ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4415
    Dolar
  • Euro
    34,8370
    Euro
  • Altın
    2.434,410
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
9 Haziran 2022 Perşembe - 13:21

Çav Bella davasında yeni gelişme... Bizzat yayını yapan serbest, paylaşan yargılanıyor!

İzmir'de bazı camilerden yapılan "Çav Bella" marşlı korsan müzik yayınını sosyal medya hesabından paylaşan eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, beraat kararının bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Özdemir, savunmasında, "Sadece beraatimi talep etmiyorum, özür de bekliyorum" dedi. Savcının esas hakkında mütalaa için süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi. Torbalı'da camiden Bülent Ersoy çalan kişi önceki gün serbest bırakılmıştı.

Çav Bella davasında yeni gelişme... Bizzat yayını yapan serbest, paylaşan yargılanıyor!

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 12'nci Ceza Dairesi'nin beraat kararını bozması üzerine eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmayı eski bakanlardan Yaşar Okuyan, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, CHP Çiğli İlçe Örgütü, meclis üyeleri ve yurttaşlar da takip etti.

Bugün İzmir 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gelen Özdemir, savunmasını yaptı.

"ÖZÜR BEKLİYORUM"

Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Binlerce kişinin paylaşmış olduğu bir olgu aktarımı, siyasim kimliğim üzerinden iftira ve asılsız ithamlarla hedef gösterildi. Cezaevlerinin tahliye edildiği süreçte hapse atıldım. 8 ay yargılandım beraat ettim. İnfial olmuş mu diye yargılama aşamasında emniyetten rapor istendi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü somut bir olay yoktur dedi. Öğrendim ki sosyal medyada ve bazı basın organlarında bana karşı yazılan öfke dolu tweetler gerekçe gösterilerek infialin somut değil soyutta olabilir istemiyle beraat kararim bozulmuş. İki yıldır hak arama özgürlüğümü baltayan zaman zaman girişimler olsa da, hak ve hukuk mücadelesini sürdürmekteyim. Elimde gördüğünüz tek işlevi haysiyet cellatlığından olan kimi internet sitelerinin yalan haberlerine inanıp, çirkin şeyler yazıp pişman olan insanların özür mektuplarıdır. Türkiye'nin dört bir yanından halen gelmekte ve açmış olduğumuz dava dosyalarında da bir nüshası bulunmaktadır. Şiddeti güç, hakaret ve iftirayı üstünlük sayan ve pişmanlık duymayan trol hesaplar ile Yeniakit ve türevlerinin paylaşımlarının hukuki referans olarak alınmasını Türk adaleti adına endişe verici ve üzücü buluyorum. Bu sürecin asıl mağduru olarak sadece yeniden beraatimi istemiyorum. Bir özür de bekliyorum. Kendime adıma değil ama bu ülkeye faydalı bir birey olamam için beni yetiştiren, hedef olan ailem adına, adalete inancını diri tutmaya çalışan milyonlarca güzel yürekli insan adına, her türlü baskı altında dahi, aklını kiraya vermeden, iradesine ipotek koydurtmadan mesleğini onuru ve şerefiyleyapan tüm kamu görevlileri adına, dosyaya bir sürü evrak giriyor, bunca kağıt için kesilen ağaçlar adına...Hukuk ciddi iştir. Gerekli gereksiz şeylerle meşgale edilen Türk adaleti adına özür bekliyorum.Bir suçum yoktur, beraatimi talep ediyorum."

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİR"

Özdemir'in avukatlarından Yağızcan Veli, "Dosyada aleyhe hiç bir delil yoktur. Huzurdaki başta ceza hukukunun evrensel ilkeleri olmak üzere anayasa ve AİHS'te teminat altına alınan adil yargılanma ve ifade özgürlüğü ihlali anlamındadır. Müvekkilimin paylaşımı ile Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip Diyanet İşleri Başkanlığı cami minarelerinden ezan dışında başka yayınların yapılmasını önlemeye yönelik gerekli önlemler almasını sağlamıştır. Her ne kadar afaki olarak benzer devam etse de Diyanet İşlerinin bu açığı ortaya çıkmıştır. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın müvekkilime teşekkür etmesi gerekir. Yeniden beraatini talep ediyoruz" dedi.

"VİTRİNE KONAN, MÜVEKKİLİN SİYASİ KİMLİĞİDİR"

Söz alan bir diğer savunma avukatı Ebrar Özdemir, "Bu davada vitrine konan müvekkilimizin siyasi kimliğidir. CHP'nin inançlara yönelik varsayımları ile oluşmuştur. CHP, Türkiye Cumhuriyeti kuruluş tarihinden bu yana tüm inançların teminatı olan bir partidir" derken, Avukat Adem Yaprak da "Nobel ödüllü bir yazar 'Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı' der. Bu mahkemenin adaletsizliği önleyecek gücü vardır" açıklamasını yaptı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Hakim, savcının esas hakkında mütalaa için süre talebini kabul ederek duruşmayı 28 Haziran Salı gününe erteledi.

İzmir'de 2020 yılı mayıs ayında bazı camilerden yapılan, "Çav Bella" marşlı korsan müzik yayınını sosyal medya hesabından paylaşan eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 9 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Özdemir hakkında, 'Basın yoluyla halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan dava açılmıştı. 10 Aralık 2020 tarihindeki karar duruşmasında, İzmir 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Özdemir hakkında beraat kararı vermişti. Savcı, kararı istinaf mahkemesine taşımış, dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 12'nci Ceza Dairesi bozma kararı vermişti. Dosyanın yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtilen kararda, kamu barışının bozulma ihtimalinin bulunup bulunmadığının değerlendirilmesi, camilerdeki müdahaleyle ilgili diğer soruşturmaya bakılıp aralarındaki bağlantının araştırılması istenmişti.

BİZZAT YAYINI YAPAN SERBEST, PAYLAŞAN YARGILANIYOR

Diğer yandan, Banu Özdemir'in sosyal medyadan paylaştığı cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılması olayının benzeri 25 Mayıs 2022 tarihinde Torbalı'nın Ayrancılar Mahallesi'nde yaşanmıştı. Ayrancılar'daki 4 camiden Bülent Ersoy'un "Yüzünü Göremem" şarkısının çalındığı video sosyal medyadan paylaşılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında cami hoparlöründen 50 saniye boyunca müzik yayını yapan kişinin, elektronik teknisyeni F.G. olduğu belirlenmişti. Olaydan 2 gün sonra yakalanan F.G. önceki günlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 
Akaryakıt zamları isyan ettirdi... Sosyal medyada gündem oldu!
 
TÜİK eylemine polis müdahalesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Bahçeli İzmir'de!
Efes-2022 Tatbikatı "seçkin gözlemci günü" faaliyetlerinin ikinci bölümü, ...
Tosuncuk BDDK'yı suçladı!
Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank tesislerinde ve televizyonda ...
Purçu: Festival, konser iptali yaşam tarzına müdahale
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, son günlerde sıkça yaşanan konser, ...
 
İzmirli Gazeteci Çağatay Çağlar hayatını kaybetti!
İzmir'de, 12 yıldır kalp nakliyle hayatını sürdüren gazeteci Çağatay Çağlar, ...
TÜİK’in enflasyon verileri mahkemelik oldu!
TÜİK, enflasyonu siyasi talimatla düşük gösterip milyonlarca dar gelirlinin ...
CHP'li Polat'tan Kozak Yaylası tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu ...
 
TBMM önünde 'Son Padişah RTE' yazılı araç!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM önünde, camında 'Son Padişah ...
Büyükerşen'den Çeşme'ye övgü!
Çağdaş belediyeciliğin simge isimlerinden Eskişehir Büyükşehir Belediye ...
İzmir'de 120 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in 5 ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 120 kaçak göçmen yakalandı. 
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri