduğunu  dile getiren İsmail Durmaz “ Seçim sürecinde rakibin kamuoyunda ‘seçimi kesin kazanıyoruz, başarılarımız ortada, CHP seçimi kazanamaz, ‘ Belediyecilikte başarılıyız’ ‘ Bergama’yı il yapacağız’  söylemleri ile yaratmaya çalıştığı algı halkta karşılık bulmadı.  Bilindiği gibi Ak Parti  mevcut başkanla yola devam etmeyip Kınık belediye başkanını aday göstermişti. Madem belediyecilik konusunda başarılı bir belediye başkanı vardı neden mevcut belediye başkanını aday göstermediler. Artık insanların algı operasyonlarına karnı tok. Kazanamaz diyenlere karşı örgütümüzün tüm kadroları, partimizin tüm bileşenleri ile çok çalıştık, inandık ve başardık” açıklamasında bulundu.

 
Göztepe'de gündem iç transfer...
 
Altay düştü, Paixao kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Günel'in avukatından eleştirilere yanıt
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in avukatı Umut Yaşar, oğlu Ada Hasan ...
Bornova'da bilinçli tarım için eğitim seferberliği!
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimin daha bilinçli yapılması amacıyla ...
Başkan Duman'a mezun olduğu lisede coşkulu karşılama!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mezunu olduğu lisede gençlere tavsiyelerde ...
 
Efes Selçuk'ta Kat'ı sanatına ilgi artıyor
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kursiyerlerin ...
Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı!
Kuruluşunun 30. yılı onuruna Karşıyaka’da hatıra ormanı kuran Peyzaj Mimarları ...
Konak’ta kaçak moloz dökümüne kameralı önlem!
Konak Belediyesi kaçak moloz dökümüne karşı sıkı bir çalışma başlattı. ...
 
Menderes’te özel etkinlik!
Menderes Belediyesi tarafından engelli bireyler ve aileleri için etkinlik ...
Bornova'da yeni doğanlara özel hediye paketi!
Bornova Belediyesi Bornova Ailesi’ne yeni katılan minikleri, özel olarak ...
Çankaya Otoparkı yıkılıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri