SONKALEİZMİR-Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, NOW TV'de İlker Karagöz'ün Çalar Saat programına konuk oldu. Denizli, Çeşme Reisdere'de hayata geçirdikleri kiralık sosyal konut projesiyle ilgili önemli detaylar verdi. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken ve barınma krizine dikkat çeken Denizli şöyle konuştu:
“Sadece emekliler değil, memurlar, emekçiler, turizm emekçileri, öğrenciler... Neredeyse toplumunn tamamını saran bir barınma krizi ile karşı karşıyayız. Çeşme sezonluk turizm beldesi olduğu için yıllık kiralık ev bulmak zor. Geçmişte memurlar, Çeşme'ye atandığı zaman mutluluk duyarken şu an sürgün yeri olarak kabul ediliyor. Barınma ve yaşama pahalı. Türkiye'deki verilere bakmamız lazım. Kiralık sosyal konutumuzun duyurusunu akademisyenlerle birlikte sempozyumda yaptık. Mentörümüz sayın Murat Karayılçın. O sempozyumda ağır rakamlarla karşı karşıya kaldık. Dehşet verici kira rakamları var. Kira artış oranları OECD ülkelerinde yüzde 48.9 artarken, bu oran Türkiye'de yüzde 1457.7. Mülk konut ihtiyacı da mevcut ama çalışan emekçilere sunabileceğimiz uygun kiralık evlere ihtiyacımız var. İnsanlar oturdukları evlerden yarın çıkarılır mıyım endişesi taşıyor.”
GENEL BAŞKAN ÖZEL İLE TEMEL ATMA
Başkan Denizli şöyle devam etti:
“Boş konut paradoksu diyoruz. İzmirimizde 2 milyon adet boş konut var. İstanbul'da bu rakam 750 bin. Türkiye'de konut sorunu yok. Yeni binalar yapmaya ihtiyacımız yok. Boş konut stokları ile barınma krizi çözülebilecek iken biz yeni konutlar yapmak zorunda kalıyoruz. Adaletli bir paylaşım olsaydı bu krizi kökünden çözebiliriz. 100 bin metrekarelik inşaat alanımız var. Burası gecekondu önleme bölgesi. Bu alana sosyal konut yapma olanağımız var. 700 bağımsız yapı yapmak istiyoruz. 700 konutlık bir alan. İkinci ve üçüncü etaplarda satılık olanlar da olacak. Kiralık konut sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Bu yıl temel atmayı planlıyoruz. Sayın genel başkanımız Özgür Özel'in de katılımıyla yapmayı istiyoruz. Çeşme'deki ilk etapta 100, ikinci etapta 200 ve totalde 700 konutluk proje planlıyoruz.”
“SU SENE SU KRİZİ BEKLEMİYORUZ”
Denizli, Çeşme'deki su krizi ile ilgili şunları söyledi:
“Geçen sene sorun yaşadık DSİ ile. Bize vermeyi vaat ettikleri tarihte su vermediler. Yazışmaları paylaşınca bakanlık devreye girdi. Her partiden seferber oldular. Turizmin etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Bu yıl bu sorunu beklemiyoruz. Yangınlar, kuraklık var. Geleceğe dönük ne yapıyoruz? Sosyam konutlarımızı sürdürülebilir ilkelerle hayata geçiriyoruz. Bütün binaların sürdürülebilir esaslarla yapılması gerekiyor. Sürdürülebilirlik konuşuyor herkes ama uygulamaya gelince doğru uygulanabilirlik yok. Bunu zorunluluk haline getireceğiz. Su krizini baraj açıldığı diye sorun bitmiyor. İklim krizi bir gerçeklik ülkemizde.”
ALAÇATI OT FESTİVALİ ULUSLARARASI NİTELİK KAZANDI
Başkan Denizli, Alaçatı Ot Festivali'nin bu yıl ilk kez uluslarası nitelik kazandığını belirterek, “Dünya Şefler Birliği ile işbirliği yaparak festival süremizi 6 güne çıkardık. Gastronomi yarışması olacak ilk 3 gün. Gastronomi öğrencilerinin yarışmaları olacak. 20-26 Nisan tarihleri arası gerçekleştireceğiz” dedi.
MURAT ÇALIK MESAJI
Denizli, İzmir'de tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'la ilgili de konuşarak, “Dün tüm Türkiye Murat Çalık'ın yaşadığı, oradan oraya sürüklenerek cezaevine götürüldüğü anları yaşadı. Sağlık koşullarının iyi olmadığı durum. Sağlık sorunu yaşanların Tayfun Kahraman gibi. Bu insanların sağlık koşulları düzeltilmeli, işlemler tam teşekküllü hastanelerde telafi edilemeyecek sorunlar yaşamadan yapılmalı” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
| # | TAKIM | O | G | B | M | A | Y | AV | P |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray | 19 | 14 | 4 | 1 | 43 | 14 | 29 | 46 |
| 2 | Fenerbahçe | 19 | 12 | 7 | 0 | 43 | 17 | 26 | 43 |
| 3 | Trabzonspor | 19 | 12 | 5 | 2 | 37 | 22 | 15 | 41 |
| 4 | Göztepe | 19 | 10 | 6 | 3 | 25 | 11 | 14 | 36 |
| 5 | Beşiktaş | 19 | 9 | 6 | 4 | 33 | 24 | 9 | 33 |
| 6 | Rams Başakşehir | 19 | 8 | 5 | 6 | 32 | 19 | 13 | 29 |
| 7 | Samsunspor | 19 | 6 | 9 | 4 | 23 | 21 | 2 | 27 |
| 8 | Gaziantep FK | 19 | 6 | 7 | 6 | 26 | 32 | -6 | 25 |
| 9 | Kocaelispor | 19 | 6 | 6 | 7 | 16 | 19 | -3 | 24 |
| 10 | Corendon Alanyaspor | 19 | 4 | 10 | 5 | 19 | 19 | 0 | 22 |
| 11 | Gençlerbirliği | 19 | 5 | 4 | 10 | 23 | 27 | -4 | 19 |
| 12 | Çaykur Rizespor | 19 | 4 | 7 | 8 | 22 | 28 | -6 | 19 |
| 13 | Tümosan Konyaspor | 19 | 4 | 7 | 8 | 23 | 31 | -8 | 19 |
| 14 | Hesap.com Antalyaspor | 19 | 5 | 4 | 10 | 18 | 32 | -14 | 19 |
| 15 | Kasımpaşa | 19 | 3 | 7 | 9 | 15 | 26 | -11 | 16 |
| 16 | ikas Eyüpspor | 19 | 3 | 6 | 10 | 13 | 27 | -14 | 15 |
| 17 | Zecorner Kayserispor | 19 | 2 | 9 | 8 | 16 | 37 | -21 | 15 |
| 18 | Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük | 19 | 2 | 3 | 14 | 16 | 37 | -21 | 9 |
| 19 |

Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri